جدول ردهبندی کیفی خودروها در آذرماه اعلام شد
صدرنشینی تندر در غیاب بزرگان
گروه خودرو- تازهترین گزارش کیفی خودروهای داخلی در حالی اعلام شد که جدول ردهبندی پس از مدتها میهمان جدیدی را به خود میبیند؛ «پارستندر» که توانسته در گزارش کیفی آذر ماه عنوان برترین خودرو داخلی را نصیب خود کند؛ البته به لطف غیبت نیسان تیانا. در گزارش آذر ماه که طی آن تنها ۱۶ خودرو تولید داخل مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته اند، ردههای ابتدایی جدول به تندرها رسیده و پراید و MVM نیز همچنان قعرنشینها هستند.
در بین ۱۶ خودرو تحت ارزیابی، ۱۰ مدل در سطح کیفی «خیلی خوب» قرار دارند و ۶ مدل هم به گروه «خوب»ها رفتهاند. مانند ردهبندیهای قبلی، خودروها باز هم از ۹ فیلتر عبور کرده و بر حسب عملکردی که در هر یک از آنها داشته اند، نمرات منفی به نام شان ثبت شده است.
این ۹ معیار عبارتند از «سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان»، «سیستم موتور و انتقال قدرت»، «ترمز»، «نفوذ آب»، «صداهای غیرعادی»، «رنگ»، «بدنه»، «تزئینات داخلی و خارجی» و «تجهیزات الکتریکی» که در مقایسه با ارزیابیهای قبلی تفاوتی نکردهاند.
طبق گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (تهیهکننده گزارش کیفی خودروهای داخلی)، در بخش «عیوب فنی و عملکردی»، پراید ۱۳۲ X و ۱۳۱ X بیشترین نمرات منفی را کسب کردهاند و از طرفی نیز میانگین نمره منفی کل خودروها نسبت به گزارش ماه قبل، ۵/۱۷ درصد کاهش را نشان میدهد. بیشترین تاثیر در این روند، به خودروهای پراید X۱۳۱ و MVM۵۳۰ مربوط میشود.
اما در بخش «تزئینات و مونتاژ»، ۱۱۰ MVM و سمند بیشترین نمرات منفی را دارند و این در شرایطی است که وضع کیفی خودروها در این بخش، نسبت به ماه گذشته ۶/۳ درصد بهبود را به خود میبیند. خودروهای ۳۳ MVMX و پژو ۴۰۵ خراسان بیشترین تغییر کیفی را در بخش موردنظر داشتهاند. همچنین در بخش «بدنه»، پرایدهای ۱۳۲ X و ۱۳۱ X پارس خودرو بیشترین نمرات منفی را به دست آوردهاند و در کل نیز کیفیت خودروها در این بخش و نسبت به گزارش ماه قبل، ۳/۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
بیشترین تاثیر در ایجاد این روند نزولی را ۳۳ X و سمند داشتهاند. در بخش «رنگ» نیز میانگین وضع کیفی خودروها نسبت به ماه قبل ۳/۱ درصد افت کرده که این موضوع بیشتر به افزایش نمره منفی ۳۳ MVMX و تندر ۹۰ پارس خودرو مربوط میشود.
البته لیفان ۶۰ X و ۱۱۰ MVM بیشترین نمرات منفی را در بخش رنگ به دست آوردهاند. در نهایت نیز تعداد ایرادات مهم و اساسی ۲/۴۳ درصد افزایش یافته که پراید مدل ۱۳۲ عامل اصلی این ماجرا به شمار میرود.
از طرفی، میانگین نمره منفی خودروهای داخلی در مجموع ۹/۴ درصد افت را به خود میبیند و دلیل اصلی این موضوع، قطع تولید خودروی با کیفیت نیسان تیانا و تولید مجدد پراید ۱۳۲ X است.
