منوچهر منطقی در گفتوگو با خبرنگار دنیای اقتصاد عنوان کرد:
ایرانخودرو با همکاری پژو خودروی کممصرف تولید میکند
گروه خودرو- منوچهر منطقی، مدیرعامل شرکت ایرانخودرو روز گذشته در گفتوگو با خبرنگار ما از تولید خودروی کممصرف با همکاری شرکت پژو فرانسه خبر داد. عکس تزئینی است
وی در این مصاحبه تاکید کرد که ایرانخودرو برای تولید خودروی کممصرف برنامهریزی جدی صورت داده که تحقق این برنامه با مشارکت شرکت پژو عملی خواهد شد.
این در حالی است که مدیرعامل ایرانخودرو سال گذشته طی مصاحبه تلویزیونی از شکسته شدن انحصار فرانسه در صنعت خودرو ایران خبر داده بود که ظاهرا این تصمیم مربوط به سال گذشته بوده و امسال سرآغازی دوباره برای همکاری دو شرکت اما این بار بر سر تولید خودروی کممصرف است.
خودرویی که بهرغم خلاء آن در میان دیگر خودروهای پرمصرف کشور، تولیدش به راحتی از دیدگان دستاندرکاران و مسوولان صنعتی پنهان مانده بود، حال با طرح سهمیهبندی بنزین و افزایش قیمت خودروهای کممصرف موجود، مورد توجه قرار گرفته است.
این اتفاق در شرایطی شکل عملی به خود گرفته که خودروسازهای دنیا از سه دهه پیش توجه خاصی به خودروهای کممصرف شهری داشتهاند. در بسیاری از کارخانههای خودروساز مطرح دنیا، خط تولید جداگانهای برای خودروهای کممصرف شهری به دلیل قیمت بالای بنزین در نظر گرفته میشود که متاسفانه این امر به دلیل یارانه دولتی و وفور بنزین در کشورمان به طور جدی دنبال نشده است.
به طور مثال تحقق برند ملی کشور میتوانست با تولید یک خودروی کممصرف صورت گیرد الگویی باشد برای خودروسازهای کشورمان که هماینک بر سر خودروهای لوکس و پرمصرف به رقابت پرداختهاند.
حال که طرح سهمیهبندی بنزین صورت جدی به خود گرفته و خودروسازها ترس از بازار کممشتری خودروهای پرمصرف خود را دارند به برنامهریزی برای تولید کم مصرفها روی آوردهاند به طوری که شرکت ایرانخودرو با همکاری شرکت پژو به دنبال تولید چنین خودرویی است و سایپا نیز تولید S۸۱ را که خودرویی کممصرف است در دستور کار قرار داده است. بنابراین آنچه پیدا است تولید خودروی کممصرف شاید مهمترین چالش رقابتی خودروسازهای کشورمان طی سالهای آتی باشد که این امر را باید میمون خواند.
خودروی کممصرف به مفهوم خودروی کوچک نیست
خاکساری کارشناس صنعت خودرو در گفتوگو با خبرنگار ما در خصوص عدم تمایل خودروسازهای داخلی به تولید خودروهای کممصرف عنوان کرد: به دلیل ارزان بودن قیمت بنزین در کشور همچنین ساختار صنعت خودروسازی کشور که یک ساختار انحصاری است خودروسازها تمایلی به سرمایهگذاری برای تولید خودروهای کممصرف ندارند.
وی در ادامه اظهار داشت: خودروسازهای داخلی برای تولید خودروها استانداردهای زیستمحیطی را رعایت نمیکنند و با وجود عدم رعایت استانداردهای زیستمحیطی به دلیل انحصاری که به آنها داده شده تاکنون توانستهاند هر نوع خودرویی را به بازار عرضه و به فروش برسانند.
خاکساری در خصوص اینکه دولت برای ترویج خودروهای کممصرف چه اقدامی باید صورت دهد اظهار داشت: دولت میتواند شرایط ورود خودروهای ایمن و کممصرف را فراهم کند، بدین ترتیب بازار رقابتی برای خودروسازان به وجود میآید. ورود خودروهای کممصرف به داخل کشور موجب میشود که شرایط استفاده از خودروهای ایمنی، کممصرف و ارزانقیمت برای مصرفکنندگان داخلی مهیا شود.
وی در رابطه با اینکه خودروهای کممصرف در چه کلاسهایی تولید میشود عنوان کرد: در تمام کلاسها میتوان خودروی کممصرف و ایمن تولید کرد. حال آنکه خودروی کممصرف به مفهوم خودروی کوچک نیست بلکه میتوان با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته خودروهای جدید و با کارآیی بالا و کممصرف تولید کرد.
خاکساری همچنین در خصوص جایگاه خودروسازان داخلی در جهان اظهار داشت: صنعت خودروسازی در جهان طی دهههای گذشته توسعه بسیاری داشته اما متاسفانه خودروسازان ما از این توسعه بیبهره بودهاند توسعه صنعت خودروسازی و ایجاد فناوریهای جدید در این صنعت موجب شده است که خودروسازان بتوانند خودروی با قدرت بیشتر، مصرف کمتر و قیمت مناسب تولید و به این وسیله بتوانند نیازهای حملونقلی مصرفکنندگان خود را برطرف کنند.
وی در مورد جایگاه خودروهای کممصرف در جهان نیز عنوان کرد: هزینه بالای سوخت در دنیا موجب شده است که شرکتهای خودروساز توجه خاصی بر روی خودروهای کممصرف نشان دهند.
در حال حاضر کشور آمریکا که تا سه دهه پیش به عنوان تولیدکننده خودروهای پرمصرف معروف بود، برای اینکه بتواند بازار خود را حفظ کند تولید خودروهای کممصرف را در برنامه تولیدی خود قرار داده است.
ارسال نظر