ایسنا- قیمت نهایی خودرو چری به خیلی از عوامل مانند میزان ساخت داخل بستگی دارد، ولی برای شروع کار هدف‌گذاری ما بین ۴۰ تا ۵۰درصد برای ساخت داخل است. ژان گوبینگ، قائم‌مقام شرکت خودروسازی چری چین، با بیان مطلب فوق و این که پیش‌بینی‌مان برای قیمت این خودرو بین ۶ تا ۷میلیون است، افزود: ماه گذشته قرارداد S۲۱ بین چری و ایران خودرو نهایی شد، ولی در رابطه با قیمت نهایی خودرو سعی داریم با بالاترین ساخت داخل آن با توجه به تاثیری که در تعرفه گمرکی دارد خودرو با قیمت تمام شده کمتری تولید شود. البته همه چیز بستگی به زمان دارد، زیرا زمان محدودی پیش رو داریم و با شرکای دیگر در حال مذاکره برای تعیین‌درصد ساخت داخل چری هستیم.

وی با بیان این‌که اصلی‌ترین شریک ما ایران خودرو است، افزود: در شرکت مشترکی که تشکیل شده سهم ایران خودرو ۴۹درصد، چری ۳۰‌درصد و سهم شرکت کانادایی که یک شرکت خصوصی است نیز ۲۱‌درصد است.

وی در خصوص انتخاب قطعه‌سازان ایرانی توضیح داد: ما و ایران خودرو به صورت تیمی کار می‌کنیم، به طوری که ایران خودرو قطعه‌سازان را پیشنهاد می‌دهد و تیم ما نیز آنها را چک می‌کند و سیستم ارتباط با قطعه‌سازان به همین صورت پیش می‌رود.

گوبنیگ درباره این که چه تضمینی وجود دارد که قطعه‌سازان برای چری به سرنوشت تندر-۹۰ و مشکلات کیفی که برای این خودرو پیش آمد دچار نشوند؟ گفت: ایران خودرو قطعه‌سازان داخلی را به خوبی می‌شناسد و انتخاب قطعه ساز در دست ما نیست، ولی از این شرکت درخواست کرده‌ایم تا فهرست قطعه‌سازان انتخابی را برای چک کردن به ما بدهد. اگر این قطعه‌سازان توانستند معیارهای مدنظر ما را برآورده کنند ما نیز آنها را برای همکاری می‌پذیریم.

وی درباره این که آیا با توجه به شرایط موجود و مذاکراتی که انجام می‌دهید تا پایان سال تولید چری نهایی می‌شود؟ گفت: این زمان هنوز قطعی نشده است و زمان دقیق ورود چری به بازار ایران مشخص نیست، ولی هدف نهایی ما این است که در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین قیمت S۲۱ را وارد بازار ایران کنیم و دوست نداریم بازار خودروهای دیگر ایرانی با این کار خراب شود.

وی ارزش قرارداد امضا شده با ایران را ۳۷۰میلیون دلار عنوان کرد و گفت: حدود سه ماه نیز برای مطالعه هزینه‌های مربوط به برآورد پروژه و آنالیز آنها زمان گذاشته‌ایم و برای تولید سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰هزار دستگاه خودرو برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: خودرو S۲۱ در ایران دارای دو نوع موتور ۱۱۰۰ و ۱۳۰۰ سی‌سی خواهد بود. البته در ایران توانایی تولید خودروهای دیگر را نیز داریم.

قائم‌مقام چری با بیان این‌که اکثر برندهای مهم تولیدکننده خودرو در دنیا با چین تشکیل همکاری مشترک داده‌اند، افزود: برخلاف ایران که شرایط رقابتی چندانی برای خودروسازان در آن نیست، در چین رقابت بسیار زیادی بین خودروسازان وجود دارد و تولید و فروش خودرو در آن به ۳/۸میلیون دستگاه رسیده و برندهایی مثل بی‌ام‌و و بنز در حال فعالیت هستند با این حال چری توانسته بعد از ۷سال از گذشت فعالیت خود در تولید خودرو به رتبه چهارم تولید خودرو در چین و ۲۷ در رنکینگ جهانی (تا پایان سال ۲۰۰۶) دست یابد.

او در خصوص تعرفه گمرکی خودرو در چین اظهار کرد: برای واردات خودرو به صورت CBU تعرفه ۲۵‌درصد و برای SKD‌ تعرفه ۱۰درصد است و این رقم برای تعرفه CKD بسیار ناچیز است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به حضور خوب پژو در ایران سهم این خودرو در بازار چین کم است؟ گفت: حضور یک خودروساز در بازارهای جهانی به کیفیت مناسب، سرویس‌دهی قابل قبول و قیمت مناسب خودرو بستگی دارد که پژو به این لحاظ از بقیه برندها در چین عقب‌مانده است.

