ایسنا- نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس گفت: ادغام شرکت‌های خودروسازی امری است که در صنعت اتومبیل‌سازی دنیا به عنوان یک تفکر مناسب جا افتاده است. سید محمد ابطحی اظهار کرد: به قدری بازار تولید خودرو در سطح بین‌المللی رقابتی است که شرکت‌های بزرگ سازنده اتومبیل، دنبال این هستند که از این بازار جهانی سهم بیشتری داشته باشند.

وی با اشاره به ادغام شرکت‌های خودروسازی در کشورهای دیگر، بیان کرد: کشورهای دیگر برای این که در این بازار رقابتی بتوانند باقی بمانند چند موضوع را به عنوان شاخص‌های اصلی در حرکت صنعت اتومبیل‌سازی مدنظر دارند که یکی از این شاخص‌ها کاهش قیمت تمام شده تولید است.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: کاهش قیمت تمام شده و خارج کردن یا حذف کردن رقبای کوچک از بازار از جمله این شاخص‌ها است و این موضوعات سال‌ها است که در دنیا اتفاق می‌افتد و همچنین با توجه به سیستم‌های توزیعی که این کشورها دارند، چون این سیستم‌ها مشترک شده و در هم ادغام می‌شود، هزینه‌های تولید، بازاریابی و فروش کاهش پیدا می‌کند و بهتر می‌توانند تولید را با قیمت معقول‌تر به بازار ارائه دهند.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس با بیان این که خودروسازان با ادغام سهم بیشتری از بازار مصرف را به عهده می‌گیرند، اظهارکرد: صنعت خودرو‌سازی در ایران به شدت دولتی است و در واقع در این صنعت دولت است که دخالت می‌کند و با دخالت‌های خود این صنعت را راهبری می‌کند.

ابطحی، در ادامه تاکید کرد: در صورتی که دولت باید سعی کند که با تدوین سیاست‌ها و امور حاکمیتی و واگذاری سهام واحدها اجازه دهد که بخش‌خصوصی مثل همه بخش‌های خصوصی پویا در سراسر دنیا در صنعت خودروسازی فعال شود و بتواند با ابزارهای رقابتی به کار و تولید معقول و با قیمت اقتصادی بپردازد.

وی بزرگ‌ترین مشکل در صنعت خودروسازی کشور را دولتی بودن آن دانست و بیان کرد: شرکت‌های خودروسازی، (سهامی عام) هستند ولی سهام بزرگ این شرکت‌ها در اختیار دولت است و همین امر سبب می‌شود که در بخش‌خصوصی جایی از اعراب نداشته باشد.

این عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان این که در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی باید خصوصی‌سازی را توسعه داد، گفت: این موضوع سبب می‌شود تا شرکت‌های خودرو‌سازی مجبور شوند که سهام خود را از راه بورس واگذار کنند و بخش‌خصوصی چابک و چالاک، تحولات و دگرگونی‌هایی را در این صنعت به وجود آورد.

وی درباره تاثیر ادغام شرکت‌های خودروسازی بر اقتصاد کشور بیان کرد: با توجه به این که برای تولید خودرو حجم عظیمی از صنایع پایین‌دستی و گروه زیادی از خدمات و تولیدات و کارهای صنعتی به عنوان کارهای بعد از تولید صنعت اتومبیل‌سازی فعال می‌شوند، توسعه خودروسازی می‌تواند در فعال شدن چرخ‌های اقتصادی، اشتغال بیشتر و کمک به دوام تولید موثر باشد، این امر مهار معضلاتی را سبب می‌شود که امروز در جامعه مثل تورم و اشتغال وجود دارد.