خودروسازان خصوصی همچنان منتظر مجوزند
ایسنا - ممنوعیت شمارهگذاری خودروهای با مصرف بیش از ۶لیتر در ادامه اجرای برنامهای بود که دولت برای گازسوز کردن خودروهای تولیدی در کشور دنبال میکرد، ولی حال پس از گذشت بیش از یک ماه و نیم از اعمال آن به نظر میرسد که خودروسازان به ویژه بخش خصوصی همچنان در زمینه تولید دچار مشکل هستند. در پی اعمال این محدودیت احمد نعمتبخش، دبیر انجمن خودروسازان ایران، متوقف کردن شمارهگذاری خودروهای بنزینسوز را خلاف قانون دانسته و تصریح کرده بود که نیروی انتظامی به استناد آییننامه اجرایی ستاد تبصره ۱۳ شمارهگذاری اغلب خودروهای بنزینسوز را متوقف کرده و با این وضعیت امنیت تولید را از بین برده و با این کار قیمت خودروها را نیز دچار نوسان میکند، از طرفی احتمال افزایش قیمت خودرو نیز در بازار در نتیجه اعمال این محدودیت باعث نگرانی برخی از فعالان صنعت خودروسازی شد، به طوری که همان موقع حسن کابلی، مدیرکل دفتر ماشینسازی و نیرویمحرکه وزارت صنایع و معادن، از احتمال افزایش قیمت خودرو در بازار خبر داد و چندی بعد گفت: تغییرات قیمتی در برخی از انواع خودروها به دلیل عملکرد دلالان و دستگردانی خودرو بین عوامل فروش به وجود آمده است. اما خودروسازان خصوصی همچنان با مشکل شمارهگذاری محصولات خود روبرو هستند در همین زمینه یکی از نمایندگان شرکتهای خودروساز از عدم کسب نتیجه مطلوب در جلسه اخیری که بین نمایندگان ستاد تبصره ۱۳ و خودروسازان برگزار شد، خبر داد. وی خاطرنشان کرد: در این جلسه نمایندگان ستاد تبصره ۱۳ از ما خواستند که براساس این تبصره از فروردین سال آینده همه تولیداتمان را دوگانهسوز و از مردادماه نیز موتور پایه گازسوز تولید کنیم.
هر چند در این اعمال محدودیت، خودروهای با تیراژ پایین، مستثنا شده بودند، ولی به گفته این نماینده خودروساز در این رابطه در جلسهای که گذشت، چیزی به آنها اعلام نشده است. وی با بیان اینکه در جلسه سه هفته پیش، مشکلاتمان را عنوان کردیم، افزود: ولی در نشست اخیر به ما گفته شد که فقط باید خودرو گازسوز تولید کنیم. اما برخی شرکتهای خصوصی خودروساز در زمینه گازسوز کردن خودروها طبق گفته خودشان با مشکل مواجهاند.
در این زمینه قائممقام یک شرکت خودروساز گفت: ما مجوزهای لازم را از طرف شرکت خارجی برای گازسوز کردن خودرویی که کمتر از ۵۰درصد داخلیسازی شده است را دریافت کردهایم، ولی در منطقهای که کارخانه ما واقع است، ایستگاه CNG وجود ندارد که محصولات گازسوز شده خود را تست کنیم و به همین دلیل اقدامی برای گازسوز کردن خطوط تولیدمان انجام ندادهایم.
در این باره سیدرضا فاطمی، معاون برنامهریزی ستاد تبصره ۱۳، نیز گفته بود که به خودروهایی که گازسوز شدن آنها توجیه نداشته باشد، مجوز تولید داده میشود.
وی اظهار کرده بود: طبق توافقات انجام شده با شرکتهای خودروسازهای بخش خصوصی مشکلات آنها به زودی برطرف میشود، ضمن اینکه تعهد دادهاند قسمتی از تولیدات خود را گازسوز کنند. او همچنین عنوان کرده بود: برخی از انواع خودروها که تحت لیسانس شرکتهای خارجی تولید میشوند و میزان تولید آنها نیز بسیار کم است و در عین حال گازسوز کردن آنها چندان توجیهی ندارد، مشمول محدودیت گرفتن مجوز تولید نمیشوند.
فاطمی از ماکسیما، پرادو، سوزوکی و پژو ۲۰۶ هاچبک به عنوان خودروهایی نام برد که به زودی مجوز تولید به آنها داده میشود.
وی توضیح داده بود: در جلسه اخیری که با حضور خودروسازان، مسوولان شمارهگذاری و مجری طرح خودروهای فرسوده برگزار شد، مشکلات خودروسازان بررسی و توافقات مناسبی نیز در این زمینه انجام و قرار شد به زودی به خودروسازان نامهای ابلاغ شود که طبق آن بتوانند اقدام به تولید خودروهای یاد شده کنند.
این در حالی است که مدیر یکی از خودروسازان خصوصی با اشاره به اینکه مسوولان مربوطه حرفهای ضد و نقیض زیادی درباره میزان محدودیت تولید خودرو برای شرکتهای خودروسازی مطرح میکنند، عنوان کرد: قرار است که مشکل خودروهای تولیدی با تیراژ پایین برای دریافت مجوز برطرف شود که البته تاکنون انجام نشده است، اما خودروهای وارداتی، همچنان باید گازسوز شوند یا اینکه در ازای واردات آنها یک یا دو خودرو فرسوده از رده خارج شود.
ارسال نظر