با حضور بشار اسد و پرویز داودی
تولید سمند در سوریه آغاز شد
خودرو سمند محصول مشترک ایرانی – سوری که با نام «شام» در کشور سوریه عرضه خواهد شد به بهای ۵۷۵هزار لیره سوری معادل تقریبی ۱۱هزار و ۳۰۰دلار روانه بازار خواهد شد.
پرویز داودی، معاون اول رییسجمهور، در این مراسم، همکاری مشترک ایران و سوریه را بهترین راه مقابله با چالشهای پیشرو دانست و اظهار کرد: افتتاح خط تولید سمند در سوریه، نمادی از همکاری مشترک دو کشور ایران و سوریه است و این همکاری میتواند الگوی مناسبی برای کشورهای جهان اسلام باشد.
وی، همکاریهای دوجانبه ایران و سوریه را نشاندهنده عمق دوستی و مناسبات بین دو کشور و عزم راسخ رهبران دو کشور برای توسعه و گسترش روابطشان ارزیابی کرد.
کارخانه تولید سمند در سوریه، پنجشنبه گذشته با حضور رییسجمهور سوریه و معاون اول رییسجمهور کشورمان به طور رسمی گشایش یافت.
خودرو سمند محصول مشترک ایرانی - سوری که با نام «شام» در کشور سوریه عرضه خواهد شد به بهای ۵۷۵هزار لیره سوری معادل تقریبی ۱۱هزار و ۳۰۰دلار روانه بازار خواهد شد.
پرویز داودی، معاون اول رییسجمهور، در این مراسم، همکاری مشترک ایران و سوریه را بهترین راه مقابله با چالشهای پیشرو دانست و اظهار کرد: افتتاح خط تولید سمند در سوریه، نمادی از همکاری مشترک دو کشور ایران و سوریه است و این همکاری میتواند الگوی مناسبی برای کشورهای جهان اسلام باشد.
وی، همکاریهای دوجانبه ایران و سوریه را نشاندهنده عمق دوستی و مناسبات بین دو کشور و عزم راسخ رهبران دو کشور برای توسعه و گسترش روابطشان ارزیابی کرد. قیمت نهایی خودرو مشترک ایران و سوریه تعیین شد
گروه خودرو-کارخانه تولید سمند در سوریه، پنجشنبه گذشته در حالی با حضور رییسجمهور سوریه و معاون اول رییسجمهور کشورمان به طور رسمی گشایش یافت که پس از مدتها کش و قوس میان طرفهای ایرانی و سوری، سرانجام قیمت نهایی خودرو تولید مشترک، به توافق هر دو طرف رسید.
خودرو سمند محصول مشترک ایرانی - سوری که با نام «شام» در کشور سوریه عرضه خواهد شد به بهای ۵۷۵هزار لیره سوری معادل تقریبی ۱۱هزار و ۳۰۰دلار روانه بازار خواهد شد. ظاهرا یکی از مشکلاتی که در خصوص مونتاژ سمند در سوریه پیش آمده بود مساله قیمت نهایی فروش این محصول به شهروندان سوری و نوع مالیاتی است که سوریه برای محصولات ایرانخودرو اعمال میکند، ظاهرا در زمان عقد قرارداد برای ایجاد سمند در سوریه تعرفه واردات خودرو با حجم موتور بالای CC۱۶۰۰ و پایینتر به ترتیب ۲۵۰ و ۱۶۰درصد و تعرفه واردات قطعات ۳۵C.K.D تا ۴۰درصد بود که درحالحاضر میزان تعرفه واردات خودرو از ۲۵۰درصد به ۶۰درصد و از ۱۶۰درصد به ۴۰درصد کاهش یافته است، ضمن آنکه تعرفه واردات قطعات سیکیدی نیز از حدود ۴۰درصد به حدود ۵ درصد تنزل پیدا کرد. به گفته برخی از دستاندرکاران صنعت خودرو سود و شرایط مطلوب این شرکت قبل از کاهش تعرفه ارزیابی میشد، اما با کاهش تعرفهها شرایط برای ایرانخودرو تا حدودی تغییر کرده است. با مخالفت و انتقاد ایرانخودرو مبنی بر کاهش تعرفهها مسوولان سوری تنها به ارائه وعدهای در جهت متعادل کردن تعرفهها اکتفا کردند. از سویی دیگر به دلیل نبود کارخانه خودروسازی در این کشور خریداران سوری خودروهای وارداتی، بر حسب نوع قیمت خودرو حدود ۳۰ تا ۴۰درصد مبلغ خودرو را تحت عنوان «رسم الرفاهیه» به دولت پرداخت میکنند که این امر نیز به ضرر ایرانخودرو تمام خواهد شد. هر چند هنوز منابع رسمی تعیین قیمت نهایی خودرو مشترک ایران سوریه را اعلام نکردهاند اما خبرگزاری جمهوری اسلامی پنجشنبه گذشته به نقل از یک منبع آگاه از توافق به عمل آمده، میان دو طرف خبر داده است.
