تازهترین ارزیابی کیفیت خودروهای داخلی اعلام شد
افت کیفی پنج خودرو
طبق آماری که مربوط به خرداد ماه است و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران روی سایت رسمی خود قرار داده، «بنز E۲۸۰» بدون کسب حتی یک نمره منفی، در صدر جدول رده بندی کیفیت خودروهای داخلی قرار دارد و انتهاییترین نقطه جدول نیز هنوز میزبان «پراید ۱۴۱» است.
در ارزیابی خرداد ماه، 22 خودرو داخلی شرکت دارند که طبق معمول رتبهبندیهای قبلی، این ماه نیز سطح کیفی خودروهای تولیدی در نه معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزیینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفته و 22 خودرو مورد نظر، بر اساس مجموع نمرات منفی به دست آمده، رتبهبندی شدهاند. هر خودرویی که نمره منفی آن بین صفر تا 120 باشد، جزو دسته خیلی خوب به حساب آمده و خودروهای دارای نمره منفی 120 تا 200 نیز در دسته خوبها قرار میگیرند، همچنین خودروهای جای گرفته در دسته قابل قبولها باید نمرهای بین 200 تا 277 کسب کنند و آنهایی نیز که نمره کیفیشان میان 277 تا 410 باشد، جزو دسته حداقل قابل قبولها محسوب میشود.
این در شرایطی است که خودروهای دارای نمره منفی بالای ۴۱۰، غیرقابل قبول به حساب آمده و اجازه عرضه به بازار را نخواهند داشت. در رتبهبندی خرداد ماه، هیچ خودرویی حداقل یا غیر قابل قبول نیست. از نکات قابل توجه ارزیابی کیفی خودروها در سومین ماه بهار، میتوان به افت کیفیت محصولاتی چون پژو ۲۰۶، سایپا ۱۴۱ و MVM اشاره کرد. همچنین محصولاتی مانند نیسان رونیز، پژو پارس تولید مرکز، ویتارا و مزدا۳ نیز در این ردهبندی غایب هستند.
آلمانیها در صدر
کمتیراژترین خودروهای مونتاژ داخل، صدر جدول ردهبندی کیفی خرداد ماه را در حالی به خود اختصاص دادهاند که یکی از آنها هیچ نمره منفی به خود نمیبیند و دیگری نیز تنها در بخش تزیینات، امتیاز منفی دارد. در این بین، بنز E۲۸۰، طبق نظر کارشناسان سازمان بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، در هیچ کدام از معیارهای ۹گانه، نمره منفی ندارد و ظاهرا بی عیب است. E۲۰۰، هم وطن آن نیز که در رده دوم جدول جای گرفته، فقط ۱۵ نمره منفی در معیار تزیینات داخلی و خارجی کسب کرده و در سایر بخشها عیبی ندارد.
ردههای آسیایی
ماکسیمای پارسخودرو اگرچه پرمصرف است؛ اما سومین خودرو باکیفیت تولید داخل در خرداد ماه به شمار میرود و تنها ۸/۱۷ نمره منفی دارد. این محصول ژاپنی در سه معیار بدنه، رنگ و تزیینات، نمره منفی کسب کرده که بیشترین آن به بخش رنگ مربوط میشود. پس از ماکسیما، یک آسیایی دیگر با نام هیوندایی آوانته به چشم میآید که ۸ /۲۴ نمره منفی کسب کرده است. آوانته که در بخش خصوصی مونتاژ میشود، در معیارهای تزیینات، بدنه و رنگ امتیاز منفی به خود میبیند.
کیفیت فرانسویها
ردههای چهارم تا دهم جدول کیفیت خودروهای داخلی را فرانسویها در اختیار دارند و سردسته آنها نیز مگان است.
این محصول که در پارسخودرو به مونتاژ میرسد، 27 نمره منفی دارد و بیشترین آن به بخش تزیینات مربوط میشود.
پس از مگان، سیتروئن زانتیا که آخرین روزهای حضور در سایپا را سپری میکند، با ۳/۲۹ نمره منفی، ششم شده و بیشترین نمره منفی آن نیز در بخش بدنه به دست آمده است.
زانتیا البته در سیستم فنربندی و تعلیق نیز، هشت دهم نمره منفی دارد. از زانتیا که بگذریم، با تندر-90 پارسخودرو در شرایطی روبهرو میشویم که این محصول، نیم نمره منفی کمتر از همتای ایرانخودرویی خود به دست آورده است. این خودرو 5/29 نمره منفی دارد و بیشترین آن به بخش رنگ مربوط میشود.
تندر ایرانخودرو نیز که دو رده پس از تندر پارسخودرو قرار دارد، ۳۰ نمره منفی کسب کرده، اما بیشترین آن در معیار رنگ به دست آمده است. نکته بسیار قابل توجه در مورد کیفیت تندرهای تولیدی، تفاوت در معیارهای است که در آنها امتیاز منفی کسب شده است. به عنوان مثال، تندر ایرانخودرو در سیستم فنربندی، نمره منفی کسب کرده؛ اما همتای پارسخودرویی آن، در این معیار بیعیب است. بین تندرهای ایرانخودرو و پارسخودرو، پژو ۲۰۶ صندوق داررا به چشم میبینیم که این محصول ۸/۲۹ نمره منفی دارد. بیشترین امتیاز منفی این خودرو به معیار بدنه مربوط میشود.
