کمبود کپسول و ماجرای گازسوز کردن خودروها با گاز مایع
ایرنا- طرح سهمیهبندی بنزین تاثیر زیادی در کاهش ترافیک، کاهش آلودگی هوا، صرفهجویی در مصرف بنزین، جلوگیری از قاچاق بنزین و مدیریت مصرف سوخت داشته است. اجرای این طرح در عین حال بهدلیل پارهای سهلانگاریها و بیتوجهیها در این زمینه میتواند نتایج ناخوشایندی نیز داشته باشد که از جمله این سهلانگاریها ذخیرهسازی بنزین در منازل و بیتوجهیهای تغییر خودسرانه فرآیند سوخت خودروها از سوخت بنزینی به سوخت گاز مایع است.
پدیده تغییر خودسرانه سیستم سوخت خودروها از سوخت بنزینی به سوخت گاز مایع طی روزها و هفتههای اخیر در شیراز رواج یافته است.
براین اساس، برخی از تعمیرکاران خودرو با تغییر سیستم کاربراتور خودروها و نصب کاربراتورهای ویژه سوخت مایع بر روی خودروها و گذاشتن یک سیلندر گاز مایع ۱۱کیلوگرمی در صندوق عقب خودروها، سیستم سوخت بنزین خودروها را به سیستم سوخت گاز تغییر میدهند.
ظاهرا انجام این کار برای این تعمیرکاران چندان مشکل نیست و گفته میشود علاوه بر تعمیرکارانی که مغازه و کارگاه برای این کار دارند برخی از تعمیرکاران حاشیه خیابانها که همه بساط آنها بر روی یک گاری چهارچرخ قرار دارد نیز میتوانند این کار را انجام دهند.
کسانی که مبادرت به این کار میورزند با مطالبه ۳۵۰هزار تومان از صاحب خودرو و نصب کاربراتور مخصوص خودروهای گازسوز بر روی خودروها سیستم سوخت این خودروها را تغییر میدهند.
کاربراتور ویژه سوخت گاز را تعمیرکاران معمولا از شهرهای دیگر از جمله تهران به درخواست مشتریان وارد میکنند، برخی از آنان نیز این کاربراتورها را از مراکز عرضه محصولات اوراقی خودروها به دست میآورند.
هزینه خرید این کاربراتورها برای مشتریان ۲۵۰ تا ۳۰۰هزار تومان و اجرت نصب آن حدود ۵۰هزار تومان است که در کمتر از یک ساعت کارنصب و راهاندازی سیستم جدید سوخت مایع بر روی خودروها در شیراز انجام میشود.
معمولا این تغییر در سیستم سوخت خودروها در حاشیههای شیراز انجام میشود، اما تعمیرکارانی که این تغییرات را در سیستم سوخت خودروها میدهند در مکان خاصی نیستند و در هر جای این شهر میتوان از آنان سراغ گرفت.
برخی از منابع خبری بهطور غیررسمی اعلام کردهاند که در روزهای گذشته یکی، دو مورد انفجار خودروها ناشیاز استفاده از کپسولهای گاز ۱۱کیلوگرمی گزارش شده، اما در این زمینه هنوز آمار رسمی منتشر نشده است.
ارسال نظر