بازار خودرو آمریکا انتظار الکتریکیها را میکشد
هفت خودرو الکتریکی آینده
آن طور که از خودروسازهای بزرگ جهان خبر میرسد، ظرف دو سال آینده بیش از هفت مدل «خودروی تمام الکتریکی» وارد بازار مصرف آمریکا خواهد شد که بیشتر آنها در مرحله تولید یا آزمایشهای نهایی قرار دارند.
معروفترین و شناخته شدهترین خودروهای الکتریکی که تا دو سال آینده به بازار میآیند، خودروهای «ولت» تولید شرکت جنرال موتورز آمریکا و خودرو «لیف» تولید شرکت نیسان ژاپن هستند.
برخی دیگر از خودروسازان بزرگ دنیا نیز قرار است محصولات تمام الکتریکی خود را در دو سال آینده روانه بازار کنند تا انقلابی بزرگ در صنعت خودروسازی و بازار خودرو جهان کلید بخورد.
در این گزارش، خلاصهای از مشخصات فنی خودروهای الکتریکی ولت و لیف به همراه پنج خودرو الکتریکی دیگر که تا دو سال آینده در خیابانهای آمریکا مشاهده خواهند شد، ارائه شده است.
الکتریکی آمریکایی
ابتدا از محصول تمام الکتریکی غول خودروسازی آمریکا شروع میکنیم. «شورولت ولت» خودرویی است که جنرال موتورز آمریکا به عنوان اولین تجربه خود در عرصه خودروهای الکتریکی، در آینده ای نزدیک روانه بازار خواهد کرد.
تسلا روداستار
انتظار میرود این محصول تمام الکتریکی آمریکایی که کار روی آن از سه سال پیش آغاز شده است، در نوامبر سال 2010 میلادی وارد بازار مصرف آمریکا شود.
«شورولت ولت» دارای دو موتور است که یکی از این موتورها ۱۴۹ اسب بخار قدرت تولید میکند و تمام الکتریکی به حساب میآید.
موتور دیگر «شورولت ولت» 74 اسب بخار قدرت دارد و موتوری چهار سیلندر و بنزینی به شمار میرود.
با استفاده از موتور الکتریکی میتوان مسافتی معادل ۴۰ مایل را با این خودرو طی کرد.
بعد از طی این مسافت ، موتور بنزینی فعال میشود و با ایجاد انرژی الکتریکی، به موتور الکتریکی «ولت» کمک میکند.
در این شرایط، با استفاده از خودروی «شورلت ولت» میتوان تا ۳۰۰ مایل مسافت را طی کرد. این در شرایطی است که پس از طی این مسافت، باتری این خودرو باید دوباره شارژ شود.
از لحاظ ظاهری، «شورلت ولت» یک خودرویهاچ بک و پنج در است که شارژ کامل باتری آن بیش از 8 ساعت طول میکشد. آن طور که جنرال موتورزیها اعلام کردهاند، قیمت این خودرو برابر با 41 هزار دلار آمریکا خواهد بود. کارشناسان معتقدند «ولت» میتواند جانی دوباره به غول زمین خورده خودروسازی آمریکا بدهد.
محصولی از بخش خصوصی
اما به سراغ دیگر خودرو تمام الکتریکی این گزارش برویم.
دومین خودروی الکتریکی این لیست، خودروی «سدان coda» است که در سه ماهه پایانی سال جاری میلادی وارد بازار مصرف خواهد شد.
این اولین خودروی تولید شده توسط شرکت خودروسازی «coda» به شمار میآید و یک شرکت خودروسازی خصوصی آمریکایی، طراح و سازنده آن است. دفتر اصلی این شرکت در کالیفرنیا قرار دارد. «سدان coda» خودرویی چهار در است که گنجایش 5 مسافر را دارد.
این خودروی تمام الکتریکی، با شارژ اولیه باتری خود میتواند مسافتی معادل ۱۲۰ مایل را طی کند. این در شرایطی است که برای شارژ کامل باتری آن، باید با استفاده از برق ۲۲۰ ولت، حدود ۶ ساعت وقت صرف کرد. هنوز قیمت نهایی «سدان کودا» برای عرضه به بازار اعلام نشده؛ اما انتظار میرود نرخ این خودرو برای مصرف کنندگان آمریکایی برابر با ۳۰ هزار دلار باشد.
فیسکر کارما
اما سومین خودرو تمام الکتریکی که طی دو سال آینده وارد بازار مصرف ایالات متحده آمریکا خواهد شد، خودرو «fisker karma » است. آن طور که گزارش شده، تولید این خودرو از فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی آغاز خواهد شد.
«شورولت ولت
«فیسکر کارما» دارای سقفی است که سلولهای جذب انرژی خورشیدی را در خود جای داده و با کمک انرژی خورشید، امکان شارژ باتری آن وجود دارد.
با کمک پنل خورشیدی موجود در سقف «فیسکرکارما» میتوان روزانه بیش از ۵ مایل بیشتر از توان خودرو حرکت کرد، زیرا با وجود این پنل، قدرت شارژ دائمی برای این خودرو وجود خواهد داشت. با کمک موتور الکتریکی «فیسکرکارما» میتوان تا ۵۰ مایل مسافت را طی کرد.
