بهرغم کسب سود ۷۵۰میلیون دلاری
آینده فورد همچنان مبهم است
گروه خودرو- شرکت خودروسازی فورد با اعلام دستیابی به سودی ۷۵۰میلیون دلاری در سه ماهه دوم سالجاری میلادی، که اولین سود این شرکت طی دو سال گذشته تلقی میشود تحلیلگران بازار خودرو را غافلگیر کرد. در حالی که آلنمولالی، مدیرعامل فورد نزدیک به یک سال است بر صندلی مدیریت این شرکت تکیه زده لیکن در تمامی این مدت او را میراثخوار شرایطی توصیف کردهاند که از دوران گذشته برای او به ارث گذشته شده بود.
فورد در تلاش است خاطره زیان بیسابقه و تاریخی ۶/۱۲میلیارد دلاری سال گذشته را از اذهان پاک کند.
ماهها است که این شایعه بر سر زبانها افتاده که چنانچه فورد نتواند تغییری بنیادین در ساختار مدیریتی و فعالیتی خود به وجود آورد و با اتحادیه کارگران صنعت خودروی آمریکای شمالی در مذاکرات کنونی به اتفاقنظر برسد، اولین نامزدهای اعلام ورشکستگی در بین سه غول خودروسازی آمریکای شمالی خواهد بود.
شگفتی تحلیلگران
با وجود همه بدبینیها اعلام سوددهی فورد در سه ماهه دوم امسال بهرغم جزئی بودن سود کسب شده نقطه امیدی در کارنامه این شرکت بود خصوصا اینکه فورد کماکان اعتباری ۳۶میلیارد دلاری نزد موسسات مالی و اعتباری دارد. براساس اعلام فورد عملکرد این شرکت طی فصل دوم امسال ۳۷۸میلیون دلار سود به همراه داشته در حالی که این شرکت در مدت مشابه سال قبل متحمل زیانی ۷۱۶ میلیون دلاری شده بود.
مولالی که از بوئینگ به فورد آمده با اذعان به اینکه عملکرد فورد در آمریکای شمالی کماکان زیانده است و سود حاصله ناشی از فعالیتهای این شرکت در خارج از ایالات متحده است به دفعات از احیای روند سوددهی این شرکت در سال ۲۰۰۹ میلادی سخن به میان آورده و از پیش بودن عملکرد شرکت از برنامهها خبر میدهد.
فورد توانسته در سه ماهه اول امسال نزدیک به یکمیلیارد دلار از هزینه جاری خود بکاهد و براساس برنامه مدون تغییر ساختار شرکت قرار است تا سال ۲۰۰۹ به ۵میلیارد دلار صرفهجویی سالانه دست پیدا کند.
عناصر ثبت طرح مولالی
مولالی بلافاصله پس از ورود به فورد طرح کاهش نیروی انسانی و ظرفیت تولید شرکت را در تلاش برای کاستن از هزینههای جاری شرکت در دستور کار قرار دارد.
به اعتقاد مولالی با ادامه روند کاهش نیروی انسانی و هزینههای جاری، فورد با حفظ سهم ۱۴ تا ۱۵درصدی خود از بازار آمریکای شمالی هم شرکت سودده خواهد بود.
فورد سال گذشته نزدیک به ۱۳هزار تن از کارکنان خود را تعدیل کرد و این شرکت در حال پشتسر گذاشتن مراحل بدون تعطیلی نه واحد تولیدی تا پایان سال آتی میلادی است.
این شرکت مترصد کاهش ۲۵درصدی توان تولید در قیاس با سال ۲۰۰۵ میلادی است.
تا این مقطع یکی از دردسرهای بزرگ برای مولالی و فورد گروه خودروهای مجلل این شرکت (PAG) متشکل از ولوو، جاگوار و لندروور بوده است.
فورد پیش از این آستین مارتین را که از اعضای این گروه بود به فروش رساند. با این اقدام زیاندهی PAG از ۱۶۲میلیون دلار در سال ۲۰۰۵ میلادی به ۱۲۰میلیون دلار کاهش یافت.
عملکرد ضعیف PAG دلیل تاکیدات اخیر مولالی بر لزوم فروش جاگوار و لندروور در آیندهای نزدیک است. فورد از مدتها قبل در حال مذاکره با خریداران بالقوه دو برند انگلیسیاش چون شرکت سرمایهگذاری و مدیریت مالی سربرس، خریدار ۸۰درصد سهام کرایسلر بوده است.
تاتا موتورز هند هم در زمره متقاضیان خرید سهام این دو برند است.
تصمیم غیرمنتظره
تصمیم ناگهانی هیاتمدیره فورد برای فروش سهام ولوو تنها عضو سودده PAG که فعالیتهای مهندسی و تولیدی مشترک متعددی با فورد دارد خیلیها را بهت زده کرده است.
مولالی هیچ گاه حاضر به تائید این خبر نشده اما تصریح کرده تا پایان امسال پیرامون آینده ولوو تصمیمگیری خواهد شد.
اگرچه مولالی از نقطهنظر سرعت عمل امتیازات زیادی نسبت به سلف خود دارد اما تمامی تحلیلگران بر این نکته اتفاق نظر دارند که با وجود همه تلاشهای وی، آینده فورد هنوز هم مبهم است.
حال با وجود سوددهی اندک فورد در فصل دوم امسال این واقعیت که عملکرد این شرکت در آمریکای شمالی زیانده است به قوت خود باقی است. در غیاب تامین منابع مالی مورد نیاز فورد برای اجرای برنامه اصلاح ساختار این شرکت احتمال موفقیت مولالی در جلوگیری از سقوط فورد تا پیش از پایان دهه جاری میلادی اندک به نظر میرسد.
منبع: بیزینس ویک
ارسال نظر