صنعت خودرو آمریکا با شتابی بیسابقه رو به بهبود و رونق است
نوامبر پر رونق بازار خودرو آمریکا
گروه خودرو - صنعت خودرو آمریکا با شتابی بیسابقه از زمان شروع بحران فراگیر اقتصادی در سال ۲۰۰۸ به سوی بهبود و رونق دوباره در حرکت است. بر اساس آخرین گزارشها از بازار خودرو آمریکا، فروش در ماه نوامبر با رشدی ۹ درصدی به ۱ میلیون و ۲۴۰ هزار دستگاه رسیده است؛ بنابراین اگر فروش در این ماه مبنای محاسبه قرار گیرد، آمریکاییها در سال ۲۰۱۳ در حدود ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو خواهند خرید، درحالیکه بالاترین پیشبینی تحلیلگران پیش از این از رقم ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه فراتر نمیرفت.
گروه خودرو - صنعت خودرو آمریکا با شتابی بیسابقه از زمان شروع بحران فراگیر اقتصادی در سال ۲۰۰۸ به سوی بهبود و رونق دوباره در حرکت است. بر اساس آخرین گزارشها از بازار خودرو آمریکا، فروش در ماه نوامبر با رشدی ۹ درصدی به ۱ میلیون و ۲۴۰ هزار دستگاه رسیده است؛ بنابراین اگر فروش در این ماه مبنای محاسبه قرار گیرد، آمریکاییها در سال ۲۰۱۳ در حدود ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو خواهند خرید، درحالیکه بالاترین پیشبینی تحلیلگران پیش از این از رقم ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه فراتر نمیرفت. بیل فِی، نایب رییس شاخه تویوتا در آمریکا نزدیک شدن عید شکرگزاری را یکی از دلایل این رشد تقاضا میداند. آمارها نشان میدهند از سال ۲۰۰۳ به این سو هیچگاه ماه نوامبر چنین پررونق نبوده است. در میان خودروسازان شاخص، جنرال موتورز، فورد و کرایسلر پیشتاز بودهاند و با معرفی خودروهای تازهای چون جیپ چروکی ماه پرسودی را سپری کردهاند.
فروش جنرال موتورز با ۱۴ درصد رشد به ۲۱۲ هزار و ۶۰ و فروش کرایسلر با ۱۶ درصد رشد به ۱۴۲ هزار و ۲۷۵ دستگاه رسیده است. جنرال موتورز خبر داده فروش برند GMC ۲۰ درصد، فروش شورولت و بیوک ۱۳ درصد و فروش کادیلاک ۱۱ درصد بیشتر شده است. جیپ چروکی جدید کرایسلر هم که شروع عرضهاش امسال چندین بار با تاخیر مواجه شد، در اولین ماه ورود به بازار کارنامه خوبی بر جای گذاشت و در مجموع ۱۰ هزار و ۲۰۰ دستگاه از آن به فروش رفت.
فورد هم از رشد ۷ درصدی فروشش در این ماه خبر داده و میگوید در این مدت ۱۸۹ هزار و ۷۰۵ دستگاه خودرو به خریداران تحویل داده است. این هفتمین ماه متوالی است که فورد موفق شده بیش از ۶۰ هزار خودرو در ماه به فروش برساند. ژاپنیها، تویوتا و نیسان هم رشدی ۲ رقمی را تجربه کردهاند، به ترتیب ۱۰ و ۱۱ درصد، اما هوندا خبر داده فروش خودروهایش به نسبت ماه نوامبر سال گذشته ۱/۰ درصد کاهش داشته است. تویوتا در ماه نوامبر ۱۷۸ هزار و ۴۴ دستگاه خودرو فروخته است. در میان خودروسازان دیگری که دامنه فعالیتشان در آمریکا کوچکتر است، سوبارو اعلام کرده فروش خودروهایش همچنان روندی صعودی دارد (۳۰ درصد در ماه نوامبر) و فولکس واگن میگوید این ماه هم ماه سختی را گذرانده است. فروش خودروهای فولکس واگن که در اروپا پرفروشترین است، در ماه نوامبر ۸ درصد و از ابتدای سال جاری ۵ درصد کاهش داشته است، با این حال از نظر فروش همچنان از دو رقیب هموطنش، مرسدس بنز و بیامو پیش است.
در این میان فروش آئودی، برند لوکس فولکس واگن، به لطف تقاضای بالا برای شاسیبلندهای Q۵ و Q۷، ۱۳درصد افزایش داشته و مجموع فروش خودروهایش از ابتدای سال جاری به ۱۴۱ هزار و ۴۸ دستگاه رسیده است. و بالاخره هیوندای موفق شد ۵۶ هزار دستگاه خودرو به خریداران آمریکاییاش تحویل دهد تا رشدی ۵ درصدی را ثبت کند.
وب سایت Truecar.com تخمین زده صنعت خودروی آمریکا در ماه نوامبر به صورت میانگین ۲ هزار و ۵۰۷ دلار به ازای فروش هر خودرو تخفیف داده که در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته کمی افزایش داشته، اما از ماه اکتبر ۲ درصد کمتر بوده است.
به گزارش این وب سایت جنرال موتورز و فورد به طور میانگین بیش از ۳ هزار دلار برای خرید هر خودرو تخفیف دادهاند. هیوندای، کیا و فولکس واگن هم از جمله خودروسازان خارجی بودهاند که با هدف افزایش فروش، درصد تخفیفها را بالا بردهاند.
بر اساس گزارش Truecar.com در ماه نوامبر میانگین قیمت خرید خودروهای سبک در بازار آمریکا ۳۰ هزار و ۶۳۴ دلار بوده که ۱۶۴ دلار کمتر از قیمت آنها در ماه پیش از آن و ۱۹۸ دلار کمتر از نوامبر ۲۰۱۲ بوده است. در این مدت کرایسلر، جنرال موتورز و تویوتا بیش از سایر خودروسازان قیمت محصولاتشان را افزایش دادهاند.
مکنیل یکی از مدیران جنرال موتورز، بزرگترین خودروساز آمریکاست که از وضع فعلی اقتصاد و مسیری که صنعت خودرو در پیش گرفته راضی است. او میگوید: رونق اقتصاد «شغل ایجاد میکند و بر دارایی خانوادهها میافزاید. ضمن آنکه قیمت انرژی و هزینههای مربوط به آن هم رو به کاهش است».
از نظر او همه اینها تداوم رشد در آینده را تضمین میکند. به نظر میرسد در روزهایی که سایه سنگین بحران اقتصادی هنوز بر سر اقتصاد آمریکاست، صنعت خودروی این کشور در کنار بخش ساخت وساز با آهنگی سریعتر از دیگر بخشها به روزهای پیش از سال ۲۰۰۸ بازمیگردد.
ارسال نظر