ایسنا- مدیر صنایع خودرو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) گفت:مشکلات ناشی از نوسان و افزایش نرخ ارز در پروژه تولید نخستین سواری هیبریدی کشور، درحال حل شدن است.

رضا مفیدی در این رابطه گفت: البته تاکنون مشکل جدی‌ در راه تولید سواری هیبرید ایجاد نشده و این خودرو طبق برنامه نیمه اول سال آینده (۱۳۹۲) به تولید خواهد رسید. برای تولید انبوه این خودرو نیز نیاز به سرمایه‌گذاری توسعه‌ای وجود دارد تا تولید آزمایشی به تولید انبوه تبدیل ‌شود. وی با بیان اینکه افزایش و نوسان نرخ ارز محدودیت‌هایی را در این پروژه ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: قرار شده معاونت فناوری ریاست‌جمهوری و سازمان گسترش، افزایش هزینه‌های ارزی پروژه تولید خودرو سواری هیبرید را جبران کنند.

وی ادامه داد: درحال حاضر مهم‌ترین مشکل پروژه‌های تحقیقاتی مربوطه در این حوزه، رشد و نوسان نرخ ارز است، بنابراین با توجه به آنکه بیشتر این پروژه‌ها در مراحل نهایی هستند، قرار شد تا حد ممکن ارز مرجع برای این پروژه‌ها تامین شده یا به لحاظ ریالی افزایش هزینه آنها جبران شود.

مدیر صنایع خودرو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با بیان اینکه مشتریان اصلی سواری هیبرید مانند ستاد مدیریت مصرف سوخت و سازمان تاکسیرانی باید سرمایه‌گذاری لازم را برای تولید انبوه سواری هیبرید انجام دهند، خاطرنشان کرد: با توجه به بالاتر بودن قیمت سوا‌ری‌های ‌هیبرید نسبت به نمونه معمولی آنها، این خودروها بیشتر برای استفاده در سیستم حمل و نقل عمومی در کلان‌شهرها و مناطق دچار مشکل آلودگی هوا مناسب هستند.

خودروهای هیبرید از دو موتور بنزینی - گازوئیلی و الکتریکی بهره برده و موجب صرفه‌جویی در مصرف سوخت و کاهش آلودگی ناشی از خودروهای بنزینی و دیزلی موجود در بازار می‌شوند.

این خودروها در چند سطح تولید می‌شوند که هیبرید موازی پیشرفته‌ترین نوع آن است. در این مدل کامپیوتر خودرو تصمیم‌ می‌گیرد که به طور همزمان از هر دو موتور بنزینی و الکترونیکی خودرو یا یکی از آنها استفاده کند.

در مدل‌ سری خودرو هیبرید نیز هنگام حرکت خودرو، موتور بنزینی یا گازوئیلی خودرو الکتریسیته تولید کرده و آن را به باتری منتقل می‌کند. باتری نیز با موتور الکترونیکی موجب حرکت خودرو می‌شود. حداکثر سرعت خودروهای هیبرید به‌طور متوسط ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت است.