رنو به دنبال کاهش هزینه تولید تندر
تامین بخشی از قطعات تندر واگذار شد
گروه خودرو - رنو پارس پس از گذشت چهار سال از تولید تندر، به یکی از تعهدات خود مبنی بر واگذاری تامین قطعه خودرو مذکور به خودروسازان عمل کرد. وعده ای که میشل کربل مدیر عامل پیشین این شرکت در مراسم خداحافظی خود از احتمال اجرایی شدن آن خبر داده بود. بر این اساس روز گذشته اداره اطلاع رسانی ایران خودرو از موافقت شرکت رنوپارس با تامین قطعات تندر ۹۰ توسط شرکت ساپکو خبر داد.واگذاری تامین قطعات تندر به شرکت ساپکو در حالی صورت میگیرد که به گفته معاون مدیرعامل ایران خودرو در تولید تندر، قطعات واگذار شده در مرحله اول شامل قطعات گران قیمت این خودرو میباشد. به گفته مسوولان شرکت رنو پارس اجرای این روش به منظور ساده سازی در پروژه تندر۹۰ صورت گرفته است. ظاهرا این شرکت سعی دارد با اجرای این روش قیمت تمامشده تندر را کاهش دهد تا به این طریق بتواند از افزایش قیمت تمام شده این خودرو با اجرای طرح هدفمندی یارانهها جلوگیری کنند.
علاوه بر واگذاری تامین بخشی از قطعات تندر۹۰ این شرکت سعی دارد تا با کاهش هزینه تمامشده این خودرو بدون کاهش سود قطعهسازان گام دیگری در کاهش قیمت تمام شده این خودرو بردارد وعدهای که مدیر رنو در ایران در حاشیه نمایشگاه اصفهان به قطعه سازان داخلی داد.
به گفته پیمان کارگر مدیر رنو در ایران افزایش داخلی سازی بیشتر قطعههای جانبی یکی از راههای کاهش قیمت تمام شده تندر ۹۰ است. به گفته کارگر افزایش تیراژ تندر۹۰ اولین هدف رنو است تا به این طریق هزینههای تولید تندر به نفع مشتری و بدون کاهش منافع شرکا و تامینکنندگان کاهش یابد. به گفته مدیر رنو، به منظور کاهش قیمت تمام شده تندر ۹۰ طرح کاهش هزینههای تولید در دستور کار قرار گرفته که به منظور اجرای این روش طی دو ماه گذشته چند کارشناس از شرکت رنو وارد ایران شده اند.
مدیر رنو در ایران در حالی کاهش هزینههای تمام شده بدون کاهش سود قطعه سازان را یکی از راهکارهای کنترل قیمت تمام شده تندر ۹۰ عنوان میکند که قطعه سازان معتقدند تولید قطعات این خودرو در حال حاضر نیز سود چندانی برای آنها ندارد و اجرای روش کاهش هزینه بدون کاهش سود تنها با اجرای کاهش هزینههای لجستیک امکانپذیر است. کارگر در این خصوص میگوید: کاهش هزینههای لجستیک نیز یکی از راهکارهای کاهش هزینه تولید است که با اجرای این روش در کنار روشهای فرا مهندسی تولید میتوان هزینههای تولید را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
به گفته کارگر با افزایش داخلی سازی، واگذاری زنجیره تامین به خودروسازان و کاهش هزینههای لجستیک، قیمت تمام شده تندر ۹۰ به میزان قابلتوجهی کاهش خواهد یافت.
به گفته ساسان قربانی کارشناس خودرو لجستیک به فرآیند انتخاب مواد اولیه، حمل مواد، انبار، ساخت و تبدیل محصول و انتقال محصول نهایی به تولید کننده گفته میشود که در صورت برنامهریزی صحیح در این فرآیند هزینههای سربار برای قطعه ساز و تولیدکننده نهایی کاهش خواهد یافت.محمد رضا نجفیمنش دبیر انجمن قطعه سازان نیز در این خصوص میگوید: شرکت رنو مدعی است با اجرای روش پیش گرفته در شرکتهای رنو و نیسان میتوان هزینههای لجستیک را کاهش داد به همین دلیل این شرکت سعی دارد تا روش مذکور را در ایران نیز اجرایی کند تا هزینههای تولید تندر در ایران را کاهش دهد. به گفته مدیر رنو در ایران شرکت رنو هر سه تا پنج سال با تغییر در فرآیند تولید، هزینههای اولیه را کاهش میدهد که با ورود به چهارمین سال تولید تندر ۹۰ اجرای این روشها برای کاهش هزینههای این خودرو نیز در دستور کار قرار گرفته است.
افزایش داخلی سازی تندر ۹۰
مدیر رنو در ایران در ادامه گفت و گوی خود با خبرنگار ما، از افزایش داخلی سازی تندر ۹۰ نیز خبر داد و در این خصوص افزود : تجربه رنو نشان میدهد برای کاهش هزینهها باید سهم تولید داخلیسازی را افزایش دهیم که به همین منظور طرح داخلی سازی قطعاتی که هنوز داخلیسازی آنها آغاز نشده در دستور کار قرار گرفته است.به گفته کارگر به منظور افزایش داخلیسازی تندر ۹۰ مذاکراتی با قطعهسازان صورت گرفته تا با داخلیسازی قطعات وارداتی، سهم داخلیسازی و همچنین قیمت تمام شده محصول را کاهش دهند. به گفته مدیرعامل رنو پارس در همین راستا باید درصد ساخت داخل قطعات تندر ۹۰ از ۶۰درصد فعلی به ۷۰ تا ۸۰ درصد افزایش پیدا کند.نجفیمنش در پاسخ به این پرسش که با افزایش داخلیسازی آیا مشکلات پیش آمده در روند تولید این خودرو باز هم تکرار خواهد شد، میگوید :تغییر در هر فرآیندی در ابتدای امر مشکلات بسیاری را به وجود میآورد اما آنچه مسلم است با شتاب گرفتن تولید مشکلات به وجود آمده به مرور مرتفع خواهد شد.
قیمت تندر ثابت میماند
از سوی دیگر مصرف پایین سوخت تندر۹۰ موجب شده تا با اجرای طرح هدفمندی یارانهها، این خودرو عنوان یکی از گزینههای اصلی متقاضیان خرید خودرو شود که این امر در نهایت افزایش قیمت این خودرو را در پی خواهد داشت، اما به گفته مدیر رنو در ایران اجرای روشهای مذکور کاهش هزینههای تولید تندر را به همراه دارد .به گفته کارگر هدف اصلی رنو کاهش قیمت تندر بود اما با توجه به اجرای طرح هدفمندی یارانهها سعی خواهیم کرد از افزایش قیمت این خودرو جلوگیری شود. محمد رضا معتمد معاون تندر ۹۰ ایران خودرو نیز در خصوص قیمت این خودرو با توجه به اجرای روشهای مذکور میگوید: به طور حتم با افزایش داخلی سازی از افزایش قیمت این خودرو جلوگیری خواهد شد.
ارسال نظر