قائم‌مقام چری ادامه داد: ۲۵ سال پیش اولین خودرو تجاری وارد چین شد و بعد از ۵ سال این کار دیگر منحل شد. یعنی وضعیت ۲۵ سال پیش چین وضعیت الان ایران است.

وی تاکید کرد: بازار ایران بسیار وسیع و حجم تقاضا سالانه برای خودرو در آن بیش از یک میلیون دستگاه است و از طرفی با توجه به روابط خوب سیاسی دو کشور چین و ایران، این کشور می‌تواند بازار خوبی برای ما باشد. البته در این راستا سلیقه ایرانی برای ما بسیار مهم است و در این زمینه همکارانمان در ایران برای بررسی بازار خودرو فعالیت می‌کنند.

ژان گوبینگ با اشاره به این‌که سال ۲۰۰۱ شرکت چری تنها ۱۰ خودرو به سوریه صادر کرد، افزود: سال گذشته ۵۰‌هزار دستگاه، سال ۲۰۰۷ حدود ۱۲۰‌هزار دستگاه صادر کرده‌ایم و برای سال ۲۰۰۸ پیش‌بینی صادرات ۲۲۰‌هزار دستگاه خودرو را در دست داریم.

وی در خصوص این‌که آیا علت موفقیت شما قیمت پایین محصولاتتان است؟ یادآور شد: قیمت به تنهایی ملاک نیست. در بعد تجارت جهانی کیفیت خیلی مهم است. خودروهای جدید باید با سلیقه مشتری هم خوانی داشته باشد، ضمن این‌که دولت چین حمایت‌های مالی و تخفیفات زیادی برای ما قایل شده است.

این مقام مسوول در چین با بیان این که حتی یک نوع تولید را نیز نمی‌توان برای هر سال تکرار کرد، افزود: ما در چین برای یک خودرو موفق عمر مفید ۵ ساله قایل هستیم که البته این عمر برای خودروهای ناموفق سه سال است.

وی درباره بخش R&D نیز توضیح داد: بیش از سه‌هزار متخصص در قسمت R&D کارخانه چری مشغول به کار هستند و از تکنولوژی‌های شرکت‌های ایتالیایی، آلمانی، کره‌ای و آمریکایی استفاده می‌کنیم و ۲۴۰‌هزار متر مربع زمین نیز به این بخش اختصاص داده‌ایم.

او در پاسخ به این سوال ‌که خدمات پس از فروش S۲۱ مطابق استانداردهای ایران خودرو خواهد بود یا چری؟ اظهار کرد: کیفیت خدمات پس از فروش مطابق استانداردهای شرکت مشترک‌ بین ایران و چری خواهد بود که در پی انجام امور مربوط به ثبت آن هستیم.

وی درخصوص این که در صورت اعمال محدودیت بین‌المللی برای ایران چه عکس‌العملی خواهید داشت؟ گفت: تحریم به روابط تجاری بین ما ارتباط زیادی ندارد، زیرا ما با مسایل سیاسی و غیره زیاد توجهی نداریم.

گوبنیگ با اشاره به این که چری درکشورهای دیگری مثل روسیه، اوکراین، اندونزی، مالزی، مصر و آرژانتین دارای کارخانه و مشغول به فعالیت است، افزود: چندی پیش نیز با شرکت دوج آمریکا قراردادی امضا کردیم که ۷ مدل چری با برند آنها تولید می‌شود. البته در چین به زودی به مرز تولید یک میلیون دستگاه می‌رسیم.

وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا S۲۱ قابلیت گازسوزشدن را دارد؟ گفت: این خودرو دارای چنین قابلیتی هست، ولی مصرف بنزین آن پایین و در حد ۶ لیتر و دارای استاندارد یورو ۳ است.

این فعال صنعتی دلیل طولانی شدن مذاکرات با ایران خودرو بر سر تعیین میزان ساخت داخلی چری را برای دستیابی به یک تفاهم مشترک خواند و اظهار کرد: هدف ما داخلی‌سازی ۴۰‌درصدی S۲۱ است که برای تولید آن باید ۵۱ استاندارد اجباری گذرانده شود.

ناصر مرزبانی، مدیر پروژه خودروهای ارزان‌قیمت در ایران خودرو، پیش‌تر به ایسنا از تولید خودرو ارزان ‌قیمت چینی به قیمت شش میلیون تومان از اواخر سال ۸۶ با تیراژ اولیه ۱۲‌هزار دستگاه خبر داده و گفته بود که پس از مدتی تیراژ این خودرو به ۱۰۰‌هزار دستگاه در سال می‌رسد.

وی اظهار کرده بود که این خودرو در اندازه پراید است و سعی ما پر کردن جای خالی پیکان از این طریق است.