بازگرداندن مابهالتفاوت قیمت جدید و قدیم خودروها به خریداران
اعلام قیمتهای قطعی از سوی خودروسازان
هر چند برخی کارشناسان معتقدند که شورای رقابت و خودروسازان تا پیش از برگزاری جلسه مشترک با «کارگروه بازنگری قیمت خودرو» خود اقدام به کاهش سه درصدی قیمتها کردند تا از اعمال نظر نمایندگان دراین زمینه جلوگیری کنند، اما در هر حال آنچه مشخص است نمایندگان از همان ابتدا خواستار کاهش ۱۵ تا ۳۰ درصدی قیمتها بودند.
هر چند برخی کارشناسان معتقدند که شورای رقابت و خودروسازان تا پیش از برگزاری جلسه مشترک با «کارگروه بازنگری قیمت خودرو» خود اقدام به کاهش سه درصدی قیمتها کردند تا از اعمال نظر نمایندگان دراین زمینه جلوگیری کنند، اما در هر حال آنچه مشخص است نمایندگان از همان ابتدا خواستار کاهش ۱۵ تا ۳۰ درصدی قیمتها بودند. به این ترتیب بهنظر میرسد که کاهش قیمتها رضایت نسبی نمایندگان را نیز جلب کرده؛ چراکه به اعتقاد آنها شورای رقابت بهرغم قاطعیتی که در تغییرناپذیری قیمتها داشت باید برای خروج بازار خودرو از رکود اقدام به کاهش قیمتها میکرد.
در این بین نمایندگان، اما بازهم رضایت قلبی از کاهش سه درصدی قیمتها ندارند و معتقدند که شورای رقابت در این زمینه باز هم منافع تمام و کمال مشتریان را در نظر نگرفته است؛ بهطوریکه علی علیلو رئیس هیات تحقیق و تفحص از خودرو به خبرنگار ما میگوید که پرونده قیمتگذاری خودرو بهطور حتم با کاهش سه درصدی قیمتها بسته نخواهد شد حال آنکه مجلس نیز با توجه به وضعیت موجود خودروسازان انتظار کاهش زیاد را در مدت زمان کوتاه ندارد. وی همچنین عنوان میکند که روند کاهشی قیمتها از جمله شروط مجلس برای پذیرش کاهش سه درصدی قیمتها بوده است. در هر حال آنچه طی دو روز گذشته محقق شده قطعیت در قیمتهایی است که شورای رقابت در یک پروسه یک ماه و نیم اقدام به کاهش آن کرده است.
در این بین هر چند خودروسازان هر نوع تغییر در قیمتها را به ضرر مجموعه خودروسازی کشور خواندهاند، اما آنچه مشخص است کاهش قیمتها و قطعیت آن میتواند بازار خودرو را از رکود فعلی که حاکم بر آن است نجات دهد؛ بنابراین به نظر میرسد کاهش سه درصدی نمی تواند چندان به ضرر خودروساز تمام شود، اما روزگذشته با اعلام نظر موافق شورای رقابت مبنیبر کاهش سه درصدی قیمتها گروه صنعتی ایران خودرو پس از تشکیل جلسه بررسی قیمت خودرو با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس و همچنین نظر شورای ملی رقابت، قیمت برخی محصولات پرفروش خود را کاهش داد و پیرو آن شرکت مذکور اعلام کرد که قیمتهای افزایش یافته را بر اساس مصوبه تیرماه شورای رقابت کاهش خواهد داد.
بر این اساس سهم ایران خودرو از افزایش قیمت تیرماه درخصوص پژو ۴۰۵ اس.ال.ایکس ۹ میلیون و ۲۸۷ هزار ریال بود که این خودروساز با کاهش ۷۱ درصدی این مبلغ، ۶ میلیون و ۶۶۶ هزار ریال از قیمت این خودرو کم کرد.
همچنین سهم کارخانه از افزایش قیمت خودرو سمند ال.ایکس دوگانه سوز در تیرماه گذشته ۱۴ میلیون و ۵۴۹ هزار ریال بود که براساس تصمیم جدید، قیمت این محصول ۷ میلیون و ۹۴۳ هزار ریال، معادل ۵۴ درصد تعدیل پیدا کرده است. مدل بنزینی این محصول نیز که قرار بود ۱۴ میلیون و ۱۶۴ هزار ریال افزایش سهم کارخانه داشته باشد، با ۴۲ درصد تعدیل، ۶ میلیون و ۵۸ هزار ریال کاهش قیمت داشته است.
اما روز گذشته ایران خودرو اطلاعیهای نیز در مورد خریدارانی که پس از مصوبه تیرماه شورای رقابت اقدام به خرید محصولات این شرکت کردهاند بر سایت خبری خود قرار داد. بنابر اطلاعیه این شرکت خریدارانی که در هفتههای گذشته سه محصول مذکور را براساس افزایش ۵/۵ درصدی مصوبه شورای رقابت خریداری کردهاند، مابه التفاوت مبلغ پرداختی را دریافت خواهند کرد.
پیرو اطلاعیه شرکت ایران خودرو سایپا نیز در خبری از کاهش سه درصدی قیمتها استقبال کرد. به گزارش سایت سایپا نیوز مدیرعامل این شرکت کاهش قیمت را موجب خروج از بحران و ورود به یک موقعیت با ثبات و پایدار در شرکتهای خودروسازی خوانده است. وی تاکید کرده که بهتدریج و با ورود محصولات جدید به چرخه تولید انبوه، شرایط به سمت بهبود حرکت کرده و در آینده با عرضه خودروهای جدید در بازار، شاهد جذب نقدینگی مناسبی در سطح گروه خواهیم بود.
معاون فروش و بازاریابی گروه این شرکت نیز ضمن تعیین تکلیف خودروهای پیش فروش شده از بازگرداندن مابهالتفاوت قیمت کاهش یافته و قیمت قبلی محصولات پر تیراژ این شرکت به خریداران خبر داده است.
ارسال نظر