همکاری مشترک ایران و سوریه بهترین راه مقابله با چالشها
به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به سوریه، پرویز داوودی، معاون اول رییسجمهور، در این مراسم، همکاری مشترک ایران و سوریه را بهترین راه مقابله با چالشهای پیشرو دانست و اظهار کرد: افتتاح خط تولید سمند در سوریه، نمادی از همکاری مشترک دو کشور ایران و سوریه است و این همکاری میتواند الگوی مناسبی برای کشورهای جهان اسلام باشد.
وی، همکاریهای دوجانبه ایران و سوریه را نشاندهنده عمق دوستی و مناسبات بین دو کشور و عزم راسخ رهبران دو کشور برای توسعه و گسترش روابطشان ارزیابی کرد و گفت: ایران آمادگی دارد دستاوردها و تجربیات خود را در زمینههای مختلف علمی و صنعتی در اختیار دولت سوریه قرار دهد.
او خاطرنشان کرد: ایران و سوریه با چالشهای مشترکی روبهرو هستند که همکاری میان آنها بهترین راه مقابله با این چالشها و فشارهای قدرتهای استکباری جهان است. داوودی با بیان اینکه افتتاح خط تولید سمند در سوریه نخستین کارخانه تولید خودرو در جهان عرب است، تصریح کرد: این موضوع اهمیت راهبردی بسیاری را برای دو کشور ایران و سوریه داراست.
بشار اسد، رییس جمهور سوریه، نیز در این مراسم با بیان اینکه افتتاح کارخانه سمند، روابط اقتصادی و سیاسی ایران و سوریه را نزدیکتر کرده است، گفت: خودرو سمند «شام» گامی در جهت استقلال صنعتی سوریه محسوب میشود و این هدیه دولت به مردم سوریه در سالروز جشن استقلال سوریه است.
صادرات ۲۰میلیارد دلاری خودرو و قطعات تا ۲۰ سال آینده
علیرضا طهماسبی، وزیر صنایع و معادن، در این مراسم اظهار کرد: براساس برنامهریزی انجام شده، ارزش صادرات خودرو و قطعات آن از ایران تا پایان چشمانداز ۲۰ ساله به بیش از ۲۰میلیارد دلار خواهد رسید.
وی با اشاره به ارزآوری ۲۲۰میلیون دلاری تولید سمند در سوریه برای اقتصاد ایران اظهار کرد: در عرصه رقابتی بخشهای تجاری و اقتصادی دنیا، صنعت نقش مهمی را داراست که خودروسازی نیز یکی از زیربخشهای مهم صنعت محسوب میشود. او، افتتاح کارخانه تولید سمند در سوریه را عاملی برای توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور ایران و سوریه عنوان کرد و گفت: یکی از راههای اصلی حضور پایدار و اساسی محصولات صنعتی ایران در بازارهای جهانی تاکید بر ایجاد برندهای ملی است که در این راستا باید تلاش بیشتری انجام شود. طهماسبی افزود: به دلیل ضرورت گسترش همکاری با صاحبان صنعت، فناوری و سرمایه، رویکرد استراتژیکی را برای جلب مشارکت در پیش گرفتهایم.
هدفگذاری برای دراختیار گرفتن ۴۰درصد بازار سوریه
منوچهر منطقی، مدیرعامل شرکت ایرانخودرو، نیز در این مراسم با بیان اینکه ایران خودرو تا سال ۲۰۰۸ میلادی ۴۰درصد بازار خودرو سوریه را به خود اختصاص خواهد داد، گفت: قیمت مناسب، تنوع محصولات، نوآوری، کیفیت و خدمات پس از فروش مطلوب رمز بقا در بازار سوریه است که پیشبینیهای لازم برای موفقیت در بازار سوریه انجام دادهایم.
ارسال نظر