این خودرو البته دارای موتور بنزینی نیز هست، که با کمک آن میتوان تا 300 مایل مسافت را طی کرد. حداکثر سرعت این خودرو برابر با 125 مایل در ساعت اعلام شده و در مدت زمان 8/5 ثانیه،از سرعت صفر به سرعت 60 مایل در ساعت میرسد. بنابر گزارشهای موجود، قیمت «فیسکرکارما» برای مصرف کنندگان برابر با 87 هزار دلار آمریکا خواهد بود.
از این خودرو به عنوان نخستین خودرو تمام الکتریکی لوکس دنیا یاد میشود. سازنده آن شرکتی آمریکایی به نام «آتوموتیو» است.
فیسکرکارما
رقیب ژاپنی«ولت»
چهارمین خودرو تمام الکتریکی که در این گزارش به آن میپردازیم، «لیف» نام دارد.
این خودرو که توسط نیسان موتورز ژاپن طراحی و تولید شده است، از دسامبر سال جاری میلادی وارد بازار مصرف آمریکا خواهد شد؛ ولی سایر بازارهای دنیا باید برای عرضه «لیف»، تا سال 2012 میلادی صبر کنند.
این خودرو دارای موتوری الکتریکی بوده و با آن میتوان حداکثر سرعتی معادل ۸۷ مایل در هر ساعت را تجربه کرد.
باتری «نیسان لیف» دارای گارانتی 8 ساله با حداکثر مسافت 100 مایل بر ساعت است.
بنابر اعلام مسوولان نیسان، قیمت این خودرو برای مصرفکنندگان آمریکایی برابر با ۲۵ هزار دلار آمریکا خواهد بود. از «لیف» به عنوان جدیترین رقیب «ولت» در بازار آمریکا نام میبرند.
الکتریکی اسمارت
پنجمین میهمان الکتریکی بازار خودرو «اسمارت فورتو ای دی» است. خودرویی که ۲۵۰ دستگاه از آن در اکتبر سال جاری میلادی وارد بازار مصرف دنیا میشود.
نکته بسیار جالب درباره «اسمارت فورتو» این است که مشتریان میتوانند با پرداخت هزینهای 599 دلاری به ازای هر ماه، از این خودرو استفاده کنند. این خودرو، سه در وهاچ بک بوده و باتری آن را میتوان از 20 تا 80 درصد شارژ کرد.
نیسان لیف
برای شارژ باتری «اسمارت فورتو»، با استفاده از برق 220 ولت، سه ساعت زمان باید صرف کرد. حداکثر سرعت این خودرو 62 مایل در ساعت است و با کمک شارژ اولیه باتری آن میتوان 84 مایل را طی کرد. قیمت «اسمارت فورتو» برابر با 12 هزار و 633 دلار آمریکا برآورد شده است.
الکتریکیهای تسلا هم میآیند
اما ششمین خودرو تمام الکتریکی که در این گزارش به آن میپردازیم، «tesla s» است.
این خودرو در سال ۲۰۱۲ وارد بازار مصرف میشود، در عرض ۶/۵ ثانیه از سرعت صفر به سرعت ۶۰ مایل در ساعت میرسد.
آن طور که مسوولان تسلا موتور اعلام کردهاند، دو مدل از این خودرو به بازار عرضه میشود که مدل اول آن، 57 هزار و 400 دلار قیمت خواهد داشت و با شارژ اولیه باتری آن میتوان 160 مایل را طی کرد. با مدل دوم نیز که 65 هزار دلار قیمت دارد، میتوان 300 مایل مسافت را پیمود.
عرضه این دو مدل از تسلا در شرایطی است که مدل تمام الکتریکی دیگری نیز از تسلا با نام «تسلا روداستار» هم اکنون در بازار مصرف حضوری کمرنگ دارد.
«تسلا روداستار» یک خودروی دو در به حساب میآید که ظرف کمتر از 7/3 ثانیه سرعت آن از صفر به 60 مایل در ساعت میرسد و با شارژ اولیه باتری آن میتوان 250 مایل مسافت را طی کرد.
قدرت موتور این خودرو ۲۴۸ اسب بخار است و برای شارژ کامل آن با برق ۲۴۰ولت، سه ساعت و نیم زمان، مورد نیاز است. قیمت «تسلاروداستار» برابر با ۱۰۹ هزار دلار آمریکا است.
خودروهای الکتریکی مذکور در شرایطی میهمان بازار خودرو آمریکا و بعدها بازار دنیا خواهند شد که برخی کارشناسان، معتقدند هنوز زیرساختهای لازم برای ورود الکتریکیها به بازار مصرف، کامل نشده است.
هم اکنون بسیاری از خودروسازان بزرگ دنیا، با انجام سرمایهگذاریهای کلان، به فکر ارائه محصولات تمام الکتریکی به بازار مصرف هستند، چراکه آینده را متعلق به این نوع خودروها میدانند.
ارسال نظر