شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

رییس سازمان خصوصی‌سازی: نحوه واگذاری خودروسازان هنوز نهایی نشده؛

دنیای اقتصاد: طی دو هفته گذشته همزمان با پیگیری مجلس و دولت، اخبار غیررسمی از نهایی شدن واگذاری سهام دولتی خودروسازان خبر می‌دهند که رییس سازمان خصوصی‌سازی می‌گوید که نحوه واگذاری دو خودروساز دولتی هنوز نهایی نشده است.

«دنیای‌اقتصاد» بازگشت خودروی بورسی را در سه سناریو بررسی کرد؛

با ورود یکی از محصولات خودروساز نیمه‌دولتی به بورس‌کالا، حالا این سوال مطرح است که آیا مسیری برای بازگشت خودرو به تالار نقره‌ای باز شده است؟ تصمیم‌گیری در این زمینه به نیاز مالی خودروسازان، شرایط بازار و رویکرد وزارت صمت بستگی دارد.

    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • بازار خودرو از لنز دنیای اقتصاد؛

    قیمت انواع خودرو در بازار ایران؛ ۲۰۷ یک میلیاردی شد

    دنیای اقتصاد: در جدول زیر قیمت روز انواع خودرو در بازار ایران را مشاهده می‌کنید؛ بر این اساس قیمت پژو ۲۰۷ اتومات به بالای یک میلیارد تومان رسیده است.
  • رییس سازمان خصوصی‌سازی: نحوه واگذاری خودروسازان هنوز نهایی نشده؛

    خصوصی سازی خودرو به نقطه صفر رسید؟

    دنیای اقتصاد: طی دو هفته گذشته همزمان با پیگیری مجلس و دولت، اخبار غیررسمی از نهایی شدن واگذاری سهام دولتی خودروسازان خبر می‌دهند که رییس سازمان خصوصی‌سازی می‌گوید که نحوه واگذاری دو خودروساز دولتی هنوز نهایی نشده است.
  • «دنیای‌اقتصاد» بازگشت خودروی بورسی را در سه سناریو بررسی کرد؛

    بازگشت دوباره خودرو به بورس؟

    با ورود یکی از محصولات خودروساز نیمه‌دولتی به بورس‌کالا، حالا این سوال مطرح است که آیا مسیری برای بازگشت خودرو به تالار نقره‌ای باز شده است؟ تصمیم‌گیری در این زمینه به نیاز مالی خودروسازان، شرایط بازار و رویکرد وزارت صمت بستگی دارد.
  • نیویورک‌تایمز بررسی کرد

    تردید در موفقیت ادغام هوندا و نیسان

    دو خودروساز ژاپنی، هوندا و نیسان، در حال مذاکره برای ادغام احتمالی هستند تا بتوانند هزینه‌ها را به اشتراک بگذارند و به خود کمک کنند تا در صنعتی با تغییرات سریع و رقابتی فزاینده، رقابت کنند. اما ادغام، حتی بین دو شرکت از یک کشور، تضمین کننده موفقیت نیست و تاریخ معاملات خودروسازی مملو از شکست‌ها و ناامیدی‌ها است.
  • قیمت بلوک سهام خودروسازان مشخص نیست

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد: ارزش‌‌‌گذاری بلوک‌‌‌های سهام خودروسازان در جریان است اما هنوز قیمت مشخص نشده است. زهره عالی‌‌‌پور با بیان اینکه این سازمان در حال بررسی نحوه واگذاری مانده سهام دولت در ایران‌‌‌خودرو و سایپاست، گفت: سازمان خصوصی‌‌‌سازی در حال بررسی نحوه واگذاری مانده سهام دولت در دو شرکت خودروسازی «ایران‌‌‌خودرو و سایپا» است، اما هنوز تصمیم نهایی در این زمینه اتخاذ نشده است.
  • واکنش «گون» به ادغام خودروسازان ژاپنی

