چری چین به بازار آمریکا نفوذ کرد
گروه خودرو - اولین محصولاتی که در چارچوب همکاری چری و کرایسلر تولید خواهد شد، طی یکسال آتی روانه بازارهای آمریکای لاتین و اروپا خواهد شد و طی حداکثر دو سال و نیم آینده مدلهایی که برای عرضه در بازار ایالات متحده تولید میشوند در بازار این کشور عرضه میشود. تام لاموردا، مدیرعامل گروه کرایسلر در این رابطه میگوید. در چارچوب استراتژی جهانی جدید کرایسلر برای تسریع روند تولید و عرضه مدلهای جدید با کیفیت و قیمتی رقابتی این شرکت تصمیم به همکاری با چری گرفته است. این ائتلاف به شرکت چری که تنها ۱۰سال از عمر فعالیتاش در وهو، در جنوب شرق چین میگذرد اجازه میدهد به رویای دیرینهاش برای ورود به بازار آمریکا تحقق بخشد. خودروسازهای چینی تا پیش از این محصولاتی ارزان قیمت را به بازارهایی که عمدتا در آفریقا و خاورمیانه قرار داشتند، صادر میکردند، اما آنان فاقد فناوری لازم برای عرضه محصولاتشان به بازارهای اروپا و ایالاتمتحده به علت استانداردهای بالای ایمنی و آلایندگی در این بازارها بودند.
سین تونگ یائو، مدیرعامل چری بر این باور است که این توافقنامه به چری کمک میکند توانمندیهای خود برای توسعه بازارهای خارجیاش را تقویت کند. او به دنبال امضای این توافقنامه گفت: چری هنوز شرکت جوان است پس ما از کرایسلر درسهای زیادی برای افزایش توان رقابت خود خواهیم آموخت.
اولین محصول صادراتی مشترک کرایسلر و چری بر پایه خودروی کامپکت A۲ چری تولید خواهد شد و تحت برند دوج در بازار آمریکا عرضه میشود. درحالحاضر نسخه ۳/۱لیتری A۲ به قیمتی در حدود ۸هزار دلار در بازار چین عرضه میشود. اگرچه هنوز قیمت صادراتی این محصول تعیین نشده است.
براساس اظهارت لاموردا محصولات صادراتی مشترک چری و کرایسلر احتمالا با طراحی مهندسان کرایسلر و تولید در تاسیسات چری روی پلتفرم محصولات چری تولید خواهد شد. لاموردا تاکید دارد از بابت متقاعد کردن مصرفکنندگان آمریکایی از بابت کیفیت و ایمنی خودروهای تولیدی در چین با وجود شایعههای موجود پیرامون توانمندیهای فنی چینیها نگرانی چندانی ندارد.
این توافقنامه در پی معامله ماه مه سالجاری میلادی بین شرکت دایملر کرایسلر و شرکت مدیریت سرمایهگذاری سربرس و برای واگذاری ۱/۸۰درصد سهام کرایسلر به دست آمد.
در حالی که غولهای خودروسازی جهان درگیر رقابتی تنگاتنگ برای افزایش حضور در بازار چین کشوری که با پشتسر گذاشتن ژاپن حائز عنوان دومین بازار بزرگ خودرو جهان پس از ایالات متحده شده است کرایسلر قصد دارد با همکاری چری روی تامین نیازهای بازار تشنه آمریکا متمرکز شود و ضعفهای خود از بابت هزینههای تولید را بدین وسیله جبران کند.
پیش از این شرکتهای دیگری هم درصدد واردات خودروهای چینی به بازار آمریکا برآمده بودند که عمدتا به دلیل پایین بودن کیفیت خودروهای چین موفق به تحقق این هدف نشده بودند. شرکت خودروسازی دنگفنگ، از دیگر خودروسازهای چینی در ماه ژانویه امسال اعلام کرد حداکثر طی دو سال آینده SUVهای خود را روانه بازار آمریکا میکند اما جزئیات این برنامه را اعلام نکرد.
چری پیش از این با امضای قراردادی با مالکم بریکلین، از تجار سرشناس نیویورک درصدد صدور محصولات خود بر آمریکا برآمده بود که این قرارداد در میانه راه و بدون آنکه نتیجه عملی در برداشته باشد، ملغی شد.
تاکنون هیچ یک از خودروسازهای چینی یا جوئیت ونچرهای چین با خودروسازهای بزرگ نتوانسته بود محصولاتش را به ایالات متحده صادر کند. چری سال گذشته ۴۱۰هزار دستگاه خودرو تولید کرد که ۴۰هزار دستگاه آن صادر شد. این شرکت برای سالجاری تولید نزدیک به نیممیلیون دستگاه خودرو که ۷۰هزار دستگاه آن در بازارهای خارجی به فروش خواهد رسید را در دستور کار قرار داده. این شرکت در حال حاضر محصولات خود را در ایران، مالزی، روسیه، اوکراین، برزیل و مصر مونتاژ میکند. این شرکت در ماه مارس اعلام کرد مترصد و ایجاد واحدی تولیدی در اروگوئه است که اولین واحد این شرکت در آمریکای لاتین خواهد بود.
فروش خودروهای سواری در چین سال گذشته با ۳۷درصد رشد به ۸/۳میلیون دستگاه رسید در حالی که مجموع فروش خودرو در این کشور با ۱/۲۵درصد رشد به ۲/۷میلیون دستگاه بالغ شد. به گفته لاموردا، چری پس از بررسی احتمال همکاری با شرکتهای اروپایی و آمریکایی تصمیم به همکاری با کرایسلر گرفته است.
ارسال نظر