ایرنا- رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، تعرفه هوشمندانه‌ای را برای واردات خودرو خواستار شد و گفت: حذف تعرفه به تنهایی نمی‌تواند به بهتر شدن وضعیت صنعت خودرو کمک کند.رضا رحمانی تعرفه را ابزاری در دست دولت برای حمایت از صنعت خودرو و تولید محصولات با کیفیت دانست و افزود: باید از خودروسازان برنامه‌های منسجم و جدی درخواست کنیم و بر اساس آن تعرفه‌ها را کاهش یا افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه، در حال حاضر در یک دور تسلسل افتاده‌ایم و افزایش یا کاهش تعرفه‌ها خیلی تفاوتی نخواهد کرد، ادامه داد: صنعت خودرو، یک صنعت مادر و مهم در کشور به‌شمار می‌آید که حساسیت‌های خاص خودش را نیز دارد، بنابراین اگر تصور شود فقط تعرفه مشکل صنعت خودرو است در اشتباه هستیم، چرا که به غیر از تعرفه، ابزارها و مسائل دیگری نیز وجود دارد که کم اهمیت‌تر از تعرفه‌ها نیست.
به گفته رحمانی، حمایت‌های دولت از صنعت خودرو، تامین مالی صنعت و بحث همکاری مشترک با خودروسازان خارجی از جمله موضوعاتی است که تاثیرات آنها کمتر از تعرفه‌ها نیست که باید مجموع اینها اصلاح و بازنگری شود.
برخی از کارشناسان اعتقاد دارند، دولت باید با حذف تعرفه واردات خودرو شرایط را برای ارتقای کیفیت خودروهای داخلی فراهم کند، به باور آنها در شرایط فعلی به‌دلیل انحصاری بودن بازار خودروی کشور، خودروسازان انگیزه‌ای برای بهبود کیفیت خودروهای تولیدی ندارند.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، حذف تعرفه‌ها را تنها شرط بهبود کیفیت خودروهای تولید داخل نمی‌داند و به گفته وی، موضوعات دیگری هم وجود دارند که می‌تواند بر کیفیت خودروهای داخلی تاثیرگذار باشد.
بر اساس طرح کار گروه بررسی تعرفه واردات خودرو، تعرفه واردات برای خودروهای با حجم موتور یک هزار سی‌سی ۴۰ درصد تعیین شده و به ازای هر ۵۰۰ سی‌سی افزایش حجم موتور خودرو، تعرفه واردات ۱۰ درصد افزایش می‌یابد. بنابراین تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور یک هزار سی‌سی ۴۰ درصد، ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سی‌سی ۵۰ درصد، ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی‌سی ۶۰ درصد، ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی‌سی ۷۰ درصد، ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سی‌سی ۸۰ درصد و ۳۰۰۰ سی‌سی به بالا ۹۰ درصد خواهد بود.