پروژه تولید خودروی ۵/۵میلیونی در پارسخودرو کلید خورد
گروه خودرو - شرکت پارسخودرو از جمله شرکتهای زیرمجموعه گروه صنعتی سایپا، پروژه تولید خودروی ۵/۵میلیونی را همزمان با قطعی شدن قرارداد ایرانخودرو و شرکت چری چین مبنیبر تولید خودروی ارزان، کلید زد. پس از حذف خودروی PK، که ارزانترین و بیکیفیتترین خودرو داخلی شناخته میشد، پارسخودرو اعلام کرد که به دنبال جایگزینی مناسب برای خودروی حذف شده از خط تولید این شرکت است. هر چند PK در زمان مدیریت حسینامیری، مدیرعامل قبلی شرکت پارسخودرو از خط تولید خارج شد اما ظاهرا مدیران فعلی این شرکت هنوز بر سر توقف و یا ادامه تولید PK به جمعبندی اساسی نرسیدهاند به طوری که مهرداد بذرپاش مدیرعامل پارسخودرو روز گذشته اعلام کرد که طی هفته جاری بررسیهای خود را مبنیبر ادامه تولید PK، اصلاح و یا جایگزینی آن تکمیل خواهیم کرد.
مهرداد بذرپاش همچنین این نکته را مورد تاکید قرار داده است که جمعبندی نهایی بر تولید محصولی جدید به جای PK خواهد بود. وی هر چند عنوان کرده که تولید محصول جایگزین ۲سال زمان خواهد برد اما مشخصاتی از محصول موردنظر را یادآور شده به طوری که وی اظهار داشته است که برنامه این شرکت تولید خودرویی ارزانقیمت در کلاس A است که البته این تصمیم که از بدنه PK استفاده شود و یا از پلتفرم دیگر هنوز مشخص نیست اما قصد داریم آن را به پراید نزدیک کنیم بذرپاش در ادامه تصریح کرده است که از اواخر مردادماه پروژه جایگزینی PK با یک محصول کوچک و با قیمتی حدود ۵/۵میلیون تومان شروع میشود.
دوگانهسوز کردن فشاری است بر خودروسازها
مهرداد بذرپاش همچنین در گفتوگو با خبرگزاری خبر خودرو دوگانهسوز کردن خودروها را از جمله سیاستهای دولت خوانده که هماکنون پارسخودرو نیز با آن دست به گریبان است وی در این زمینه اظهارنظر کرده که تصمیم دولت برای صرفهجویی در مصرف بنزین که سیاست درستی نیز هست، قطعا به خودروسازها فشار میآورد. به این معنی که با سهمیهبندی خودروسازان علاوه بر تکلیفی که دولت بر آنان کرده، ناچارند برای حفظ بازار خود به سمت دوگانهسوز کردن خودروها پیش روند.
امسال، خودروسازان فشار زیادی را تحمل خواهند کرد که از هماکنون آغاز شده است. به این ترتیب، باید تا پایان سال، ۱۰۰درصد ظرفیت خودروسازان دوگانهسوز شوند.
این کار بزرگی است که در پارس خودرو نیز آغاز شده و براساس برنامه در حال انجام است.
اما پروژه تندر۹۰ که هماکنون در دو شرکت ایرانخودرو پارس خودرو در حال تولید است موضوعی است که مرداد بذرپاش به آن پرداخته وی عنوان کرده که این پروژه در زمان مدیریت پیشین تعریف و آغاز شده اما اکنون به مرحلهای رسیده که عزمی جدی را میطلبد تا به تیراژ مورد نظر خود برسد. وی در مورد مشکلات این پروژه تاکید کرده است که خودروساز مسوولیت تامین و تدارک را بر عهده ندارد در حالی که از او میخواهند که تولید را به موقع انجام دهد. این مشکل ساختاری است که پروژه با آن دست به گریبان است.
البته ما در این خصوص اقداماتی را آغاز کردهایم تا به آن نقطه مطلوب و مورد نظر دست یابیم که عملا مسوولیت را بر عهده داشته باشیم و بتوانیم آنچه را که میخواهند انجام دهیم. یعنی در قبال پاسخگو بودن خود بتوانیم اختیار هم داشته باشیم.
به این ترتیب، از آنجا که این پروژه توان فنی، مهندسی و مالی ما را میطلبد برای رسیدن به یک تیراژ بهینه و مطلوب زمان لازم است. گازسوز کردن این خودرو هم بحث دیگری است. ما باید از تیراژ پراید کم کرده و به تندر۹۰ اضافه کنیم، به این ترتیب توازن به هم میخورد و ما باید تدبیری برای دوگانهسوز کردن این خودرو بیندیشیم تا دچار تناقض نشویم.
مجوز گازسوز کردن محصولات نیسان نهایی شد
گازسوز کردن محصولات مونتاژی از جمله معضلاتی است که خودروسازها هماکنون با آن درگیرند چرا که شرکتهای مادر گارانتی این نوع خودروها را نمیپذیرند شرکت پارسخودرو نیز که تولیدکننده محصولات نیسان است چندی است که با طرح گازسوز کردن تمامی خودروهای تولیدی، بر سر گازسوز کردن محصولات نیسان دچار معضل شده است.
هماکنون خودروهای تولیدی نیسان مصرف بالا داشته و تحت لیسانس تولید میشوند.
بذرپاش در این مورد یادآور شده که ما مجوزهای لازم را از نیسان گرفتهایم و برنامه داریم تا سه ماه آینده گازسوز کردن این سری محصولات را هم آغاز کنیم.
البته با توجه به اجازهای که از دولت گرفتهایم تا پایان سال برای گازسوز کردن این خودروها وقت داریم.
هدف این است که تا پایان سال ۱۰۰درصد تولیدات خود را دوگانهسوز کنیم.
وی همچنین تولید ۲ محصول جدید را در خانواده نیسان یادآور و تصریح کرد که این دو محصول به صورت CBU و CKD تولید خواهند شد.
از ستاد تبصره ۱۳ مجوز گرفتیم
بذرپاش در مورد تامین مخازن مورد نیاز برای دوگانهسوز کردن خودروهای تولیدی این شرکت اذعان کرد که تامین مخازن توسط سایپا صورت میگیرد اما هنوز آلدرمهایی در خصوص ایجاد یک شکل حاد نداریم در غیر این صورت خود نیز وارد عمل میشویم.
البته برای بالا بردن ضریب اطمینان خود، دوستانی را مامور کردهایم. حال از آنجا که تامینکنندگان جهانی مخزن محدود بوده و متقاضی از سوی کشور ما، متعدد بود، سبب شد قیمت این مخازن بیش از ۲ برابر افزایش یابد.
به این ترتیب، وزارت صنایع تصمیم گرفت تا تامین مخزن از چند کانال محدود صورت گیرد و با ایجاد تقاضای کاذب، قیمت بیش از این بالا نرود.
ما نیز با این سیاست موافق هستیم اما اگر به مشکل برخوریم، ناچاریم خود نیز وارد عمل شویم.
البته مذاکراتی با ستاد تبصره ۱۳ انجام شده تا دست ما بازتر و درجه آزاد برای مانور به ما بدهند.
ارسال نظر