«کاوه» سایپا دیزل رونمایی شد
گروه خودرو- مراسم رونمایی از اولین کامیون ملی تولید شده توسط شرکت سایپا دیزل روز گذشته در حالی برگزار شد که مدیرعامل این شرکت قیمت این کامیون را ۱۰۰ میلیون تومان عنوان کرد. اگرچه علی ملک مدیرعامل سایپا دیزل تا لحظه رونمایی، از اعلام نام کامیون جدید این شرکت اجتناب کرد، اما از بنر نصب شده در ورودی سالن مراسم رونمایی و تصویر آن که مردی تنومند، به شکلی نمادین مشغول آهنگری در موتور یک خودرو بود، میشد حدس زد نام آن چیست. «کاوه»، شخصیت آزادیخواه و اسطورهای ایران باستان، که همه آن را با پیشهاش (آهنگری) میشناسند، نام کامیون داخلی و جدید سایپادیزلیها است.
معاون اول رییس جمهور، وزیر صنایع، مدیرعامل ایدرو و استاندار تهران که جزو مدعوین دیروز سایپادیزل بودند از جمله غایبین این مراسم نیز بودند. در این مورد حتی رییس کمیسیون صنایع از عدم حضور وزیرصنایع گلایه نیز کرد. در مراسم دیروز، البته دو محصول دیگر نیز رونمایی و هشت مرکز خدمات پس از فروش جدید سایپادیزل هم افتتاح شد.
کاوه ۱۰۰ میلیون تومانی
مدیرعامل سایپادیزل در این مراسم در مورد طراحی کامیون «کاوه» گفت: ما این محصول را با استفاده از قدرت مهندسان داخلی، طراحی کردهایم، به نحوی که میتوانیم چند محصول دیگر را نیز روی پلت فرم آن به طراحی و تولید برسانیم. علی ملک با اشاره به اینکه موتور کاوه متعلق به رنو و شاسی و گیربکس آن نیز به شرکتهای ZF و ولوو، تعلق دارد، تاکید کرد: همه جای دنیا به همین شکل، کامیون میسازند و این گونه نیست که خودروسازان تمام اجزا را خود تولید کنند. به گفته ملک، قیمت واقعی «کاوه» ۱۳۵ میلیون تومان است، اما ظاهرا سایپادیزل میخواهد این کامیون را حول و حوش ۱۰۰ میلیون تومان به فروش برساند.
افتتاح هشت نمایندگی
مدیرعامل سایپادیزل اگرچه از ایسوزو (کامیونت گروه بهمن) به عنوان بهترین کامیونت بازار ایران نام برد اما در ادامه عنوان کرد که کامیونت جدید سایپا دیزل، از جمیع جهات، بهتر از ایسوزو است. ملک گفت: کامیونت جدید ما، علاوه بر اینکه قدرت زیادتر و ایمنی بیشتری را دارا است، هم ارزان تر است و هم مصرف سوخت کمتر و استاندارد آلایندگی بالاتری دارد.
در این مراسم همچنین علاوه بر رونمایی از کامیون کاوه، کامیونت جدید الوند و کامیون جدید ۶×۶ ولوو، هشت نمایندگی خدمات پس از فروش جدید این شرکت به طور همزمان افتتاح شد.
مدیر عامل سایپادیزل با اشاره به این مطلب گفت: یکی از چالشهای بزرگ ما با شرکت ولوو(شریک تجاری سایپا دیزل)، عدم ارائه خدمات پس از فروش به خودروهای تولید سایپادیزل بود که هم اکنون این مشکل برطرف شده است. آنطور که وی عنوان کرد، هم اکنون ۱۳ نمایندگی سایپادیزل، به شبکه جهانی ولوو پیوسته اند و این موضوع کاهش هزینههای شرکت را در پی خواهد داشت.
ملک در ادامه به دیگر دستاوردهای سایپادیزل نیز اشاره کرد و گفت: در این اوضاع تحریمها، سایپادیزل میتواند با یک تلفن یا یک خط نامه، جنس وارد کند، که این موضوع از بهبودی روابط ما با شرکتهای خارجی حکایت دارد.
مدیرعامل سایپادیزل تاکید کرد: به نظر من، سایپادیزل هماکنون در بخش خدمات پس از فروش، کیفیت، رشد تولید و در صنعت خودرو کشور اول است.
انتقاد از روند اسقاط
یکی از میهمانان مراسم دیروز، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس بود، میهمانی که اهم صحبتهای وی، انتقاد از روند کند خروج خودروهای فرسوده بود. سید حسینهاشمی با اشاره به در پیش بودن اجرای رسمیقانون هدفمندی یارانهها، گفت: باوجود آنکه خودروهای فرسوده نقش قابل توجهی در هدر رفتن مصرف سوخت داشته و ناامن نیز هستند، اما روند اسقاط آنها مطلوب نیست.
وی با اشاره به برنامه ستاد مدیریت حمل و نقل و مصرف سوخت مبنی بر خروج ۶۰۰ هزار خودرو فرسوده طی امسال، تاکید کرد: من به شخص رییس ستاد مدیریت نیز گفتم که این کار نشدنی بوده و حتی اگر ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده نیز خارج شود، به وی جایزه میدهم. رییس کمیسیون صنایع افزود: نمیتوان قانون یارانهها را اجرا کرد، اما خودروهایی با مصرف سوخت بالا به تولید رساند.
در ادامه این مراسم همچنین نعمتالله پوستیندوز مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا عنوان کرد که سایپا با کسب بیش از۵۰ درصد سهم بازار روند مطلوبی را در عرصه تولید خودروهای سواری طی میکند.
وی افزود: در عرصه خودروهای تجاری نیز با وضعیتی که از گذشته داشتیم و همچنین با توجه به برنامههای دو شرکت سایپا دیزل و زامیاد، آینده مطلوبتری خواهیم داشت.
مدیرعامل سایپا در ادامه گفت: ما ظرفیت بالایی در تولید خودروهای تجاری داریم، اما به دلیل شرکت محور نبودن این بازار، از نظر خرید این محصولات با محدودیتهایی مواجه هستیم. طبق بررسیهای انجام شده میتوان حدود ۱۵۰ نوع کاربری را روی خودروهای تجاری ایجاد کرد و در این زمینه انجمن کاربریسازیهای کشور نیز ساماندهی شده است.
ارسال نظر