ایسنا- معاون موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران گفت: اگر خودرویی از نظر کیفیت مشکل دارد، نمی‌توان گفت که هر خودرو دیگری که آن تولیدکننده به بازار عرضه می‌کند نیز مشکل دارد. بهادر کاظمی درباره آخرین وضعیت بررسی استانداردهای کامیون فراز توضیح داد: شرکت تولیدکننده کامیون فراز یکی از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده ماشین‌آلات سنگین در چین بوده و ما این کامیون را نیز طبق معمول از نظر استاندارد و کیفیت به طور کامل بررسی می‌کنیم.

وی افزود: در مورد هوو هم نگفتیم که این کامیون استاندارد نیست، بلکه از نظر کیفیت در شرایط حداقلی قرار داشت.

معاون نظارت بر اجرای استاندارد و سیستم‌های کیفیت موسسه خاطرنشان کرد: اگر خودرویی از نظر کیفیت مشکل دارد، نمی‌توان گفت که هر خودرو دیگری که آن تولیدکننده به بازار عرضه می‌کند نیز مشکل دارد. به عنوان مثال شرکت کیاموتورز کره‌جنوبی زمانی خودرو پراید را تولید می‌کرد که به هر حال از نظر کیفیت در شرایط حداقلی قرار داشت، اما این به این معنا نیست که سایر محصولات کیا نیز چنین وضعیتی دارند. کاظمی با اشاره به این‌که مدل کامیون فراز و سیستم‌های به کار رفته در آن با محصولات قبلی شرکت چینی متفاوت است، افزود: ملاک ما برای تایید کامیون فراز پاس کردن استانداردهای لازم است و در صورت لزوم با توجه به سابقه هوو ممکن است سخت‌گیری‌های بیشتری در مورد این کامیون شده و برخی استانداردها نیز تکرار شوند.

این مقام مسوول با بیان این‌که تایید احتمالی کامیون فراز به معنی تایید کیفی کامیون هوو نیست، عنوان کرد: هم‌اکنون در حال بررسی استانداردهای e-mark یا همان استانداردهای اروپایی کامیون فراز هستیم که شرکت ایران خودرو دیزل نیز این استانداردها را به ما ارائه کرده است. وی درباره زمان اعلام تایید یا تایید نشدن کامیون فراز از سوی این سازمان صحبتی نکرد، اما گفت که به محض پایان یافتن بررسی‌ استانداردهای مربوط به این کامیون، نتایج نهایی اعلام می‌شود. کامیون فراز یکی از محصولات شرکت سینوتراک چین است که خط تولید آن در کارخانه ایران‌خودرو دیزل راه‌اندازی شده و تولید آن منتظر دریافت مجوزهای لازم است. کشنده وارداتی هوو یکی دیگر از محصولات این شرکت چینی است که در ایران با حاشیه‌های زیادی همراه بوده است.