گروه خودرو - روز گذشته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران طی اطلاعیه ای اعلام کرد که مجوز احداث و توسعه کارگاه‌های تبدیل، به کارخانه‌های خودروساز واگذار شد. پیش از این سازمان بهینه سازی مصرف سوخت متولی احداث و توسعه کارگاه‌های تبدیل و گازسوز کردن کارگاهی خودروهای بنزین سوز بود که بعد از سازمان مذکور این مسوولیت به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران سپرده شد. حال وظیفه احداث و توسعه این کارگاه‌ها به شرکت‌های خودروساز واگذار شده است.

روز گذشته مدیریت طرح سی.ان.جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در این زمینه اطلاعیه‌ای به این مضمون صادر کرد: بدین وسیله به اطلاع همه متقاضیان احداث کارگاه تبدیل خودروهای بنزین سوز به گازسوز و تبدیل کارگاهی خودروها می‌رساند که برابر بندهای ۲ و ۵ صورتجلسه سوم شهریور ۱۳۸۹ ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور و نظر به پایان قرارداد وزارت نفت با پیمانکاران تبدیل کارگاهی خودروهای بنزین سوز به گازسوز، از این پس دریافت مجوز احداث کارگاه‌های تبدیل و تداوم فعالیت کارگاه‌های مجاز با تایید و نظر کارخانه‌های خودروساز انجام می‌شود.

در ادامه این اطلاعیه تصریح شده است که از این پس نظارت بر عملکرد کارگاه‌های تبدیل و طرح توسعه و ایجاد کارگاه‌های جدید در دستور کار شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران قرار ندارد. بر اساس این گزارش ، هم اکنون بیش از ۲ میلیون خودرو در کشور سی.ان.جی سوز هستند که از این میزان یک میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه به صورت رسمی‌و بقیه در کارگاه‌های غیرمجاز به دوگانه سوز تبدیل شده اند که این مساله، آسیب‌هایی را برای کاربران، تاسیسات و تجهیزات جایگاه‌ها در پی داشته است. با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها که منجر به تغییر قیمت انرژی بخصوص بنزین می‌شود بسیاری از دارندگان خودرو در پی دوگانه سوز کردن خودروهای خود هستند این در شرایطی است که برخی از کارگاه‌ها به‌طور غیرقانونی اقدام به دوگانه سوز کردن خودروهای بنزین سوز می‌کنند.

در همین حال ستاد مدیریت مصرف سوخت نیز چندی پیش طی اطلاعیه ای از مردم خواست که در آستانه اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها از گازسوز کردن خودروهای خود در کارگاه‌های غیرمجاز جلوگیری کنند .حال از این پس خودروسازها متولی احداث و توسعه کارگاه‌ها و همچنین نظارت بر فعالیت کارگاه‌های مذکور خواهند بود.