کارشناسان فعال شدن تقاضای نهفته مشتریان خودرو در نیمه دوم سال را پیشبینی میکنند
تغییر مسیر بازار خودرو از انتظار به منطق
گروه خودرو: بعد از تابستان بیرمق بازار خودرو که معاملات در آن رونق چندانی نداشت، فعالان بازار از رونقی متعادل در پاییز خبر میدهند. رونق بازار در هفته گذشته در حالی است که شمارهگذاری خودروهای داخلی که به علت نداشتن کپسول آتشنشانی از سوی پلیس متوقف شده بود، از شنبه گذشته آغاز شده است. شمارهگذاری خودروهای داخلی در پی مصوبه دولت مبنیبر دادن مهلت به خودروسازان برای اجرای استاندارد نصب کپسول آتشنشانی در حالی آغاز شده است که شمارهگذاری وانتباردو همچنان از سوی پلیس انجام نمیشود. عبدالله بابایی، مدیربازاریابی و فروش گروه صنعتی ایرانخودرو در این زمینه با اشاره به توقف شمارهگذاری وانت میگوید: این خودرو تا پایان سال مجوز تولید دارد و از نظر استاندارد نیز مشکلی ندارد، اما متاسفانه شمارهگذاری آن بدون اینکه دلیل مشخصی برای آن وجود داشته باشد از سوی پلیس انجام نمیشود.
گروه خودرو: بعد از تابستان بیرمق بازار خودرو که معاملات در آن رونق چندانی نداشت، فعالان بازار از رونقی متعادل در پاییز خبر میدهند. رونق بازار در هفته گذشته در حالی است که شمارهگذاری خودروهای داخلی که به علت نداشتن کپسول آتشنشانی از سوی پلیس متوقف شده بود، از شنبه گذشته آغاز شده است. شمارهگذاری خودروهای داخلی در پی مصوبه دولت مبنیبر دادن مهلت به خودروسازان برای اجرای استاندارد نصب کپسول آتشنشانی در حالی آغاز شده است که شمارهگذاری وانتباردو همچنان از سوی پلیس انجام نمیشود. عبدالله بابایی، مدیربازاریابی و فروش گروه صنعتی ایرانخودرو در این زمینه با اشاره به توقف شمارهگذاری وانت میگوید: این خودرو تا پایان سال مجوز تولید دارد و از نظر استاندارد نیز مشکلی ندارد، اما متاسفانه شمارهگذاری آن بدون اینکه دلیل مشخصی برای آن وجود داشته باشد از سوی پلیس انجام نمیشود. اما رونق معاملات در شرایطی در حال بازگشت به بازار خودرو است که مشتریان بازار در نیمه ابتدایی امسال، در انتظار کاهش قیمت خودرو در پی اعتراض برخی نمایندگان مجلس، خرید را به تعویق انداختند.
بر این اساس کارشناسان عقیده دارند حجم زیادی از تقاضا برای خرید خودرو از ابتدای امسال انباشته شده است که به تدریج خود را در نیمه دوم سال نشان خواهد داد. رونق نسبی معاملات در بازار خودرو، اما در حالی است که بسیاری از مشتریانی که قصد خرید خودرو دارند، از ابتدای امسال و با اعلام قیمتهای جدید از سوی شورای رقابت، قدرت خرید خود را از دست دادهاند و قادر به خرید خودرو نیستند. به عقیده کارشناسان چنانچه خودروسازان برنامهای برای فعال کردن این بخش از مشتریان بازار داشته باشند، بازار خودرو بیش از پیش شاهد رونق خواهد بود.
اما اتفاقاتی که در حال حاضر در بازار خودرو جریان دارند، حامل پیامهایی از بهبود نسبی معاملات در این بازار هستند. فعالان بازار عقیده دارند مشتریان در حال طی کردن مسیری متفاوت از قبل هستند، به این معنا که مشتریان با ورود به نیمه دوم سال و با اشراف به این موضوع که قیمت خودرو بیش از سه درصدی که خودروسازان آن را کاهش دادند، تغییری نخواهد داشت، بار دیگر وارد بازار شدهاند.
یک فعال بازار خودرو به «دنیای اقتصاد» میگوید: بهنظر میرسد مشتریان حالا میدانند که نه تنها قیمتها کاهش نخواهد یافت؛ بلکه با توجه به اینکه ۵ ماه بیشتر به پایان سال نمانده است احتمال افزایش قیمت نیز وجود دارد؛ بنابراین انتظار را رها کردهاند و با توجه به ثبات نسبی قیمتها در بازار و همچنین کم شدن فاصله قیمت کارخانه و بازار، برای خرید وارد بازار شدهاند.
این فعال بازار در ادامه میگوید: از سویی نمایشگاهداران نیز برای خروج هرچه سریعتر از رکود در معاملات، بهدنبال سود کمتری هستند. به این ترتیب بازار خودرو در پاییز امسال رسم و رسوم گذشته را رها کرده و در حالی که همیشه در اوایل تیرماه و اواخر سال در اوج معاملات بود، تابستان امسال را آرام سپری کرد و در عوض شاهد رونق در نیمه ابتدایی امسال است.
در حال حاضر قیمتها در بازار ثباتی نسبی دارند و جز دو خودرو که همچنان فاصله قیمتی خود با کارخانه را حفظ کردهاند، باقی محصولات خودروسازان در بازار فاصلهای منطقی با قیمتهایشان در کارخانه دارند.
