رقابت تنگاتنگ شرکت‌های تولیدکننده خودروهای لوکس

مونا مشهدی رجبی

خروج تدریجی بازار خودرو دنیا از رکود دو سال گذشته موجب شد تا شرکت‌های تولیدکننده خودروهای لوکس نیز تلاش بیشتری برای افزایش سهم خود در بازار مصرف دنیا داشته باشند‌. البته در سال گذشته نیز شرکت‌های تولید‌کننده خودروهای لوکس تنها شرکت‌هایی بودند که متحمل زیان اقتصادی نشدند؛ زیرا از یک سو مصرف‌کنندگان‌این خودروها که قشر ثروتمند جامعه را تشکیل می‌دهند از توانایی مالی لازم برای خرید خودرو برخوردار بودند و از طرف دیگر حجم تولید‌این شرکت‌ها در مقایسه با شرکت‌های تولید‌کننده خودروهای سواری معمولی چندان بالا نبود.

هیل وایت، یکی از تحلیل‌گران بازار خودرو می‌گوید: در شرایط بحرانی اقتصاد که طی دو سال گذشته حادث شد و زمینه را برای کاهش قدرت خرید مردم فراهم کرد؛ مصرف‌کنندگان خودروهای لوکس کمترین آسیب را متحمل شدند‌. ‌این قشر که در طبقه ثروتمندان هر جامعه قرار دارند، توانایی مالی لازم برای خرید خودروهای جدید و گران قیمت را داشته؛ به همین دلیل تکاپوی شرکت‌های تولید‌کننده خودروهای لوکس برای عرضه مدل‌های جدید و رقابت با دیگر برندها برای تصاحب سهم بیشتری از بازار مصرف بیشتر از تولید کنندگان دیگر است‌. یکی از‌این شرکت‌ها، شرکت BMW کشور آلمان است که رقابت تازه‌ای را با دو برند فولکس واگن و Audi آغاز کرده است‌. شرکت BMW در نظر دارد تا ده سال‌ آینده شش مدل جدید را که اغلب خودروهای اسپرت هستند، به بازار عرضه کند. سخنگوی BMW در‌این مورد می‌گوید: ارائه مدل‌های اسپرت به بازار مصرف سبب می‌شود تا بازار هدف ما توسعه پیدا کند و تقاضا برای تولیدات ما هر روز بیشتر شود‌. با عرضه‌این مدل‌ها به بازار مصرف فروش ما تا ده سال آینده ۴۰ درصد رشد خواهد کرد و سهم BMW در بازار خودروهای لوکس دنیا به بیشتر از ۱۵ درصد افزایش پیدا می‌کند‌. از سوی دیگر هم اکنون بیشترین سهم از بازار خودروهای لوکس به شرکت BMW اختصاص دارد و برندهای audi‌، بنتلی‌، پورشه و لامبورگینی هم در زمره بزرگ‌ترین برندهای لوکس دنیا هستند. شرکت BMW در سال ۲۰۰۵ میلادی موفق شد به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده خودروهای لوکس در دنیا جایگاه اول ‌این فهرست را از مرسدس بنز آلمان بگیرد.

وی ادامه داد: اولین خودروی جدید BMW در سال ۲۰۱۲ میلادی وارد بازار مصرف خواهد شد‌. به گفته سخنگوی‌این شرکت، BMW سعی دارد از ۹۰ درصد ظرفیت تولید خود در اتحادیه اروپا استفاده کند تا بتوانیم علاوه بر محصولات قدیمی‌شش محصول جدید را طی ده سال‌ آینده به بازار عرضه کنیم‌.

علاوه بر BMW‌،شرکت خودروسازی فولکس واگن نیز از ۷۷ درصد ظرفیت کارخانه‌های خود و شرکت مرسدس بنز از ۷۳ درصد ظرفیت کارخانه‌های خود استفاده می‌کند‌.همچنین براساس پیش‌بینی کارشناسان از ابتدای نیمه دوم سال ۲۰۱۰ میلادی تقاضا برای خودروهای BMW در دنیا رشد کرده است‌. کیفیت بالای خودروهای BMW در کنار طراحی زیبای ‌این خودروها موجب شد تا اغلب جوانان به ‌این برند روی آورند‌. همین مساله موجب شد تا BMW پیش بینی خود را برای فروش در سال ۲۰۱۱ میلادی تغییر دهد‌. BMW پیش‌بینی می‌کند در سال ۲۰۱۰ میلادی ۴/۱ میلیون دستگاه خودرو در سراسر دنیا خواهد فروخت‌. ‌این عدد نسبت به برآوردهای قبلی ۱۰۰ هزار دستگاه بیشتر خواهد بود‌.

مرسدس بنز آلمان نیز انتظار دارد فروش تولیدات خود را در سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد دهد براساس پیش‌بینی صورت گرفته در سال ۲۰۱۰ میلادی ۰۹/۱ میلیون دستگاه خودروی مرسدس بنز در دنیا فروخته شود همچنین شمار خودروهای Audi فروخته شده در بازار در سال جاری نیز به ۰۸/۱ میلیون دستگاه خواهد رسید‌.

از سوی دیگر شرکت خودروسازی BMW برای حفظ جایگاه اول خود به عنوان یک برند تولیدکننده خودروهای لوکس در نظر دارد ظرف یک سال‌ آینده ۵/۱ میلیارد دلار برای ساخت کارخانه‌ای در کشور چین سرمایه‌گذاری کند‌.‌ ایجاد یک خط تولید جدید در کشور چین می‌تواند زمینه را برای افزایش فروش ‌این برند فراهم آورد‌. مدیر عامل BMW در ‌این مورد می‌گوید: چین یکی از بزرگ‌ترین بازارهای خودرو در دنیای کنونی است و ما در تلاش هستیم تا سهم خود را در‌این بازار افزایش دهیم‌. BMW در نظر دارد علاوه بر فروش خودروهای BMW به مصرف‌کنندگان چینی‌، بخشی از تولیدات ‌این کارخانه را به کشورهای همسایه چین نیز صادر کند و سهم خود را در بازار خودرو کشورهای در حال توسعه دنیا افزایش دهد.

در پایان باید گفت شرکت خودروسازی بی. ام. و پیش‌بینی می‌کند تا سال ۲۰۲۰ میلادی فروش ‌این برند در دنیا ۵۵ درصد رشد کند و ‌این شرکت همچنان در صدر فهرست بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان خودروهای لوکس باقی خواهد ماند‌. شرکت خودروسازی مرسدس‌بنز پیش‌بینی می‌کند تا یک دهه‌ آینده شاهد افزایش ۴۱ درصدی فروش باشد و شرکت audi انتظار افزایش ۳۶ درصدی فروش تا یک دهه‌ آینده را دارد‌.