واردات خودرو در سال ۸۵ بیش از ۱۵۰درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و به بیش از ۲۶هزار دستگاه رسید، حال آن‌که این عدد در سال گذشته در حدود ۱۰هزار دستگاه بود. به گزارش ایسنا، امسال واردات خودروهای هشت سیلندر که سال‌ها ورودشان به ایران ممنوع بود، آغاز شد و این عامل سبب شد که واردات خودرو به‌ویژه خودروهای با موتورهای پرقدرت و دو دیفرانسیل افزایش یابد. براساس اطلاعات موجود، امسال شرکت‌های تویوتا و هیوندایی در واردات پیشتاز بودند و مدل‌های هیوندایی سوناتا و تویوتا کمری بیش از ۷۰درصد خودروهای وارداتی به ایران را تشکیل می‌دهند.

البته در این میان بنز و بی.ام.و چندان در واردات خودرو موفق نبوده‌اند، اما به تازگی شرکت بنز نیز از طریق نماینده خود در حال افزایش واردات خودرو به ایران است.

شرکت بی‌.ام‌.و نیز بخش فروش خود را در ایران با اعزام برخی کارشناسان خود به ایران فعال کرده است.

امسال واردات آن‌چنان وسوسه کننده شده بود که سایپا و کرمان خودرو اقدام به واردات مگان و سیتروئن C۵ و هیوندایی سوناتا کردند و ایران خودرو هم قصد دارد در سال ۸۶ مدل‌هایی از پژو از جمله ۴۰۷ را وارد بازار ایران کند.

از طرفی برخی شرکت‌های چینی ماند چری نیز قصد دارند خودرو به ایران وارد کنند. شرکت کیا موتورز و سوبارو نیز در سال آینده صادرات خود به ایران را آغاز خواهند کرد.

با آنکه پیش‌بینی می‌شود ظرفیت خودروهای وارداتی در ایران در حدود ۳۰هزار دستگاه باشد، با تغییر نکردن تعرفه خودروهای وارداتی و باقی‌ماندن آن در همان سطح ۹۰درصد برای سال ۸۶ پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده شرکت‌های بیشتری به دنبال به دست آوردن بازار یکدیگر باشند تا ایجاد بازارهای جدید. البته با توجه به بودجه ۸۶ و تخفیفات گمرکی برای خودروهای کم مصرف و گازسوز، پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده ورود خودروهای کم مصرف و گازسوز هم افزایش یابد.