رویداد
تولید خودروهای با موتور پایه گازسوز از سال آینده
ایسنا- سرپرست وزارت صنایع و معادن گفت: در سال ۸۷عمده خودروهای کشور با موتور پایه گازسوز تولید میشود. «علیاکبر محرابیان» افزود: در نیمه دوم امسال بیش از ۱۰۰هزار خودرو «موتور پایه گازسوز» تولید خواهد شد. وی افزود: با تولید خودروی پایه گازسوز، معضل افت ۱۵ تا ۲۰درصد راندمان خودروهای گازسوز پایه بنزینی حل میشود. محرابیان گفت: در بین کشورهای اسلامی، ایران نخستین کشوری است که موتور ملی تولید میکند و بقیه کشورها در حد مونتاژ فعالیت میکنند. از شش ماه دوم سال ۸۵ اجرای تبصره ۱۳شروع شد و پروژهای بود که با همفکری و همکاری مجلس پیش رفت. رییس تبصره ۱۳ در مورد روند پیشرفت عملیات اجرایی این تبصره، گفت: برخی افراد اهداف تبصره ۱۳ را بلندپروازانه و دور از دسترس میپنداشتند ولی تا شهریور ماه امسال ۱۰۰درصد اهداف سال ۸۵ این تبصره تحقق خواهد یافت. محرابیان اظهار داشت: براساس تبصره۱۳،
۲۵۰هزار خودرو فرسوده طی سال ۸۵ باید از رده خارج شود که براساس آخرین اطلاعات تا هفته پیش ۲۷۳هزار خودروی ثبت نام شده در سال ۸۵اسقاط شده است. وی افزود: عملیات مربوط به خروج خودروهای فرسوده در سال ۸۶ نیز از نیمه دوم امسال شروع میشود. وی گفت: با اجرای یک بند از تبصره ۱۳ بالغ بر ۴۵هزارمیلیارد ریال صرفه جویی در مصرف انرژی حاصل شد.
محرابیان گفت: از مرداد امسال اجازه شمارهگذاری خودروی غیر گازسوز داده نشده است و تمام خودروها گازسوز تولید میشود. وی در مورد گسترش جایگاههای توزیغ گاز در کشور، گفت: در حال حاضر ۲۵۰ جایگاه گاز در کشور فعال میشود و ۴۰۰ جایگاه نیز در حال نصب تجهیزات است و تا پایان مهرماه تعداد این جایگاهها به ۵۵۰واحد و تا پایان سال به یک هزار جایگاه خواهد رسید. وی مصرف سرانه بنزین در کشور را تا قبل از اجرای برنامه سهمهبندی ۱۸/۱ لیتر عنوان کرد و افزود: با اجرای این برنامه مصرف سرانه بنزین در کشور به ۷۸/۰ لیتر رسیده است. وی از خرید واگنهای مترو از خارج خبر داد و افزود: معادل تمام واگنهای مترو تهران، واگن خریداری کردهایم و قرارداد آنها بسته شده و از دی یا بهمن ماه این واگنها وارد خط میشوند.
استاندارد معاینه فنی خودرو تدوین شد
استاندارد معاینه فنی کنار جادهای به منظور بازرسی وضعیت سلامت خودروهای تجاری، وسایل نقلیه موتوری و تریلرهای آن تدوین شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه استاندارد مدیر کل تدوین استاندارد با اعلام این مطلب گفت: هدف از تدوین این استاندارد تعیین معیار جهت معاینه فنی کنار جادهای برای بازرسی وضعیت سلامت سیستم و رمزگیری و محدودکننده سرعت و همچنین ارزیابی میزان انتشار خروجی اگزوز در خودروهای تجاری و تریلرهای آن است.
عبدالرحمان پورحبیبی از تدوین استاندارد آزمونهای مربوط به معاینه فنی خودرو خبر داد و افزود: این استاندارد با هدف تعیین معیار برای معاینه فنی جهت بازرسی وضعیت سلامت وسایل نقلیه موتوری و تریلرها تدوین شده است. مدیر کل تدوین استاندارد با اشاره به تدوین استاندارد الزامات نصب کپسول آتشنشانی در خودروها اظهار داشت: این استاندارد تعیین مشخصات، وزن و نحوه نصب کپسول آتشنشانی در خودروها را شامل میشود.
ارسال نظر