بازار آسیا منجی صنعت خودروسازی آلمان شد
مونا مشهدی رجبی - در ماههای اخیر گزارشهای مختلفی در مورد رشد درآمد و سودآوری شرکتهای خودروسازی دنیا شنیده شد، که بسیاری از تحلیل گران بازار خودرو این آمارها را ناشی از حمایتهای مالی دولت از این صنعت میدانند. طی سالهای بحران اقتصادی، اغلب دولتهای غربی به خصوص دولت آمریکا، میلیاردها دلار به صنعت خودروسازی کمک کرد و با ارائه مشوقهای مالی، مردم را به خرید خودرو فراخواند. اگرچه این ترفند سبب شد برخی از شرکتهای خودروسازی از گزند ورشکستگی در امان مانده و بتوانند به فعالیت خود در بازار ادامه دهند، اما اقدامات صورت گرفته نتوانست دو شرکت خودروسازی GMو کرایسلر آمریکا را از ورشکستگی برهاند. این دو شرکت بعد از گذشت چند ماه و با کمک منابع مالی دولتی توانستند به عرصه فعالیت اقتصادی باز گردند.
بحران به وجود آمده موجب شد تا شرکت GMیک شرکت کاملا دولتی و شرکت کرایسلر یک شرکت نیمه دولتی شود. به هر حال این وضعیت کم و بیش در تمامی کشورهای صنعتی وجود داشت و دولتهای اروپایی با ارائه کمکهای مالی تلاش کردند تا شرکتهای خودروسازی و مشاغل این صنعت را حفظ کنند. اما عامل دیگری هم برای کمک به بازار خودرو وجود داشت و این عامل وجود بازارهای پر رونق در قاره آسیا بود.
بازارهایی همچون چین و هند که در سالهای اخیر با رشد درآمد روبرو و به سرعت در جهت توسعه یافتگی اقتصادی گام برمیداشتند. این کشورهای پر جمعیت میتوانستند بازارهای پر رونقی برای صنعت خودروسازی به وجود آورند و تقریبا تمامی فعالان بازار خودرو
هم با شناخت این بازارها، از آنها استفاده کردند.
صنعت خودروسازی آلمان یکی از همانهایی بود که از فرصتهای موجود در آسیا به بهترین شکل استفاده کرد و همین مساله سبب شد تا بتواند با سرعت زیادی بحران بازار خودرو را پشت سر بگذارد. در این مورد اتحادیه صنعت خودروسازی آلمان گزارشی ارائه کرد که کمتر کارشناسی توانست در مورد آن تردید یا از آن انتقاد کند.
اتحادیه صنعت خودروسازی آلمان اعلام کرد در نه ماه اول سال ۲۰۱۰ میلادی صادرات خودروهای آلمانی به کشورهای آسیایی، ۲۱ درصد نسب به مدت مشابه سال قبل رشد کرده و این صادرات بیش از ۱۶ میلیارد یورو برای شرکتهای خودروسازی این کشور درآمد ایجاد کرده است.
سخنگوی اتحادیه در مورد این خبر میگوید: آسیا کلید توسعه صنعت خودروسازی آلمان است و رشد تقاضا در کشورهای آسیایی به خودروسازان آلمان کمک کرد تا بحران اقتصادی را راحتتر پشتسر بگذارند. در میان کشورهای آسیایی نقش دو کشور چین و هند پر رنگتر از دیگر کشورها است. چین که در سال جاری میلادی به دومین اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل شده و هر ساله بر درآمد آن افزوده میشود ،پتانسیل بالایی برای جذب خودرو دارد و میتواند میلیونها خودروی دیگر را در خود جای دهد.
آمارها نشان میدهد هماکنون تنها ۳۰ درصد از افراد واجد شرایط در کشور چین از خودروی شخصی برخوردار هستند و در صورت ورود خودروهای لوکس خارجی به این کشور، شمار بیشتری از مردم اقدام به خرید خودرو خواهند کرد. اتحادیه صنعت خودروسازی کشور آلمان ضمن تاکید بر ارتقای سطح اقتصادی مردم کشور چین و افزایش سطح انتظارات آنها گفت: در سال گذشته تفاضا برای خودروهای لوکس تولید بیام و حتی مرسدس بنز در کشور چین رشد زیادی کرد و این رشد سبب شد تا ما نیز عرضه خود را به این کشور بیشتر کنیم و به دنبال آن بر درآمد و سودآوری ما نیز اضافه شود.
وی میافزاید: البته در دو سال گذشته بیشتر شرکتهای خودروسازی به بازار کشور چین پناه آوردند تا از این بازار استفاده کنند و از اثرات مخرب بحران اقتصادی بر اقتصاد داخلی خود بکاهند. مثلا شرکت خودروسازی GMدر سال گذشته شاهد افزایش ۱۳ درصدی صادرات خود به چین بود و چندین کارخانه خودروسازی نیز در این کشور راهاندازی کرد.به گفته وی، نتیجه این سرمایهگذاریها رشد درآمد GMبود و این شرکت را توانمند ساخت تا بتواند پیش از موعد مقرر بدهی خود را به دولت آمریکا بپردازد.
اما در این گزارش تنها به بازار پر رونق کشور چین اشاره نشده و نام برخی کشورهای دیگر مانند هند نیز در آن به چشم میآید. سخنگوی اتحادیه صنعت خودروسازی آلمان در این مورد میگوید: در سال گذشته هند نیز یکی از بهترین بازارهای صادراتی ما بود. به گفته وی، ثروتمندان کشور هند تمایل دارند که از خودروهای لوکس اروپایی استفاده کنند و در این میان مرسدس بنز بهترین گزینه برای آنها است.
وی میافزاید: در سال جاری هند بزرگترین بازار صادرات مرسدس بنز در قاره آسیا بوده و به همین دلیل این بازار برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد. از دیگر کشورهایی که در سال جاری میلادی میزبان خودروهای کشور آلمان بودند، میتوان به مالزی و تایلند اشاره
کرد که دو کشور در حال توسعه آسیایی هستند.
این دو کشور هر ساله میلیونها توریست را در خود جای میدهند و به همین دلیل کار شرکتهای کرایه خودرو در این کشور بسیار پر رونق است. اغلب خودروهای آلمانی وارد شده به این دو کشور آسیایی، به شرکتهای کرایه خودرو تعلق دارد.
ارسال نظر