زمزمههای حضور جنرالموتورز در ایران
ایسنا: زمزمههای حضور شرکت آمریکایی جنرالموتورز در ایران بلندتر از هر زمانی به گوش میرسد. ابتدا این فرانسویها بودند که از حدود دو سال گذشته هرازچندگاهی اخباری را درزمینه احتمال حضور غول خودروسازی آمریکا در ایران منتشر کردند. تحلیل رسانههای فرانسوی در این زمینه آن بود که آمریکاییها ایران را تحریم و اروپاییها را نیز وادار به پیروی از آن کردند تا با خروج شرکتهای فرانسوی از ایران، زمینه برای حضور شرکتهای آمریکایی، ازجمله جنرالموتورز فراهم شود. اما هماکنون از داخل ایران نیز زمزمههایی مبنیبر احتمال حضور شرکت جنرالموتورز به گوش میرسد، بهگونهای که اخیرا حسینگروسی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اظهار کرده است: «اپل از آلمان، پژو و سیتروئن از فرانسه و جنرالموتورز از آمریکا خواستار حضور و سرمایهگذاری در ایران شدهاند.
ایسنا: زمزمههای حضور شرکت آمریکایی جنرالموتورز در ایران بلندتر از هر زمانی به گوش میرسد. ابتدا این فرانسویها بودند که از حدود دو سال گذشته هرازچندگاهی اخباری را درزمینه احتمال حضور غول خودروسازی آمریکا در ایران منتشر کردند. تحلیل رسانههای فرانسوی در این زمینه آن بود که آمریکاییها ایران را تحریم و اروپاییها را نیز وادار به پیروی از آن کردند تا با خروج شرکتهای فرانسوی از ایران، زمینه برای حضور شرکتهای آمریکایی، ازجمله جنرالموتورز فراهم شود. اما هماکنون از داخل ایران نیز زمزمههایی مبنیبر احتمال حضور شرکت جنرالموتورز به گوش میرسد، بهگونهای که اخیرا حسینگروسی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اظهار کرده است: «اپل از آلمان، پژو و سیتروئن از فرانسه و جنرالموتورز از آمریکا خواستار حضور و سرمایهگذاری در ایران شدهاند.»
اظهارنظر صریح این مقام مسوول درباره اظهار علاقه جنرالموتورز برای حضور در ایران در حالی است که پیش از این نیز مدیرعامل ایران خودرو از احتمال انتخاب شریکی آمریکایی برای این شرکت خبر داده بود. هاشم یکهزارع در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ممکن است شریک جدید ایران خودرو یک شرکت آمریکایی باشد؟ اظهار کرده بود: «بله، ممکن است شریک جدیدمان آمریکایی باشد، چه اشکالی دارد؟ اگر شرایط فراهم شود.» در این شرایط زمزمههای حضور جنرالموتورز در ایران بلندتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد، حضوری که البته مشروط به سرمایهگذاری این شرکت در صنعت خودروی ایران خواهد بود.
در این زمینه وزارت صنعت، معدن و تجارت دستورالعملی را برای خودروسازان درباره شرایط انعقاد قرارداد با خودروسازان خارجی تدوین کرده که سرمایهگذاری ۵۰ درصدی طرف خارجی، انتقال فناوری و صادرات از جمله آنها است. در صورت حضور این غول آمریکایی در ایران شاید جای چندانی برای پژو و رنو در صنعت خودروی ایران باقی نماند.
ارسال نظر