این دو خودرو تندر-۹۰ و پژوپارس ال.ایکس با موتور TU۵ هستند که فاصله قیمت اولی با بازار در مدل اتومات خود چیزی حدود ۷ میلیون تومان است و دومی نیز در کارخانه و بازار نزدیک به ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اختلاف قیمت دارد. در حال حاضر قیمت سایر خودروهای داخلی در بازار یا همطراز با کارخانه است یا نهایتا به ۲ تا ۳ میلیون تومان میرسد این در حالی است که پیش از این شکاف قیمتها در کارخانه و بازار بسیار بیش از این اعداد و ارقام بود.
بازار در مسیر معاملات
اما نگاهی به قیمت خودروهای داخلی نشان میدهد که آنها با نوسان قیمتی چشمگیری همراه نبودهاند و در برخی موارد کاهش هم یافتهاند. به این ترتیب پژو۲۰۶ تیپ ۵ طی این هفته کاهش قیمتی ۱۰۰ هزار تومانی را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد و به ۳۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید. مدل V۸ این خودرو نیز با ۲۰۰ هزار تومان کاهش هماکنون ۳۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان محاسبه میشود.
اما تندر-۹۰ به عنوان خودرویی که این روزها تولید آن با تیراژ بالایی در جریان نیست و با توجه به اتمام قرارداد تولید آن با خودروسازان داخلی زمزمههای توقف تولید آن نیز وجود دارد، همچنان فاصله قیمتی خود را با بازار حفظ کرده است.
تندر-۹۰ در مدل E۱ خود قیمتی برابر با ۳۷میلیون تومان در بازار دارد و مدل E۲ آن نیز در این هفته با قیمت ۴۲ میلیون و ۵۰۰هزار تومان معامله میشود، قیمت این خودرو در کارخانه برابر با ۳۶ میلیون و ۱۵۱ هزار تومان است. مدل اتومات این خودرو نیز در بازار قیمتی برابر با ۵۳ میلیون تومان دارد درحالیکه قیمت کارخانهای آن حدود ۴۶ میلیون تومان است. اما نگاهی به قیمت خانواده پژو پارس نشان میدهد که پارس دوگانهسوز در بازار این هفته ۴۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده است.
پارس سال بنزینی نیز در هفته جاری با ۳۴میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله میشده است. پارس ال.ایکس با موتور TU۵ نیز در بازار این هفته قیمتی برابر با ۴۲ میلیون و ۵۰۰هزار تومان داشته است این در حالی است که ارزش این خودرو در کارخانه حدود ۳۷ میلیون تومان است. اما پژو ۴۰۵ بنزینی نیز در این هفته بدون تغییر بوده و روی ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باقی مانده است و مدل دوگانهسوز آن نیز ۳۱میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۳۲ میلیون تومان است. سمند ال.ایکس نیز خودرویی است که در بازار این هفته با اندکی کاهش قیمت همراه بوده است. این خودرو با ۵۰۰ هزار تومان کاهش قیمت طی هفته جاری به به ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. مدل پایهگازسوز این خودرو نیز با قیمت ۳۳ میلیون تومان در بازار قابل معامله است.
رانا اما محصولی است که با یک میلیون تومان رشد قیمت به ۳۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.
آن طور که از بازار پرایدها خبر میرسد، این خانواده هفته جاری را بدون تغییر سپری کردهاند. به این ترتیب سایپا ۱۱۱ همچنان روی ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باقی مانده است و مدل ۱۳۱ آن نیز ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است. تیبا نیز این هفته روی ۲۵میلیون تومان بوده است.
رشد قیمت خارجیها
برخلاف بازار داخلیها که این هفته با ثباتی نسبی همراه بوده است، بازار وارداتیها با افتوخیز چشمگیری همراه بوده است. به گزارش خبرگزاری فارس در مورد خودروهای خارجی میتوان به افزایش ۲۵ میلیون تومانی قیمت پرادو ۲ اشاره کرد که قیمت این خودرو را در بازار به ۲۷۰ میلیون تومان رسانده است.
کرولا نیز با افزایش قیمت ۱۲ میلیون تومانی، هماکنون به قیمت ۱۴۰ میلیون تومان به خریداران عرضه میشود. در مقابل، اسپورتیج ۲۰۱۴ کاهش قیمت یک میلیون تومانی را تجربه کرده و با قیمت ۱۴۸ میلیون تومان به خریداران عرضه میشود.
طی روزهای گذشته، قیمت مزدا ۳ نیز با افزایش ۱۳ میلیون تومانی به ۱۳۰ میلیون تومان در بازار رسیده است. در مورد آزرا گرانجور نیز باید به رشد ۳۲ میلیون تومانی قیمت این خودرو اشاره کرد که معامله آن را با ۲۳۵ میلیون تومان امکانپذیر شناخته است. قیمت سانتافه نیز با کاهش ۲۴ میلیون تومانی به ۱۷۱ میلیون تومان رسیده و در مورد سوناتا هم باید به کاهش قیمت ۱۰ میلیون تومانی این خودرو و عرضه آن به قیمت ۱۳۰ میلیون تومان اشاره کنیم.
ارسال نظر