مجموع قراردادهای امضا شده بین صنعت خودرو ایران و چین و روسیه در سال‌جاری بیش از یک‌میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. به گزارش ایسنا، امسال شرکت‌های چری چین و گاز و کاماز روسیه سه قرارداد بزرگ با خودروسازان ایرانی امضا کردند که ارزش آنها بیش از یک‌میلیارد دلار تخمین‌زده می‌شود، البته شرکت‌های فوتون، دانگ‌فنگ و هوو نیز قرارداد تولید خودروهای تجاری با شرکت‌های سایپا و ایران خودرو امضا کرده‌اند.

در آن سو ایران نیز سالانه بیش از ۶‌هزار دستگاه سمند به روسیه صادر می‌کند و ۳۰‌هزار سمند نیز قرار است در چین تولید شود که البته توازن این قراردادها در کل به نفع چینی‌ها و روس‌ها است.

از جمله این قراردادها می‌توان به قرارداد تولید سالانه ۱۲‌هزار ون شرکت گاز روسیه اشاره کرد که بر اساس این قرارداد سالانه ۱۲‌هزار دستگاه خودرو ون غزال در ایران‌خودرو تولید خواهد شد.

این خودرو با قدرت موتور ۱۴۰ قوه اسب بخار احتمالا زیر قیمت ۱۵میلیون تومان عرضه خواهد شد.

تولید این خودرو در ابتدا به صورت واردات CBU خواهد بود که این مرحله تا پیش از آغاز سال ۸۶ آغاز می‌شود و طی مدت کمی‌ مونتاژ آن به صورت CKD آغاز و در یک سال ساخت داخل آن به حدود ۵۰‌درصد خواهد رسید. ارزش این قرارداد جدید که در آن طرف روسی متعهد به انتقال تکنولوژی و کمک در احداث خط شده است، حدود ۳۰۰‌میلیون دلار است.

تولید کامیون کاماز در تبریز از دیگر قراردادهای روس‌ها با ایرانی‌ها است. طبق این قرارداد که بزرگ‌ترین قرارداد صنعتی بین ایران و روسیه است و ارزش آن ۳۰۰‌میلیون یورو برآورد می‌شود، تولید این کامیون‌ها در سال‌های ابتدایی ۱۵۰۰ دستگاه است که ظرفیت نهایی آن ۵‌هزار دستگاه خواهد بود.

چینی‌ها هم که در صنعت خودرو تازه‌کارند و به دنبال بازارهای جدید می‌گردند، برنده یک جام زرین بودند، به طوری که علاوه بر هوو و دانگ فنگ و فوتون که برای ساخت کامیون‌های جدید با سایپا و ایران خودرو به نتیجه رسیده بودند، در سواری نیز سه قرارداد را با ایران خودرو و کرمان خودرو امضا کردند. در این رابطه شرکت چری قصد دارد با ایران‌خودرو شرکت مشترکی در ایران تشکیل دهند و به تولید خودرو ارزان قیمت چینی با سرمایه‌گذاری ۳۷۰‌میلیون دلاری بپردازند. این سرمایه‌گذاری برای تولید سالانه ۲۰۰‌هزار دستگاه خودرو چری مدل QQ۶ با قیمت ۶هزار دلار است.

۳۰‌درصد این شرکت جدید متعلق به چری، ۴۹‌درصد آن متعلق به ایران خودرو و ۲۱‌درصد آن متعلق به شرکت خصوصی با نام سولی‌تک خواهد بود.

تولید این خودرو اوایل سال آینده با تیراژ ۲۰‌هزار دستگاه آغاز می‌شود و علاوه بر این، تولید کوین نیز با تیراژ سالانه ۶۰‌هزار دستگاه با قیمتی در حدود ۸ تا ۱۰‌میلیون تومان از سال آینده با تیراژ اولیه ۱۰‌هزار دستگاه آغاز خواهد شد.