کیفیت خودروهای داخلی در بهمنماه
گروه خودرو- نتایج ارزیابی سطح کیفی خودروهای داخلی در یازدهمین ماه سال ۸۸ در حالی اعلام شد، که طی آن، نیسان ماکسیما در صدر جدول رده بندی نشست و پراید ۱۴۱ نیز به قعرنشینی خود ادامه داد. در این ارزیابی که توسط سازمان بازرسی کیفیت و استاندارد انجام شده است، ۲۶ خودرو سواری تولید داخل، مانند ماههای گذشته در ۹ معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ مورد بررسی کیفی قرار گرفته و با توجه به نمرات منفی، در سه گروه خیلی خوب، خوب و قابل قبول دسته بندی شده اند.
خودروهای با امتیاز منفی بین صفر تا ۱۲۰ در گروه خیلی خوب، بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ در دسته خوب و بین ۲۰۰ تا ۲۷۷ نیز در سبد خودروهای قابل قبول جای گرفتهاند. در این ردهبندیها البته خودروهایی که نمره منفی آنها بین ۲۷۷ تا ۴۱۰ باشد در گروه حداقل قابل قبول و آنهایی که نمره منفی شان بیش از ۴۱۰ باشد غیرقابل قبول به حساب آمده و اجازه تولید نخواهند داشت. این در شرایطی است که طی رده بندی دیماه هیچ یک از ۲۸ خودرو تحت ارزیابی در این دو گروه قرار نگرفتهاند. از نکات قابل توجه ردهبندی سطح کیفی خودروهای داخلی در یازدهمین ماه امسال، میتوان به غیبت مرسدس بنز مونتاژی ایران خودرو، نیسان رونیز و پژو روآ اشاره کرد، محصولاتی که احتمالا به دلیل تیراژ اندک طی بهمن، در ارزیابی کیفی این ماه غایب هستند.
ماکسیما باز هم در صدر
مونتاژی چشم بادامی پارس خودرو یعنی ماکسیما، از غیبت بنز طی ردهبندی کیفی بهمنماه، استفاده کرد و باز هم به صدر جدول رفت.
ماکسیما البته با ۶/۲۰ امتیاز منفی روبهرواست و در سه معیار تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی دارد. پس از ماکسیما، دو هم وطن دیگر آن یعنی مزدا۳ و گرند ویتارا در حالی چهارم و پنجم شدهاند که تنها حدود دو نمره منفی، بیش از ماکسیما دارند. مزدا۳ که در بخش خصوصی و توسط گروه بهمن به مونتاژ میرسد طی ارزیابی بهمنماه، در سه معیار تزئینات، بدنه و رنگ امتیاز منفی دارد. نمره منفی رنگ این خودرو با توجه به اینکه در جمع خیلی خوبهاست، بسیار بالا به نظر میرسد. گرند ویتارا نیز که در ایران خودرو خراسان و تحت لیسانس شرکت سوزوکی ژاپن مونتاژ میشود، در معیارهای بدنه، تزئینات و سیستم موتور و انتقال قدرت، صداهای غیرعادی و بدنه، امتیاز منفی به خود میبیند.
پس از ویتارا، هیوندایی آوانته با ۲۹ امتیاز منفی، چهارم جدول شده و در چهار معیار تجهیزات الکتریکی، تزئینات، بدنه و رنگ امتیاز منفی دارد. اما نگاهی نیز به ردههای پنجم تا دهم جدول که در اختیار فرانسویها است بیندازیم.
رده پنجم در حالی به مگان رسیده که این خودرو با کسب نمره منفی در معیارهای تزئینات، بدنه و رنگ، در مجموع ۳۰ امتیاز منفی کسب کرده است. زانتیا نیز که در نفوذ آب، نمره منفی ندارد، ۱/۳۰ امتیاز پشت سر مگان قرار گرفته است. اما ۲۰۶ هاچ بک نیز با کسب امتیاز منفی در تمام معیارها، هفتمین عضو جدول ردهبندی به شمار میرود و بالاترین امتیاز منفی آن به معیار تزئینات مربوط میشود.
اما سری هم به تندر-۹۰ بزنیم
در ردهبندی بهمنماه، تندر پارس خودرو تنها به واسطه یک امتیاز منفی کمتر، بالاتر از همتای ایران خودرویی خود قرار دارد و ۷/۳۱ امتیاز منفی بهدست آورده است. این محصول، هشتمین عضو جدول به حساب میآید و به جز ترمز و نفوذ آب، در باقی معیارها امتیاز منفی به خود میبیند. این در شرایطی است که تندر ایرانخودرو علاوه بر ترمز و نفوذ آب، در تجهیزات الکتریکی نیز امتیاز منفی ندارد.
هر دو خودروساز تامین قطعات خود را از طریق رنوپارس انجام میدهند و رنو بر قطعات به کار گرفته شده در تندرهای تولیدی آنها نظارتی سختگیرانه دارد.
