ادغام غول‌های بزرگ خودروساز در راه است
گروه ترجمه: موسسه مشاوره الیکس‌پارتنرز اعلام کرد کندی رشد بازار خودرو در سراسر جهان به همراه هزینه‌های انطباق با تغییراتی مانند خودروهای متصل (خودروهایی که از طریق اینترنت با یکدیگر مرتبط می‌شوند) و خودروهای بدون راننده خودروسازان را وادار به ادغام یا سرمایه‌گذاری‌های مشترک بیشتر خواهد کرد.

به گزارش بلومبرگ، موسسه مشاوره الیکس‌پارتنرز که مقر آن در میشیگان قرار دارد در گزارشی که به تازگی منتشر کرده، آورده است فروش جهانی خودرو ظرف هفت سال آینده با نرخ سالانه ۶/ ۲ درصد رشد خواهد کرد که بسیار کمتر از رشد ۱/ ۳ درصدی از سال ۲۰۰۷ تا سال ۲۰۱۴ است. این در شرایطی است که شرکت‌های خودروساز همچنین باید خود را با تغییرات تکنولوژیکی وفق دهند.

موسسه الیکس‌پارتنرز معتقد است:«در شرایطی که رشد کند می‌شود، صنعت خودرو نیازمند سرمایه‌گذاری‌های چشمگیر و فزاینده است.» این در شرایطی است که براساس گزارشی که توسط گروه مشاوره بوستون در ماه آوریل منتشر شد، بازار تکنولوژی‌های مستقل تا سال ۲۰۲۵ تا ۴۲ میلیارد دلار رشد خواهد کرد و تا سال ۲۰۳۵ خودروهای بدون راننده یک چهارم فروش جهانی را به خود اختصاص خواهند داد.

در گزارش الیکس‌پارتنرز پیش‌بینی شده است که فروش خودرو در آمریکا در سال آینده به اوج می‌رسد اما رشد سالانه فروش در چین از حدود ۱۷ درصد در دوره ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴ به ۲/ ۵ درصد افت خواهد کرد.

مارک ویکفیلد، مدیرعامل الیکس‌پارتنرز، در مصاحبه‌ای گفت: «اگر در زمینه رشد صنعت خودرو، چین را به حساب نیاوریم، باید گفت صنعت خودروی جهان به زحمت درحال رشد است.»

براساس گزارش الیکس‌پارتنرز در آمریکا، کاهش قیمت نفت و نرخ بهره پایین تنزل فروش خودرو را به دوره ۲۰۱۸-۲۰۱۹ موکول کرده است. قبل از این تنزل، فروش خودرو در آمریکا در سال ۲۰۱۶ به اوج خود یعنی رقم ۴/ ۱۷ میلیون دستگاه خواهد رسید. ویکفیلد، می‌گوید: «سال گذشته، فکر می‌کردیم به دلیل قیمت بالای بنزین این کاهش زودتر اتفاق می‌افتد. اما اکنون معتقدیم این کاهش در دوره ۲۰۱۷-۲۰۱۸ رخ خواهد داد.»

موسسه مشاوره الیکس‌پارتنرز، چهار چالش را برای آینده صنعت خودرو پیش‌بینی می‌کند: خودروهای متصل، خودروهای بدون راننده، خودروهای اشتراکی و خودروهای برقی. براساس پیش‌بینی این موسسه بازار جهانی خودروهای متصل تا سال ۲۰۱۸ به ۴۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. تعداد افرادی که به صورت مشترک از خودروها استفاده می‌کنند از سال ۲۰۰۶ تاکنون ۳۹ درصد افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۰،رشدی ۳۲ درصدی کند و به ۲۶ میلیون نفر برسد.

تا سال ۲۰۲۵ تعداد خودروهای برقی به ۵/ ۶میلیون دستگاه در سال خواهد رسید و ۶درصد از فروش جهانی مربوط به این خودروها خواهد بود. با توجه به برقی‌تر شدن خودروها، سیستم برقی خودروها که اکنون ۴۲ ولت است به سیستم ۴۸ ولت ارتقا می‌یابد و تا سال ۲۰۲۳ در ۱۴ میلیون دستگاه خودرو در سراسر جهان نصب می‌شود.

الیکس‌پارتنرز براین باور است که خودروسازان برای وفق دادن خود با این چالش‌ها سه گزینه پیش‌رو دارند: اتخاذ رویکرد گزینشی با توجه به شرایط و مصلحت، شراکت بدون ادغام شدن و ادغام شدن.

استفانو آورسا، معاون رئیس هیات مدیره موسسه الیکس‌پارتنرز، می‌گوید: «ما موج چشمگیری از ادغام و شراکت را در صنعت خودرو پیش‌بینی می‌کنیم که احتمالا با ادغام دو خودروساز آغاز خواهد شد، این موج همچنین تامین‌کنندگان قطعات خودرو و شرکت‌های جدید در بخش تکنولوژی را در برخواهد گرفت.»

گزارش موسسه مشاوره الیکس‌پارتنرز در شرایطی منتشر می‌شود که چندی است سرجو مارکیونه، مدیرعامل فیات کرایسلر، بحث ادغام در صنعت خودرو را مطرح کرده است. مارکیونه معتقد است برای مقابله با کاهش فروش و افزایش هزینه‌های تولید خودروهای مدرن، بهترین راه ادغام شرکت‌های بزرگ خودروسازی است. او تمایل خود را برای ادغام با شرکت جنرال موتورز ابراز کرده، اما جنرال موتورز تاکنون این درخواست را نپذیرفته است. در حقیقت زمانی که او بحث ادغام را مطرح کرد، افراد کمی او را جدی گرفتند. اما کارشناسان معتقدند اظهارات مارکیونه را باید جدی گرفت، به خصوص اگر ادغام با جنرال موتورز در راه باشد. در اینجا دلایلی عنوان می‌شود که نشان می‌دهد این اظهارات جدی هستند:

نخست این که جنرال موتورز و فیات‌کرایسلر از مشاوران مالی کمک گرفته‌اند تا مساله ادغام را بررسی کنند و به توافقی دست‌یابند که به نفع هر دو شرکت باشد. جنرال موتورز و فیات کرایسلر به ترتیب موسسات مالی گلدمن ساکس و یو‌بی‌اس را به خدمت گرفته‌اند تا از نظرات کارشناسانه آنها بهره‌مند شوند. مساله دوم این که کارشناسانی که مارکیونه را می‌شناسند و از مهارت‌های او باخبرند، معتقدند که او بازار را به سمت آرامش کاذبی هدایت می‌کند و همزمان برنامه تصاحب جنرال موتورز را به اجرا در می‌آورد. فیات نسبت به جنرال موتورز شرکت کوچک‌تری است که زیر بار بدهی‌ها قرار دارد، اما تا زمانی که مارکیونه رئیس این شرکت است هیچ چیز غیرممکن نیست. سومین موضوع، مساله ارسال ایمیل توسط مارکیونه به مدیرعامل جنرال موتورز است. مارکیونه اوایل سال جاری یک ایمیل برای ماری بارا، مدیرعامل جنرال موتورز ارسال کرد. مارکیونه در این ایمیل موضوع ادغام این دو خودروساز را مطرح کرد، اما بارا درخواست او را نپذیرفت.

بنابراین، با توجه به گزارش موسسه مشاوره الیکس‌پرتنرز و اصرار مارکیونه برای انجام این کار، احتمال ادغام غول‌های خودروساز دور از انتظار به نظر نمی‌رسد.