گروه خودرو- در آغازین روزهای فصل زمستان پلیس راهور ناجا با تاکید بر ارتقای ایمنی خودروهای تولید داخل، خودروسازها را ملزم به نصب ترمز ضدقفل کرد؛ این در حالی است که خودروسازها با ایراداتی که بر مصوبه شورای عالی استاندارد وارد می‌دانستند، زمان مقرری را که این شورا تعیین کرده بود و پلیس راهور نیز به استناد آن از شماره‌گذاری سه خودرو تولیدی جلوگیری کرد، غیرعملی می‌خواندند. اختلاف پلیس راهور ناجا با خودروسازها بالاخره با توافق بر سر جدول زمانبندی نصب ترمز ضدقفل از سوی خودروسازها پایان یافت. اما پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، روز گذشته به نقل از سرهنگ علیرضا اسماعیلی، رییس پلیس راه کشور آماری درخصوص مرگ‌و‌میر ناشی از نقص فنی خودروها طی سال جاری منتشر کرد که نشان‌دهنده دلیل دلواپسی پلیس از اصرار بر ارتقای ایمنی خودروهای تولیدی و همچنین دغدغه از کاهش تلفات انسانی است. رییس پلیس راه کشور اعلام کرده بود که سه هزار ایرانی در اثر نقص فنی خودروها کشته شده‌اند.

وی در تکمیل خبر خود عنوان کرده بود که در تصادف‌های ناشی از نقص فنی خودروها در سال جاری، سه هزار تن کشته و ۲۹ هزار و ۹۰۰ تن هم مجروح و مصدوم شده‌اند.

وی در ادامه به تجربیات دیگر کشورها در زمینه استفاده از تجهیزات ایمنی در خودروها اشاره و عنوان کرده که با استفاده از خودروهایی با امکانات «ای صفر دی» E۰D که مجهز به سیستم هشدار هستند، میزان بروز حادثه تا رقم قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد. وی افزوده که در صنعت خودروسازی به دو نکته ایمنی فعال و غیرفعال توجه ویژه‌ای شده که این امر در کاهش حوادث تاثیر بسزایی داشته است. رییس پلیس راه کشور همزمان با بررسی لایحه بودجه که این روزها در کمیسیون‌های مختلف مجلس، نمایندگان را به خود مشغول کرده، گریزی نیز به وضعیت خودروسازهای کشور زده و اظهار داشت که در کشور ما، صنعت خودرو دولتی است که این امر انگیزه رقابت بین کارخانه‌های سازنده خودرو را کاهش داده است. سرهنگ اسماعیلی تصریح کرد که متاسفانه سالیان سال، صنعت خودرو‌سازی در بحث کمیت افزایش داشته و در مسائل کیفی شاهد تغییرات عمده‌ای نبوده‌ایم.

رییس پلیس راه کشور افزوده که از سال ۷۶ میزان تصادفات به صورت پله‌ای رشد داشته، به‌طوری که در سال ۷۸ تعداد کشته‌های ناشی از تصادفات در کشور ۱۵ هزار و ۴۸۲ نفر بود که این رقم در سال ۷۹ به ۱۷ هزار و در سال ۸۰ به ۲۱ هزار نفر رسید. وی اضافه کرده که اوج تعداد کشته‌ها در سال ۸۵ به ۲۷ هزار نفر رسید، اما از سال ۸۵ به بعد، شاهد کاهش در میزان کشته‌های ناشی از تصادفات بوده‌ایم.