از دیروز آغاز شد
بازدید اوباما از کارخانههای خودروسازی آمریکا
مونا مشهدی رجبی- باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا از دیروز، جمعه سیام ماه جولای سال ۲۰۱۰ میلادی، سفری به منظور بازدید از سه خودروساز بزرگ این کشور آغاز کرده است، سفری که تا پنجم اوت ادامه دارد و وی به عنوان حامی بزرگ خودروسازان آمریکا، با سران شرکتهای جنرالموتورز، کرایسلر و فورد، دیدار خواهد کرد. دولت آمریکا اعلام کرده اوباما در این سفر ابتدا از کارخانه جنرالموتورز و کرایسلر موتورز آمریکا دیدار و در روز پنجم اوت سال جاری نیز به دیدن فوردیها خواهد رفت. سخنگوی کاخ سفید در مورد بازدید اوباما از این کارخانهها میگوید: این بازدید آخرین گام دولت در اجرای برنامه حمایت از صنعت خودروسازی است.
دولت آمریکا هماکنون بزرگترین سهامدار شرکتهای خودروسازی جنرال موتورز و کرایسلر است و این سفر به منظور نشان دادن اهمیت این دو شرکت برای اقتصاد آمریکا و دولت این کشور، ترتیب داده شده است. قرار است باراک اوباما به همراه تیم اقتصادی خود با روسای سه شرکت خودروسازی دیدار کند.
در این ملاقات روسای سه شرکت خودروسازی گزارشی از تحولات اقتصادی و صنعتی خود طی یک سال گذشته ارائه و بزرگترین سهامدار خود را در جریان تغییرات این شرکتها قرار میدهند.
رییسجمهوری آمریکا پیش از این سفر به خبرنگاران گفت: حمایت دولت از صنعت خودروسازی در دو سال گذشته با مخالفت شمار زیادی از اقتصاددانان و حتی مردم روبهرو شد و ما بارها تلاش کردیم تا دلایل خود را برای این حمایت مالی کلان توضیح دهیم، ولی نظرات منفی بیش از نظرات مثبت بود.
وی افزود: در آن زمان تصمیم گرفتیم برای نجات هزاران فرصت شغلی مرتبط با صنعت خودروسازی، ریسک مخالفت مردم را به جان بخریم و مانع از فروپاشی صنعت خودروسازی شویم که تجربه هم نشان داد کار درستی انجام دادیم.
اوباما همچنین تاکید کرد: حال به دلیل اینکه میلیاردها دلار از مالیاتهایی که مردم به دولت دادهاند وارد صنعت خودروسازی شده، ما خود را متعهد میدانیم تا نظارت دقیقی بر این صنعت داشته و مانع از زیاندهی یا عملکرد نامناسب خودروسازان شویم.
دولت اوباما نمایندگانی در هیاتمدیره دو شرکت جنرالموتورز و کرایسلر دارد که وظیفه انتقال دیدگاههای دولت به این شرکتها و انتقال دیدگاههای اعضای هیاتمدیره و صنعتگران جنرالموتورز و کرایسلر به دولت را بر عهده دارند.
دو شرکت خودروسازی جنرالموتورز و کرایسلر آمریکا در دو سال گذشته دهها میلیارد دلار کمک مالی از دولت دریافت کردند و به مدد همین حمایتهای مالی توانستند به سرعت رشد اقتصادی را از سر بگیرند.
جنرالموتورز که بیشترین سهم آن به دولت تعلق دارد، حدودا ۷ میلیارد دلار از وامهای دولت را بازپرداخت کرده و در ماههای مه و ژوئن سال جاری میلادی بعد از دو سال زیاندهی، سود اقتصادی به دست آورد.
شرکت خودروسازی کرایسلر نیز که هماکنون تحت کنترل شرکت فیات ایتالیا است و دولت نیز بخش بزرگی از سهام آن را به خود اختصاص داده، در سه ماه اول سال تولیدی جاری؛ یعنی در فاصله آوریل تا ژوئن سال ۲۰۱۰ میلادی، ۱۴۳ میلیون دلار سود به دست آورد و پیشبینی میشود رشد اقتصادی این شرکت در سه ماه دوم سال جاری میلادی بیش از ۲۰۰ میلیون دلار باشد.
شرکت خودروسازی فورد نیز که تنها شرکتی بود که در سال گذشته بدون استفاده از کمک مالی دولت در عرصه باقی ماند و در جریان بحران اقتصادی، در سه ماه اول سال تولیدی جاری ۶/۲ میلیارد دلار سود به دست آورد.
مدیرعامل این شرکت بر این باور است که سال ۲۰۱۰ میلادی سال سودآوری بزرگ برای صنعت خودروسازی است و بازار فورد از انتهای سال ۲۰۱۱ میلادی به سطحی که قبل از بحران اقتصادی داشت، بازمیگردد.
ارسال نظر