ادغام با حفظ استقلال
گروه خودرو - روز گذشته ابوالحسن سرشار مدیرعامل شرکت مگاموتور در نشست کاندیداهای اتاق بازرگانی، تعریف جدیدی از ادغام شرکتهای خودروساز ارائه کرد. پیش از این، مدیرعامل پیشین شرکت سایپا ادغام دو شرکت سایپا و ایران خودرو را بهطور جدی مطرح کرده بود که در آن دوره با مخالفت جدی وزیر صنایع و معادن روبهرو شداین در حالی است که از چندی پیش شایعه خرید سهام ایران خودرو توسط سایپا بحث ادغام دو شرکت را قوت بخشیده است.
هرچند رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شنبه پیش در برنامه خبری شرکت پارس خودرو از مخالفت مجلس با هر نوع ادغام بورسی یا غیربورسی خبر داد اما با این حال زمزمههای ادغام از گوشه و کنار شنیده میشود. حال دیروز مدیرعامل مگاموتور از ادغام مورد نظر شرکتهای خودروساز به نوعی پردهبرداری کرد.
وی در این نشست عنوان کرده بود که منظور از ادغام در کنار هم قرار گرفتن است نه واگذاری سهام. وی ادامه داده که در گروه PSA فرانسه، دو شرکت سیتروئن و پژو قرار دارند و مالک هر دو مجموعه، یک گروه واحد است ولی این موضوع مانع رشد و حفظ سهم بازار خودروسازان نشده است.
به دلیل حساسیت موضوع مصاحبهای با سرشار انجام دادیم و وی جزئیات بیشتری در این مورد ارائه کرد. مدیرعامل مگاموتور به خبرنگار ما توضیح داد که ادغام مورد نظر، مدیریت تجمعی یا مشترک با شیوههای مدیریتی نوین است.
سرشار به شرکتهای پژو و سیتروئن در این زمینه اشاره و عنوان کرد که دو شرکت خودروساز در بخشی از بازار محصولاتشان برتری دارند مثلا سیتروئن در بخش خودروهای لوکس و پژو خودروهای لوکس تا متوسط.
وی ادامه داد که دو شرکت رقیب یکدیگر نیز هستند اما به دلیل کاهش هزینهها، مدیریت و مالکیت مشترک را اعمال میکنند. وی تاکید کرد که بحث ادغام در شرکتهای خودروسازی ما مطرح نیست بلکه موضوع مورد طرح اینست که شرکتها با حفظ ماهیت حقوقی خود مدیریت و مالکیت مشترک را برای کاهش هزینهها دنبال کنند.
ارسال نظر