مشکل خودرو سازان با بانکهای داخلی و خارجی
گروه خودرو- بایکوت شدن برخی از بانکهای ایران در روزهای گذشته موجب شد که ورود برخی قطعات خودرو که از طریق گشایش اعتبار سیستم بانکی انجام میشد، با مشکل مواجه شود. بایکوت شدن بانکهای سپه و صادرات در این مدت موجب بروز مشکلاتی برای تامین قطعات خودروهای مونتاژی در کشور شده است و خودروهایی که تنها ۲۰درصد ساخت داخل دارند دچار کمبود و افزایش قیمت خواهند شد.
رضا نجفی منش دبیر انجمن قطعهسازان روز گذشته در گفتوگو با خبرنگار ما با تایید خبر مشکل تامین قطعات خودروهای داخلی گفت: واردات برخی از قطعات خودروهای مونتاژی که از طریق گشایش اعتبار سیستم بانکی انجام میشد به دلیل بایکوت شدن برخی از بانکها با مشکل مواجه شده است.
نجفی منش در ادامه تصریح کرد: مشکل قطعه سازان تنها بانکهای خارجی نیست بلکه بانکهای داخلی نیز با بهانههای مختلف گشایش اعتبار برای قطعهسازان را به تعویق میاندازند و هماکنون از بانکهای خارجی مشکل سازتر شدهاند. از سویی دیگر کشور چین نیز که یکی از تامین کنندگان اصلی قطعات خودرو در کشور است گشایش اعتبار بانکهای ایرانی را برای ورود قطعات خودرو قبول نمیکند و خواهان تجارت نقد قبل از تحویل مرسولههای قطعات است.
نجفی منش در پاسخ به این سوال که در صورتی که کشور چین برای ورود قطعه به کشور گشایش اعتبار نکند قطعه سازان ما برای تامین قطعات چه اقدامی انجام میدهند عنوان کرد: در صورتی که کشور چین برای ورود قطعات خودرو با ایران همکاریهای لازم را انجام ندهد قطعات مورد نیاز را از کشورهای دیگر تامین میکنیم و این امر موجب میشود که بدانیم چه کشورهایی با قطعهسازان ما همکاری مستمر دارند. فولادی عضو کمیته تحقیق و تفحص خودرو نیز در گفتوگو با خبرنگار ما در خصوص مشکل تامین قطعه برای خودروهای داخلی گفت: اگر مشکل عدم تامین قطعه از سوی سایر کشورها صحت داشته باشد باید آنها را از جنبه سیاسی و فنی مورد بررسی قرار دهیم.
وی در ادامه تصریح کرد: بخش سیاسی این قضیه را باید دولت پیگیری و با آن برخورد کند و بخش فنی آن برعهده مدیران صنعتی و شرکتهای خودروسازی است که باید جهت برطرف شدن این مشکل اقدامات اساسی را انجام دهند. فولادگر در رابطه با تبعات عدم تامین قطعه بر بازار داخلی عنوان کرد: کمبود قطعه موجب کاهش، تولید و عرضه میشود و افزایش تقاضا موجب بالا رفتن قیمت خودروهای داخلی میشود.
وی در پایان اظهار داشت: بیشتر این اخبار تبلیغاتی است و باید دید که کمبود قطعه تا چه میزان جدی است.
ارسال نظر