طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل جادهای کشور در انتظار اعطای تسهیلات
سال ۸۵ را میتوان سال محقق نشدن وعدههای دولت به صنعت قطعهسازی دانست در این سال دولت نهم با وعده پرداخت وام ۱۳۰میلیارد تومانی امیدهای تازهای را برای قطعهسازان مبنی بر برطرفشدن مشکلات این بخش از صنعت کشور به وجود آورد. اما با وجود طی شدن تمام مراحل دریافت تسهیلات به قطعهسازان تاکنون هیچ وجهی برای برطرف شدن مشکل قطعهسازان پرداخت نشده و پس از طی شدن چندین ماه، پرونده اعطای وام به قطعهسازان ظاهرا مختومه شده است.
مژگان میرزایی
سال ۸۵ را میتوان سال محقق نشدن وعدههای دولت به صنعت قطعهسازی دانست در این سال دولت نهم با وعده پرداخت وام ۱۳۰میلیارد تومانی امیدهای تازهای را برای قطعهسازان مبنی بر برطرفشدن مشکلات این بخش از صنعت کشور به وجود آورد. اما با وجود طی شدن تمام مراحل دریافت تسهیلات به قطعهسازان تاکنون هیچ وجهی برای برطرف شدن مشکل قطعهسازان پرداخت نشده و پس از طی شدن چندین ماه، پرونده اعطای وام به قطعهسازان ظاهرا مختومه شده است. پس از وعده اعطای وام به قطعهسازان این بار دولت وعده اعطای وام ۲۰میلیاردی را که در صورت نیاز قرار بود تجدید شود را به مسوولان طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل جادهای کشور داد اما این وعده نیز محقق نشده و این امر منجر به تعویق طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور در سالجاری شده است.
محقق نشدن اعطای وام به طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل جادهای کشور علاوه بر تعویق این طرح منجر به کمبود برخی کامیونها و افزایش ۱۵ الی ۲۰میلیون تومانی قیمت آنها نیز شده است.
در حال حاضر بیش از ۱۸۰هزار کامیون بالای ۲۵سال در سطح جادههای کشور در حال تردد هستند. چنین به نظر میرسد که تردد این خودروها بهرغم آلودگی بالایی که در جادهها ایجاد میکنند به دلیل فرسودگی بیش از حد، منجر به بیشترین حوادث جادهای نیز میشوند.
کامیونهای فرسوده از سویی دیگر موجب اشباع بازار داخلی نیز شده است. این تعداد کامیون بیش از ۷/۲میلیارد لیتر گازوئیل در سال مصرف میکنند که با نوسازی کامیونهای فرسوده علاوه بر کاهش مصرف گازوئیل جادههای کشور نیز تا حدودی ایمن خواهد شد.
در حال حاضر ۴هزار کامیون با عمر بالای ۴۰سال در کشور وجود دارد که این تعداد در طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل جادهای کشور و بر اساس تبصره ۱۳قانون بودجه سال ۸۵ طی دورهای پنجساله میبایست از رده خارج شوند که با محقق نشدن اعطای تسهیلات این طرح در حال حاضر مسکوت مانده است.
بر اساس این طرح قرار بود مبلغی به عنوان یارانه از سوی کارخانههای خودروساز و سازمان راهداری کشور به دارندگان کامیون اختصاص یابد و مابقی قیمت کامیون نیز توسط شرکتهای لیزینگ و با سود ۱۷درصد تامین شود.
افزایش۲۰میلیونی قیمت کامیون
حسین زندی، رییس حمل و نقل کالای شهر تهران در خصوص کمبود برخی کامیونها و مشکلات به وجود آمده به خبرنگار ما میگوید: دو شرکت ایرانخودرو دیزل و سایپا دیزل که تامین کننده اصلی کامیون در کشور هستند طی ۳ماه گذشته به دلیل کمبود کامیونهای VOLVO و Benz نمیتوانند درخواست ثبت نامکنندگان را برآورده کنند به همین منظور به متقاضیان پیشنهاد کامیونهای بی کیفیت چینی را می دهند.
وی با تاکید بر افزایش قیمت کامیون در داخل کشور اظهار داشت: به دلیل کمبود کامیون قیمت کامیونهای وارداتی ۱۵تا۲۰میلیون تومان افزایش یافته است.
در حال حاضر کامیون آکتوروس از ۹۸میلیون تومان با افزایش ۱۲میلیونی به قیمت ۱۱۰میلیون تومان در بازار فروخته میشود کامیونهای FH و NH نیز که با قیمت ۹۲میلیون تومان در بازار فروخته میشدند با ۱۸میلیون تومان افزایش در حال ۱۱۰میلیون تومان در بازار عرضه میشوند.
رییس حملونقل کالای شهری تهران در ادامه تصریح کرد: پس از اعلام تحریم علیه ایران، سوئد و آلمان که تایینکننده کامیونهای VOLVO و BENZ به کشورمان بودند از واگذاری کامیون به ایران سرباز میزدند.
تسهیلات محقق نشده دولت
زندی در رابطه با اعطای تسهیلات به طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل جادهای کشور عنوان کرد: چندی پیش رییسجمهوری به منظور اجرای طرح نوسازی ناوگان حملونقل جادهای کشور وعده اعطای تسهیلات ۲۰میلیاردی را داد که قرار بود این تسهیلات در صورت نیاز تا ۲۰میلیارد تومان دیگر تجدید شود اما پس از گذشت چندین ماه هنوز هیچ اقدامی در خصوص اعطای این تسهیلات صورت نگرفته و مجریان طرح نوسازی ناوگان حمل و جادهای کشور منتظر محقق شدن وعده اعطای تسهیلات به این طرح هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: مجریان طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل جادهای کشور به منظور اجرای این طرح اقدام به خرید کامیونهای «مان» کردن که به دلیل محقق نشدن تسهیلات هنوز نتوانستیم کامیونها را به متقاضیان تحویل دهیم و در صورتیکه وعدههای داده شده محقق شود طرح نوسازی با سرعت اجرا خواهد شد.
زندی در خصوص آخرین وضعیت طرح خروج کامیونهای فرسوده اظهار داشت: سال گذشته ۵هزار کامیون «مان» خریداری و قرار شد که ۲هزار کامیون در سال گذشته و ۲هزار کامیون نیز در سال جاری به متقاضیان واگذار شود اما به دلیل مشکلات به وجود آمده در سال جاری هنوز نتوانستیم اقدامی در این زمینه انجام دهیم.
ارسال نظر