    دنیای اقتصاد: مدیر اجرایی سابق نیسان می‌گوید دولت ژاپن هوندا را به نفع اقتصاد تحت فشار قرار داده است. نیسان و هوندا با انتشار خبر ادغام احتمالی، دنیای خودرو را تکان دادند. هنوز هیچ چیز رسمی نیست، اما این مانع کارلوس گون، رئیس سابق نیسان نمی‌شود که نظرات خود را در مورد قرارداد احتمالی به اشتراک بگذارد. در مصاحبه اخیر با بلومبرگ، مدیرعامل سابق به شدت از اتحاد نیسان و هوندا و دلایل آن انتقاد کرد. او معتقد است که وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن (METI)، برای تقویت اقتصاد ژاپن هوندا را بابت این قرارداد تحت فشار گذاشته و هوندا از این موضوع خوشحال نیست. وی چند سال پیش از ژاپن به سبک هالیوودی فرار کرد، جایی که در حبس خانگی به سر می‌برد و در انتظار محاکمه به اتهام جرائم مالی در زمان حضورش در نیسان بود. او به مدت ۱۶سال نیسان را رهبری کرد و موفق‌ترین مدیرعامل این شرکت بود. با توجه به پایان رابطه او با نیسان، جای تعجب نیست که او در گفت‌وگوی خود با بلومبرگ از این شرکت انتقاد کرد.
  • افت تولید و رشد فروش جهانی تویوتا

    دنیای اقتصاد: بزرگ‌ترین خودروساز جهان اعلام کرد که تولید جهانی‌اش در ماه نوامبر برای دهمین ماه متوالی کاهش یافت. طبق اعلام تویوتا، با وجود کاهش تولید، فروش جهانی این خودروساز برای دومین ماه متوالی به دلیل تقاضای قوی در ایالات‌‌‌متحده و چین بالا رفت. بزرگ‌ترین خودروساز جهان در ماه نوامبر ۸۶۹‌هزار و ۲۳۰ دستگاه خودرو در سطح جهان تولید کرد که ۶.۲‌ درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش داشت. تولید تویوتا در ایالات‌‌‌متحده ۱۱.۸درصد کاهش یافت، هرچند تولید مدل‌‌‌های گرند هایلندر و شاسی بلند لکسوس تی اکس پس از یک توقف چهار ماهه در اواخر اکتبر از سر گرفته شد. تولید تویوتا در چین نیز ۱.۶‌درصد کاهش یافت که البته بهتر از کاهش ۹درصدی در ماه قبل بود، زیرا تویوتا شاهد فروش محلی بالاتر مدل‌‌‌های مینی ون گرنویا و سینا و سدان برقی BZ۳ بود.
  • معرفی شاسی خودروی برقی مقاوم به حریق

    دنیای‌اقتصاد: بزرگ‌ترین سازنده باتری خودروهای الکتریکی جهان از شاسی خودرویی رونمایی و اعلام کرد که می‌تواند در برابر آتش‌‌‌سوزی در اثر تصادف مقاومت کند. شرکت فناوری معاصر آمپرکس چین (CATL)، بزرگ‌ترین سازنده باتری خودروهای الکتریکی جهان، یک شاسی الکتریکی جدید را روانه بازار کرد که می‌‌‌گوید می‌تواند در برابر ضربه از جلو با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت (۷۵ مایل در ساعت) بدون آتش‌‌‌سوزی یا انفجار مقاومت کند. این شرکت اعلام کرد که باتری این خودرو می‌تواند با یک بار شارژ مسافتی حدود ۱۰۰۰ کیلومتر (۶۲۱.۳۷ مایل) را طی کند و زمان موردنیاز برای تولید انبوه یک وسیله نقلیه را از ۳۶ ماه یا بیشتر به ۱۲ تا ۱۸ ماه کاهش می‌دهد. بزرگ‌ترین سازنده باتری خودروهای برقی در جهان اعلام کرد که با برند چینی خودروهای برقی آواتر، که متعلق به شرکت خودروسازی چونگ کینگ چانگان است، برای توسعه مشترک خودروهای مبتنی بر شاسی جدید، قرارداد امضا کرده است.
  • مدیران خودروسازی‌های بزرگ چند سال دوام می‌آورند؟

