دریافت تسهیلات ارزی و بانکی فراهم نشد
گروه خودرو - روشهای تامین نقدینگی خودروسازان که از سال گذشته با ضرر و زیانهای مالی فراوانی روبهرو بودند، همچنان با ایدههای مختلفی روبهرو است. پس از ممنوعیت افزایش قیمت خودرو که مهمترین ایده خودروسازان برای جبران کسری نقدینگی بود، حالا گزینههای زیادی روی میز خودروسازان قرار دارد. فروش اموال مازاد، رشد تیراژ، بهرهگیری از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن و در نهایت بهکارگیری خلاقیت جهت بینیازی از کمکهای دولتی. ایده آخر را محمدرضا نعمتزاده سه شنبه گذشته در بازدید از خطوط مختلف گروه خودروسازی سایپا عنوان کرد.
گروه خودرو - روشهای تامین نقدینگی خودروسازان که از سال گذشته با ضرر و زیانهای مالی فراوانی روبهرو بودند، همچنان با ایدههای مختلفی روبهرو است.
پس از ممنوعیت افزایش قیمت خودرو که مهمترین ایده خودروسازان برای جبران کسری نقدینگی بود، حالا گزینههای زیادی روی میز خودروسازان قرار دارد. فروش اموال مازاد، رشد تیراژ، بهرهگیری از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن و در نهایت بهکارگیری خلاقیت جهت بینیازی از کمکهای دولتی.
ایده آخر را محمدرضا نعمتزاده سه شنبه گذشته در بازدید از خطوط مختلف گروه خودروسازی سایپا عنوان کرد. وی در این بازدید همچنین به خودروسازان پیشنهاد کرد که از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن برای پایان دادن به طرحهای نیمه تمام و معوقات استفاده کنند. اظهارات نعمتزاده در حالی است که شرکتهای خودروساز در شرایط فعلی نمیتوانند از هیچ یک از منابعی که نعمتزاده از آنها نام برده استفاده کنند. توضیحات بیشتر در این مورد را داوود میرخانی رشتی معاون انجمن خودروسازان در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم عنوان کرده است؛ بهطوریکه وی در واکنش به اظهارات نعمتزاده که خواستار برای خودروسازان تخصیص تسهیلات از صندوق توسعه و بانک صنعت و معدن شده، گفته است که ظرفیت وام ایران خودرو و سایپا پر شده و امکان دریافت تسهیلات جدید ندارند.
میرخانی تاکید کرده که هماکنون شرکتهای خودروساز به دلیل بدهیهای معوق امکان دریافت تسهیلات را از صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن ندارند. در حال حاضر خودروسازان با توجه به کسری نقدینگی بدهی معوقه زیادی به بانکها دارند این در حالی است که این اتفاق مانع از دریافت تسهیلات دوباره توسط این شرکتها شده است. از سوی دیگر استفاده از صندوق توسعه ملی جهت وامگیری نیز برای خودروسازان وجود ندارد؛ چراکه بیش از ۲۰ درصد سهام دو شرکت ایران خودرو و سایپا در اختیار دولت قرار دارد. هر ساله درصدی از درآمد حاصل از فروش نفت به صندوق ارزی توسعه ملی واریز میشود این در حالی است که تنها بخش خصوصی امکان استفاده از تسهیلات مذکور را دارد..
ارسال نظر