با تدوین آییننامهای از سوی وزارت کشور
ستاد نظارت بر مسافربران شخصی تشکیل شد
مژگان میرزایی- نبود نظارت کافی بر مسافربران شخصی در ناوگان حمل و نقل عمومی طی سالهای گذشته تبدیل به معضلی برای کشور شده است. با توجه به کمبود وسایل نقلیه عمومی همانند تاکسی، استفاده از مسافربران شخصی در سطح کشور امری ناگزیر است که متاسفانه برنامهریزی خاصی برای قانونمند کردن فعالیت آنها طی سالیان گذشته صورت نگرفته است.
حال وزارت کشور به همراهی سازمان تاکسیرانی آییننامهای به منظور ساماندهی مسافربرهای شخصی تدوین کرده است. این وزارتخانه به منظور ساماندهی و نظارت مسافرکشان شخصی و وارد کردن آنها در ناوگان حمل و نقل تاکسیرانی کشور آییننامهای را تنظیم و براساس این آییننامه ستادی را تحت نظارت سازمان تاکسیرانی کشور تشکیل داده است. این ستاد مسوولیت شناسایی مسافربران شخصی و وانت بارها را به عهده دارد و این امر به منظور حفظ حقوق شهروندان و رانندگان و همچنین هدفمند کردن رایانهها صورت میگیرد.
از سوی دیگر مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف کرده که در خصوص کاهش مصرف سوخت اقداماتی انجام دهد و دولت نیز طرح سهمیهبندی سوخت را در دستور کار خود قرار داده و به احتمال زیاد این طرح در سال آتی اجرا میشود در صورت ساماندهی مسافربران شخصی این دسته از افراد نیز میتوانند از تسهیلات در نظر گرفته شده، برای تاکسیها استفاده کنند.
صادقی مجد، رییس سازمان تاکسیرانی کشور در گفتوگو با خبرنگار ما در خصوص جزئیات این طرح گفت: وزارت کشور مسوولیت طرح مذکور را به سازمان تاکسیرانی واگذار کرده و قرار است که در ابتدا مسافرکشان شخصِی، شهرهای تهران، اراک، ارومیه، اصفهان، اهواز، تبریز، رشت ، زاهدان، شیراز، قم، کرج، کرمان، کرمانشاه، همدان و مشهد در مدت ۲۰روز شناسایی و پس از آن بلافاصله دیگر شهرها نیز در دستور کار قرار گیرند.وی در مورد نحوه شناسایی مسافربران شخصی عنوان کرد: در شهر تهران مسافربران شخصی از طریق شهرداری تهران و پیک بادپا شناسایی میشوند و در سایر شهرها متقاضیان میتوانند از طریق سایت www.taxi.org.ir و به صورت خود اظهاری وارد سیستم شده و اطلاعات مورد نظر را وارد کنند.صادقی مجد ادامه داد: پس از شناسایی مسافربران شخصی آنها وارد ناوگان میشوندو پلاک موقت دریافت میکنند. همچنین از خط نارنجی برای شناسایی این گونه خودروها استفاده میشود و میتوانند بدون محدودیت وارد محدوده طرح ترافیک شوند.
وی در خصوص چگونگی نظارت بر این گونه خودروها اظهار داشت: در ابتدا عملکرد آنها هر سه ماه توسط اتحادیه تاکسیرانی مورد بررسی قرار می گیرد و این نظارت ،یکسال به طول میانجامد و پس از آن مالکان این گونه خودروها پلاک عمومی دریافت خواهند کرد.همچنین در صورتی که خودروی آنها فرسوده باشد میتوانند از تسهیلات در نظر گرفته شده برای تعویض تاکسیهای فرسوده استفاده کنند.
رییس سازمان تاکسیرانی کشور در ادامه افزود: در حال حاضر ۳۰۰هزار خودرو مسافرکش شخصی وجود دارد که از این تعداد۶۰هزار دستگاه متعلق به تهران است و در صورتی که این گونه افراد از طرح استقبال کنند پس از پایان اجرای طرح، نیروی انتظامی از فعالیت مسافرکشهای فاقد مجوز جلوگیری خواهد کرد.
ارسال نظر