در ارزیابی آذر ماه، اما باز هم خودروهایی مانند مزدا۳، سوزوکی گرندویتارا ، پژو ۲۰۶ و مگان غایب هستند و در این بین، غیبت دنبالهدار پژو ۲۰۶ بیش از سایر خودروها عجیب به نظر میرسد. در گزارشهای کیفی، معمولا خودروهایی که تیراژ پایینی دارند، مورد ارزیابی قرار نمیگیرند و با این شرایط، غیبت مگان و ویتارا و مزدا۳ توجیهپذیر است، اما پرسش اینجا است که چرا پژو ۲۰۶ با وجود تیراژ نسبتا قابلقبولش، باز هم غایب است؟
۲۰۶ جزو خودروهایی است که تولید آن پس از تحریمها نیز ادامه یافت و گفته میشود ایرانخودروییها با کمک قطعات چینی تولید این محصول را ادامه دادهاند. حال باید دید آیا غیبت دنباله دار پژو ۲۰۶ در ردهبندی کیفی خودروها، با افت احتمالی کیفیت آن در ارتباط است یا دلیل دیگری دارد؟
تندر به صدر رفت
اما طبق گزارش منتشر شده از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد، پارس تندر توانسته با استفاده از غیبت نیسان تیانا به صدر جدول ردهبندی کیفی خودروهای داخلی برود. گویا نیسان تیانا تیراژ اندکی داشته و از همین رو مورد ارزیابی کیفی قرار نگرفته است.
هرچه هست، پارس تندر با حدود ۲۱ نمره منفی توانسته عنوان با کیفیتترین خودرو داخلی را نصیب خود کند و این در حالی است که به جز تیانا، دیگر رقبای قدرتمند این خودرو مانند مگان و ویتارا و مزدا۳ نیز در جدول ردهبندی حضور ندارند.
پارس تندر در سه معیار رنگ و تزئینات داخلی و خارجی و بدنه حائز نمره منفی شده که بیشترین آن به بدنه مربوط میشود. پس از این خودرو، به دو تندر-۹۰ دیگر در ردههای دوم و سوم جدول میرسیم که در این بین، تندر ایرانخودرو تنها با یک دهم نمره منفی کمتر، بالاتر از همتای پارس خودرویی خود قرار گرفته است. هر دو تندر-۹۰ در چهار معیار تزئینات داخلی و خارجی، بدنه، رنگ و صداهای غیرعادی، نمره منفی دارند و اتفاقا هر دو آنها بیشترین نمره منفی خود را در بخش بدنه به دست آوردهاند.
در گزارش کیفی آذر ماه باز هم اختلاف کیفی میان تندر-۹۰ها، به چشم میآید، به نحوی که پارس تندر و تندر پارس خودرو و تندر ایرانخودرو در بخشهای مختلف نمرات منفی متفاوتی کسب کردهاند. به عنوان مثال، پارس تندر نسبت به تندر معمولی پارس خودرو تزئینات بهتری دارد، اما در مقایسه با تندر ایرانخودرو، ضعیفتر است یا مثلا کیفیت رنگ پارس تندر از دو تندر دیگر بهتر است ولی بدنه تندرهای پارس خودرو و ایرانخودرو کیفیت بهتری را نسبت به پارس تندر دارا است.
از تندرها که بگذریم، در رده چهارم جدول به لیفان ۶۰ X برمیخوریم که این خودرو به همراه لیفان ۶۲۰ و MVM مدل ۵۳۰، سهچینی بالانشین جدول به شمار میروند. لیفان در کل بهترین کیفیت را بین خودروهای چینی جدول دارا است که البته در هفت معیار نمره منفی به دست آورده است. لیفان بیشترین نمره منفی خود را مشترکا در معیارهای بدنه و رنگ به خود میبیند و همچنین کمکیفیتترین رنگ را بین خودروهای تحت ارزیابی آذر ماه دارا است و بیشترین صداهای غیر عادی نیز در آن میپیچد. این خودرو چینی در معیارهای ترمز و نفوذ آب نمره منفی ندارد.
همچنین لیفان در مدل ۶۲۰ که جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده، در تجهیزات الکتریکی و نفوذ آب دارای نمره منفی نیست. این خودرو بیشترین نمره منفی خود را در بدنه کسب کرده است.
در کنار لیفان ها، چری نیز یک نماینده در ردههای ابتدایی جدول دارد و پشت سر مدل ۶۲۰ لیفان قرار گرفته است. MVM مدل ۵۳۰ در بخش سیستم تعلیق و فرمان موتور نمره منفی ندارد و آب هم در این خودرو نفوذ نمیکند و صداهای غیرعادی نیز در آن نمیپیچد. بیشترین نمره منفی MVM مدل ۵۳۰ به تزئینات داخلی و خارجی آن مربوط میشود. کمکیفیتترین سیستم ترمز را بین ۱۶ خودرو ارزیابی شده، همین MVM مدل ۵۳۰ دارد.
