تنها ۳۰ قطعه خودرو در طرح استاندارد اجباری قرار دارد
گروه خودرو- سال گذشته عیوب برخی از قطعات خودرو تولیدی منجر به حوادثی همچون آتشسوزی برخی خودروهای داخلی شد که این امر بسیاری از خودروسازان را در مقابل مقامهای اجرایی و قضایی کشور قرار داد. شاید نکتهای که از این جهت ذهن بسیاری از مشتریان داخلی را مشغول میکرد استاندارد خاص قطعات به کار گرفته شده در خودروها بود.
هر چند در مقابل حوادث به وجود آمده هیچگاه موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی که مسوول ارزیابی قطعات خودرو است، جوابگو نبود اما ناظمی اردکانی، رییس موسسه استاندارد این اطمینان را به متقاضیان این گونه خودروها داده است که دیگر هیچگونه مشکلی در خودروهای داخلی به وجود نخواهد آمد.
روزگذشته محمدناظمی اردکانی، رییس موسسه استاندارد ایران در اولین نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه چه استانداردهای در صنعت خودروسازی در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: ارتقا کیفیت خودروهای داخلی بسیار حائز اهمیت است و ما معتقدیم اگر استانداردهای ملی که در زمینه خودرو تدوین شده و پایه آن هم جهانی است توسط خودروسازان رعایت شود میتوانیم بازارهای داخلی و خارجی خود را حفظ کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: تا کنون بیش از ۶۰۰فقره استاندارد در خصوص صنعت خودرو تدوین شده که از این تعداد ۳۰فقره استانداد اجباری است که مربوط به ایمنی خودرو میشود و ۵۱استاندارد اروپایی است که اینها بیشتر جنبه کاربردی دارند که رعایت این استانداردها در خودروهای ساخت داخل اهمیت فراوان دارد و در صورتی که این استانداردها رعایت شود قطعا ما شاهد ارتقا کیفیت خودروهای ساخت داخل خواهیم بود.
طی سال گذشته آتشسوزی خودروهای پژو ۴۰۵ تولیدی سال ۸۳ منجر شد که صنعت خودروی کشور با تنش بسیاری روبهرو شود این مشکل منجر شد که پلیس راهنمایی و رانندگی به طور رسمی از شرکت ایرانخودرو به دلیل به وجود آمدن مشکل فنی در خودروی ۴۰۵ شکایت کند و مدعی شود که نقص فنی در سیستم سوخترسانی خودروی ۴۰۵ منجر به آتشسوزی و در نهایت مرگ سرنشینان آنها شده است.
به گفته مسوولان شرکت ایرانخودرو این شرکت طی فراخوانی برای مالکان خودروهای ۴۰۵ تولیدی در سال ۸۳ مشکل سیستم سوخترسانی این خودرو را برطرف کرده و دیگر مشکلی وجود ندارد.
همچنین رییس موسسه استاندارد نیز عنوان کرد که پس از اعلام فراخوان و برطرف شدن مشکل سوخترسانی خودروی ۴۰۵ دیگر گزارشی مبنی بر آتشسوزی این خودرو ارائه نشده است.
این در حالی است یک هفته قبل از شروع سال ۸۶ و یک هفته پس از آن دو خودروی پژو پرشیا و پژو ۴۰۵ دیگر مجددا در حین رانندگی در سطح شهر دچار حریق شدند.
ناظمی اردکانی درخصوص تدابیری که در جهت برطرف شدن مشکل ۴۰۵ صورت گرفته اظهار داشت: شرکت ایرانخودرو پس از پیبردن به مشکل سیستم سوخترسانی ۴۰۵ اقدام به اعلام فراخوان جهت برطرف کردن این سیستم کرد و پس از مراجعه مالکان اینگونه خودروها تاکنون هیچگونه گزارشی مبنی بر آتشسوزی خودرو پژو ارائه نشده است و به دلیل اهمیت بسیار این موضوع ما نظارت مستمری بر این موضوع خواهیم داشت.
وی در خصوص اینکه آیا با شرکت ایرانخودرو به دلیل استفاده از قطعه معیوب برخوردی شده است عنوان کرد که شرکت ایرانخودرو پس از نشستهای فراوانی که با موسسه استاندارد داشت به مالکان و موسسه استاندارد این اطمینان را داد که مشکل به طور کامل برطرف شده و در صورت تکرار مشکل در مخزن سوخت خودروهای که فراخوان شدهاند با شرکت ایرانخودرو برخورد خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: نحوه برخورد ما با تمام شرکتها یکسان است موسسه استاندارد ابتدا به شرکتهای متخلف تذکر میدهد و در صورت عدم تمکین شرکت به آنها اخطار داده میشود و در نهایت موسسه استاندارد از طریق مراجع قضایی برای برطرف کردن مشکل اقدام خواهد کرد.
نقص در کمربند ایمنی خودروی پراید نیز در سال گذشته منجر شد که اداره راهنمایی و رانندگی به شرکت سایپا در خصوص برطرف کردن این مشکل تذکر میدهد ناظمی در خصوص مشکل کمربند ایمنی پراید نیز اظهار داشت: کمربند ایمنی پراید از لحاظ مقاومت و کیفیت مشکلی نداشته و مشکل اصلی این خودرو در طراحی پیچ کمربند بوده که کمی بالاتر از محل مورد نظر برای ایرانیان نصب شده بود که شرکت خودروساز مربوطه اعلام کرد که با تغییر در مرحل نصب کمربند مشکل را برطرف خواهد کرد.
ارسال نظر