    دنیای اقتصاد: در حالی که عمر مدیریتی در شرکت‌های بزرگ خودروساز به‌‌‌طور میانگین بین ۵ تا ۷ سال است، اما در ایران شرایط مدیریتی در خودروسازی‌ها متفاوت است.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • کراس‌اوور مدرنی که توجه خریداران ایرانی را به خود جلب کرد

    چانگان CS۵۵ پلاس، کراس‌اوور مدرن، با طراحی پیشرفته، کیفیت ساخت بالا و امکانات متنوع، توجه خریداران ایرانی را به خود جلب کرده است.
  • «دنیای‌اقتصاد» با توجه به ادغام دو خودروساز ژاپنی بررسی کرد؛

    امکان‌سنجی ادغام خودرویی‌ها

    با ادغام شرکت‌های خودروساز ژاپنی، حالا این پرسش مطرح است که آیا ادغام، نسخه مناسبی برای خودروسازان ایرانی برای رفع چالش‌های کنونی است؟ به نظر می‌رسد اصلی‌ترین انگیزه برای ادغام، کاهش هزینه باشد. این در حالی است که با حضور دولت در دو شرکت خودروساز ادغام معنایی ندارد.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    میانگین عمر مدیریتی خودروسازی در یک دهه گذشته

    تغییرات مدیریتی شرکت‌های خودروساز در شرایطی از گروه صنعتی سایپا آغاز شده که حالا این پرسش مطرح است که تحولات مدیریتی که همزمان با آغاز به کار دولت‌ها کلید می‌خورد چه آورده‌‌‌ای برای صنعت خودروی ایران داشته‌‌‌ است؟
  • ریزش سهم خودروسازان چینی در بازار خودروهای برقی اروپا

    ایسنا: خودروسازان چینی پس از افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌‌‌های جدید بر هزینه واردات خودرو به منطقه، کمترین سهم خود را از بازار خودروهای الکتریکی اروپا در ۸ ماه گذشته به دست آوردند.
  • دوئل ب‌‌‌ام‌‌‌و و بنز

    مرسدس بنز و ب‌‌‌ام‌‌‌و خود را برای عرضه یکی از مهم‌ترین مدل‌‌‌های خود در سال‌های اخیر آماده می‌کنند. این مدل‌‌‌های جدید قرار است سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه شوند و موفقیت یا شکست آنها تاثیر زیادی بر سرنوشت این دو خودروساز لوکس خواهد داشت.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • خبر بد ایران خودرو برای متقاضیان هایما S۷ پلاس

    ایران خودرو از جدیدترین طرح طرح فروش هایما S۷ رونمایی کردند.
  • تداوم آرامش در بازار خودرو/ آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا+ جدول

    روند قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی از تداوم آرامش در این بازار حکایت دارد، آرامشی که استارت آن از روز گذشته زده شد.
  • بازار خودرو زیر ذره‌بین «دنیای‌اقتصاد»؛

    قیمت روز انواع خودرو(۴ دی)

    دنیای اقتصاد: در این جدول به قیمت روز انواع خودرو (امروز ۴دی ماه) پرداخته شده است.
  • روایت مرکز آمار ایران از تورم خودرو در آذرماه؛

    «خودرو»؛ نیرو محرکه تورم آذر

    دنیای اقتصاد: در حالی که آمار رسمی از کاهش تورم عمومی در آذر ماه سال جاری حکایت دارد، اما تورم خودرو در پنج ماه اخیر روند کاملاً متفاوتی را طی کرده است.
  • امشب؛ آخرین مهلت وکالتی کردن حساب ایران‌خودرو

    طرح فروش هفت محصول گروه صنعتی ایران‌خودرو از عصر روز یکشنبه (دوم دی ماه) آغاز شد و تا ساعت ۲۴ روز شنبه (۸ دی ماه) ادامه دارد.
  • آغاز شماره‌گذاری خودروهای رانا