افت کیفی 206 هاچبک
اما پژو ۲۰۶ هاچبک در شرایطی جایگاه دهم جدول را به خود اختصاص داده که در مقایسه با ردهبندی قبلی، نمره منفی آن افزایش یافته است. این خودرو در تمام معیارها نمره منفی کسب کرده که بیشترین آن به تزیینات مربوط میشود. پس از ۲۰۶، در حالی با ریو در رده یازدهم جدول روبهرو میشویم که این کرهای به جز صداهای غیرعادی و سیستم فنربندی، در سایر معیارها نمره منفی دارد. بیشترین امتیاز منفی این مونتاژی سایپا، به سیستم موتور مربوط میشود.
کیفیت سمند، پارس و 405
دوازدهمین عضو جدول کیفی خودروهای داخلی، سمند است، خودرویی که در کسب نمره منفی، به هیچ معیاری «نه» نگفته و ۳/۹۸ امتیاز منفی دارد. بیشترین نمره منفی سمند به تزیینات داخلی و خارجی آن مربوط میشود. این خودرو البته در برخی معیارها مانند سیستم موتور و رنگ نیز نمره منفی بالایی دارد.
از سمند که بگذریم، به پژو 405 خراسان با 2/104 نمره منفی بر میخوریم. این محصول که همتای تهرانیاش در رده بندی خرداد ماه غایب است، در تمام معیارها نمره منفی به دست آورده و بیشترین آن به بدنه مربوط میشود. پژو 405 تولید مرکز نیز که در رده بعدی قرار دارد، در همه معیارها منفی بوده و بیشترین آن در بخش تزیینات به چشم میآید. 405 البته در معیارهای بدنه و سیستم موتور نیز نمره منفی بالایی را به خود میبیند. 405 تولید خراسان نیز که رده بعدی را به خود اختصاص داده، دست کمی از مدل تهرانی خود نداشته و در همه معیارها نمره منفی کسب کرده است.
سه رکورد منفی برای یک خودرو چینی
سیستم موتور، ترمز و تجهیزات الکتریکی، سه معیاری است که MVM در آنها بیشترین نمره منفی را بین تمام خودروهای تحت ارزیابی خرداد ماه، به خود اختصاص داده است.
این خودرو چینی متعلق به بخش خصوصی، در مجموع ۳/۱۴۱ امتیاز منفی کسب کرده که بیشترین آن به تزیینات مربوط میشود.
MVM که در مقایسه با ردهبندی قبلی، با افزایش نمره منفی روبهرو شده، در دو معیار سیستم فنربندی و صداهای غیرعادی، هیچ نمره منفی به خود نمیبیند.
بدترین سیستم تعلیق برای روآ
محصول کمفروغ ایرانخودرو در حالی هفدهمین عضو جدول ردهبندی خودروهای داخلی لقب گرفته که در معیار سیستم تعلیق، بیشترین نمره منفی را بین کل خودروهای تحت ارزیابی خرداد ماه، نصیب خود کرده است. پژو روآ که در تمامی معیارها منفی شده، در بخش سیستم موتور نیز نمره منفی بالایی دارد.
پس از این محصول، لیفان چینی که در صداهای غیرعادی و نفوذ آب، هیچ نمره منفی کسب نکرده، هجدهمین عضو جدول به حساب میآید. لیفان البته در بخش تزیینات، بدنه و سیستم موتور از نمره منفی بالایی برخوردار است.
رکورد منفی پراید در پنج معیار
هر چهار مدل پراید در رده بندی کیفی خودروهای داخلی، رکورد نمره منفی از خود به جا گذاشتهاند. در این بین سایپا۱۳۲ که نوزدهمین عضو جدول به حساب میآید، علاوه بر منفی شدن در تمام معیارها، رکورددار نمره منفی در بخش رنگ نیز به حساب میآید. بدنه این خودرو نیز از نمره منفی بالایی برخوردار است. پراید صبا نیز که با اختلاف امتیازی دو دهمی، در رده بعدی جای گرفته، بیشترین نمره منفی را در بخش رنگ به خود اختصاص داده است. این خودرو نیز در تمام معیارها نمره منفی به خود میبیند. همچنین پراید صبا هم که بیستمین عضو جدول است، ضمن بهدست آوردن نمره منفی در همه معیارها، رکورددار امتیاز منفی در بخش بدنه نیز به حساب میآید. سایپا۱۴۱، میهمان تقریبا همیشگی قعر جدول کیفیت خودروهای داخلی نیز اگرچه در معیارترمز، بدون عیب است؛ اما در بخشهای تزیینات و صداهای غیرعادی، بیشترین نمره منفی را به خود اختصاص داده و مجموع نمرات منفی آن در مقایسه با ارزیابی قبلی، افزایش یافته است.
ارسال نظر