چینیها اما دو نماینده دیگر نیز در جدول ردهبندی کیفی آذر ماه دارند که اولی MVM مدل ۳۳ X، در رده دوازدهم جای گرفته و دومی به نام MVM مدل ۱۱۰ پانزدهم (یکی به آخر) شده است. در این بین، مدل ۳۳ X به جز سیستم تعلیق و نفوذ آب، در سایر معیارها حائز نمره منفی شده و بیشترین امتیاز منفی آن به بدنهاش مربوط میشود. بدنه این خودرو کمترین کیفیت را بین تمام خودروهای تحت ارزیابی آذر ماه دارا است. اما مدل ۱۱۰ خودرو MVM نیز به جز سیستم تعلیق و ترمز و نفوذ آب، در باقی معیارها نمره منفی به خود میبیند و بیشترین آن نیز به تزئینات داخلی و خارجی مربوط میشود. MVM مدل ۱۱۰ کمکیفیتترین تزئینات داخلی و خارجی را بین ۱۶ خودرو تحت ارزیابی آذر ماه به خود اختصاص داده است.
اما به میانههای جدول برویم، جایی که پژو پارس، پژو ۴۰۵ها و سمند و تیبا ردههای هفتم تا یازدهم را به خود اختصاص دادهاند.
در این بین، پژو پارس توانسته بهترین کیفیت را به دست بیاورد و در خانه هفتم جدول بنشیند. پارس در بخش ترمز و تجهیزات الکتریکی نمره منفی ندارد و آب هم در آن نفوذ نمیکند. بیشترین نمره منفی این خودرو نیز به معیار تزئینات داخلی و خارجی مربوط میشود. پارس به همراه پراید ۱۳۱ سایپا کمکیفیتترین سیستم تعلیق را دارد.
اما سمند نیز در این بین جایگاه نهم جدول را اشغال کرده، به جز ترمز و نفوذ آب، در سایر معیارها دارای نمره منفی است و بیشترین آن به تزئینات داخلی و خارجی مربوط میشود.
سمند بالاتر از پژو ۴۰۵ تولید خراسان و پایینتر از مدل تهرانی این خودرو ایستاده است.
هر دو پژو ۴۰۵ تولید تهران و خراسان، به جز نفوذ آب در سایر معیارها نمره منفی به خود میبینند و هر دو آنها اتفاقا در معیار تزئینات داخلی و خارجی حائز بیشترین نمره منفی خود شدهاند.
اما سری هم به تیبا و پراید بزنیم، خودروهایی که در سایپا و پارس خودرو به تولید میرسند. تیبا که یازدهمین عضو جدول به حساب میآید و بالاتر از مدلهای ۱۱۰ و ۳۳ X خودرو MVM قرار گرفته، در همه معیارها نمره منفی به دست آورده و بیشترین آن به تزئینات داخلی و خارجی و سپس بدنه مربوط میشود. تیبا به همراه پرایدهای ۱۳۱ و ۱۳۲ سایپا و پارس خودرو، تنها خودروهایی هستند که آب همچنان در آنها نفوذ میکند.
پس از تیبا، به سراغ پراید ۱۳۱ تولید سایپا میرویم که در رده سیزدهم جدول قرار گرفته و در همه معیارها نمره منفی دارد. این خودرو همچنین صاحب بیشترین نمره منفی در معیار نفوذ آب، بین خودروهای تحت ارزیابی آذر ماه شده است. پراید ۱۳۱ تولید پارس خودرو نیز که در رده چهاردهم جدول جا خوش کرده، در تمام معیارها نمره منفی به دست آورده است. این خودرو کمکیفیتترین بدنه را بین خودروهای تحت ارزیابی آذر ماه دارا است.
اما با بازگشت پراید ۱۳۲ پارس خودرو، آخرین خانه جدول ردهبندی کیفی خودروها باز هم نصیب این محصول شد تا جای خالیاش دیگر احساس نشود. در پراید۱۳۲ صداهای غیرعادی نمیپیچد اما این محصول در سایر معیارها نمره منفی به دست آورده است. سیستم موتور پراید ۱۳۲ کمترین کیفیت را بین خودروهای تحت ارزیابی دارد و همچنین بیشترین نمرات منفی به دست آمده در بخش تجهیزات الکتریکی نیز به این خودرو مربوط میشود.
ارسال نظر