    سردار سیدتیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز فرآیند شماره‌گذاری خودروهای رانا در تمامی مراکز تعویض پلاک و شماره‌گذاری پلیس راهور فراجا خبر داد.
  • آغاز مذاکرات رسمی نیسان و هوندا؛

    اتحاد تاریخی خودروسازان ژاپنی

    دنیای اقتصاد: هوندا و نیسان، دو غول خودروسازی ژاپن، در اقدامی تاریخی، مذاکرات رسمی برای ادغام شرکت‌های خود را آغاز کردند.
  • «دنیای‌اقتصاد» تاثیرشناورسازی نرخ ارز بر صنعت و بازار خودرو را بررسی کرد؛

    حذف رانت خودرو با ارز تجاری

    واقعی شدن نرخ ارز چه تاثیری بر بازار خودرو خواهد گذاشت؟ این پرسشی است که بعد از شناور شدن نرخ ارز تجاری در مورد بازار خودرو اهمیت پیدا می‌کند. حرکت نرخ ارز تجاری به سمت تعادلی شدن، از سوی بانک مرکزی دو وجه مشخص برای صنعت و بازار خودرو دارد. به طوری که از یکسو به رشد هزینه‏‌ خودروسازان منجر خواهد شد و از سوی دیگر اما شفافیت و حذف رانت در شرکت‌های خودروساز و بازار را به دنبال دارد. بنابراین، این موضوع می‌تواند دو وجه منفی و مثبت در حوزه خودرو داشته باشد.
  • واردات آزاد به مناطق آزاد

    دولت ضمن موافقت با پیشنهاد خودرویی شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، برخی شروط واردات خودرو به این مناطق را حذف کرد.
  • تشکیل سومین خودروساز بزرگ جهان با ادغام هوندا و نیسان

    هوندا و نیسان برنامه‌‌‌های خود را برای ادغام این دو کارخانه اعلام کردند. طبق این برنامه قرار است دو کارخانه در سال ۲۰۲۶ یک شرکت مشترک تاسیس و در تحقیق و توسعه و تولید محصولات با یکدیگر همکاری کنند.
  • ساخت خودروی پرنده با بدنه فیبرکربنی

    خودروی پرنده‌ای که بخش اعظم بدنه آن از جنس فیبرکربنی است و می‌تواند با یک‌بار شارژ ۱۲۴ مایل طی کند، ساخته شد.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • رونمایی از خودروی برقی گران قیمت برای مقابله با پورشه و مرسدس

    تولیدکننده خودروهای برقی چینی نیو، فروش گران‌ترین خودروی خود را آغاز کرد زیرا به دنبال افزایش دو برابری تحویل در سال ۲۰۲۵ و در نهایت سودآوری است.
  • دنیای اقتصاد بررسی کرد؛

    توقف ثبت سفارش خودرو؛ مدیریت بازار یا محدودیت منابع؟

    دنیای اقتصاد: ثبت‌سفارش واردات خودرو همچنان متوقف مانده است. «دنیای‌اقتصاد» چندی پیش به نقل از برخی وارد کنندگان، از توقف ثبت‌سفارش خودرو خبر داد؛ با این حال این خبر با تایید و تکذیب‌های مقامات صنعتی روبه‌رو شد.
  • الزام عرضه وارداتی‌ها در سامانه یکپارچه،از سوی شورای رقابت به‌زودی لغو می‌شود؛

    پایان سامانه‌ای خودروی وارداتی

    پس از ناکارآمدی سامانه عرضه یکپارچه خودروهای داخلی در تنظیم بازار و لغو فعالیت آن، حالا زمان وداع با سامانه محصولات وارداتی فرارسیده است. سامانه‌های فروش یکپارچه خودرو نه تنها به ساماندهی بازار منجر نشد، بلکه فرآیند فروش را پیچیده‌تر کرد. حالا شورای رقابت در پی حذف سامانه‌های عرضه یکپارچه است.