پس از این محصول، یک فرانسوی دیگر با نام پژو ۲۰۶ صندوقدار با نمره منفی ۶/۳۵ جای دارد. این محصول در همه معیارها امتیاز منفی کسب کرده و بالاترین آن نیز به بخش بدنه مربوط میشود.
ردههای بخش خصوصی
افزون بر این سیینا، ورنا و گل سه نماینده بخش خصوصی هستند که، طی رده بندی بهمن ماه به ترتیب یازدهم، دوازدهم و سیزدهم شده اند. ورنا در حالی در چهار معیار تزئینات، تجهیزات، بدنه و رنگ امتیاز منفی دارد که فیات سی ینا در بخش تجهیزات الکتریکی نمره منفی به خود نمیبیند. این خودرو ایتالیایی توسط شرکت تاپکو در کشور به مونتاژ میرسد و طی ارزیابی کیفی دیماه، ۴۵ امتیاز منفی کسب کرده است. فولکس گل نیز در پنج معیار سیستم موتور، تجهیزات الکتریکی، تزئینات، بدنه و رنگ امتیاز منفی دارد. نمره منفی این محصول در معیار سیستم موتور بالا به نظر میرسد.
پس از این محصول، ریو در شرایطی در رده چهاردهم جدول قرار گرفته که به جز صداهای غیرعادی و ترمز، در سایر معیارها امتیاز منفی دارد و مانند گل نمره منفی بالایی در معیار سیستم موتور به خود میبیند.
ردههای ایران خودرویی
همچنین سمند با کاهش نمرات منفی خود، در ردهبندی بهمن ماه، بالاتر از پژو ۴۰۵ و پارس، قرار گرفته و عضو پانزدهم جدول به حساب میآید. این خودرو البته در تمام معیارها امتیاز منفی دارد. پس از سمند، با پژوییهای ایران خودرو روبهرو میشویم که در ردههای شانزدهم تا نوزدهم جدول قرار دارند.
پژو پارس، محصول قدیمی و پرمصرف ایران خودرو خراسان در حالی شانزدهم است که ۷/۱۰۶ امتیاز منفی کسب کرده و به جز نفوذ آب، در تمام معیارها نمره منفی دارد.
مدل تهرانی پارس نیز با یک امتیاز منفی بیشتر و کسب نمره منفی در تمام معیارها، در رده بعدی قرار گرفته است. پژو ۴۰۵ خراسان و تهران نیز به ترتیب با نمرات منفی ۳/۱۱۲ و ۶/۱۱۶، هفدهم و هجدهم هستند. هر دو آنها در تمام معیارها نمره منفی دارند. ۴۰۵ خراسان، بیشترین نمره منفی را در بخش سیستم تعلیق، به خود اختصاص داده است.
صدرنشینی چینی
حال به سراغ گروه خوبها برویم، گروهی که MWM چینی صدرنشین آن است. MWM، محصول کوچک بخش خصوصی خودروسازی ایران، ۱۳۶ نمره منفی کسب کرده و بین ۲۶ خودرو تحت ارزیابی بهمنماه، رکورددار نمره منفی در معیار سیستم موتور به شمار میرود.
این محصول به جز سیستم موتور، در سه معیار سیستم تعلیق، تزئینات، بدنه و رنگ نیز امتیاز منفی دارد. پس از این محصول مونتاژی بخش خصوصی، به پژو روآی سال میرسیم که ۱۵۲ امتیاز منفی به خود میبیند و در تمام معیارها امتیاز منفی دارد. این خودرو، جایگزین مدل قدیمی روآ شده است. پس از روآ در حالی به لیفان چینی میرسیم که این محصول نفوذ آب، صداهای غیرعادی و ترمز، امتیاز منفی به خود نمی بیند. پراید صبا نیز که پس از لیفان با ۶/۱۸۶ امتیاز منفی قرار دارد و بیست و سومین عضو جدول است. این در شرایطی است که سایپا ۱۳۲ با کسب نمره منفی در تمام معیارها و بهدست آوردن یک دهم امتیاز منفی بیشتر، پایین تر از صبا قرار دارد. در رده بیست و پنجم جدول نیز پراید پارس خودرو در شرایطی جا خوش کرده است که علاوه بر کسب نمره منفی در تمام معیارها، در دو بخش بدنه و رنگ، نیز رکورددار کسب امتیاز منفی به شمار میرود. سایپا ۱۴۱، قعرنشین همیشگی جدول ردهبندی سطح کیفی خودروهای داخلی نیز، که در تمام معیارها امتیاز منفی به خود میبیند، در چهار بخش ترمز، تزئینات، صداهای غیرعادی و نفوذ آب نیز، بیشترین نمره منفی را بین خودروهای تحت ارزیابی بهمنماه به خود اختصاص داده است.
ارسال نظر