رییس پلیس راهور ناجا خبر داد
شمارهگذاری سه خودرو متوقف میشود
پژو ۴۰۵، روآ و تندر۹۰ مدل E۰ دیگر شمارهگذاری نمیشوند
اسکندر مومنی، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا- عکس: خبرگزاری مهر
پژو ۴۰۵، روآ و تندر۹۰ مدل E۰ دیگر شمارهگذاری نمیشوند روز گذشته طی اقدامی از سوی نیروی انتظامی صورت گرفت
خودروهای پژو ۴۰۵، روآ و تندر E۰ از شمارهگذاری بازماندند
گروه خودرو - طی اخبار غیررسمی، در حالی وزارت صنایع و معادن مشغول رایزنی با ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت برای حل و فصل نصب ترمز ضدقفل روی خودروهای داخلی است که روز گذشته رییس پلیس راهور ناجا در مصاحبهای مطبوعاتی از توقف شمارهگذاری خودروهای «پژو ۴۰۵»، «روآ» و یک مدل «ال ۹۰» خبر داد.
سردار اسکندر مومنی دیروز، طی مصاحبهای با خبرنگاران با استناد به مصوبه دولت در شهریور ماه سال گذشته که شمارهگذاری تمامی خودروهای تولیدی و وارداتی فاقد ترمز ضدقفل (ABS) را از اردیبهشت ماه سال جاری ممنوع میکرد، از توقف خودروهایی که بیشتر متعلق به ایران خودرو نیز میباشد، خبر داد.
اما اینکه چرا خودروهای شرکت سایپا مشمول تنبیهات نیروی انتظامینمیشود، موضوعی است که مدیرعامل این شرکت شنبه گذشته در مراسمی آن را برای خبرنگاران تشریح کرد.
نعمتالله پوستیندوز، مدیرعامل سایپا در حاشیه جلسه مشترک با مسوولان بانک توسعه اسلامی از برنامه نصب ترمز ضدقفل (ABS) روی محصولات این شرکت خبر داد و اعلام کرد که نصب سیستم ترمز استاندارد (ABS) با نیروی انتظامی توافق شده و از سال آینده روی محصولات سایپا آغاز میشود.
پوستیندوز در ادامه در حالی از برنامه زمانبندی نیروی انتظامی برای اجرای طرح مذکور خبر داد که طبق مصوبه هیات وزیران در شهریور ماه سال جاری برنامه زمانبندی شده، میبایست توسط خودروسازها تهیه و به واسطه وزارت صنایع و معادن به نیروی انتظامی ارسال میشد.
این در حالی است که مدیرعامل سایپا از برنامهای خبر داد که قرار است توسط راهور ناجا به خودروسازها ابلاغ شود.
ظاهرا توافقات به عمل آمده منجر به آن شده که پراید در لیست پلیس راهور ناجا قرار نگیرد؛ چراکه پوستیندوز در مراسم مذکور این خبر راهم داد که سیستم ترمز ABS روی خودرو پراید نیز قابل نصب است.
مماشات هم کردیم
«از اردیبهشت ماه امسال تاکنون چندین مرحله مکاتبه با خودروسازان صورت گرفت و وقت لازم نیز به آنها داده شد و حتی مهلت خودروسازان چندین مرحله تمدید شد و حتی مماشات هم صورت گرفت.» این اظهارات سردار مومنی در حالی است که به گفته دبیر انجمن خودروسازها، هیات وزیران در شهریور ماه سال جاری از وزارت صنایع و معادن خواست که برنامه زمانبندی برای نصب ترمز ضدقفل ارائه دهد.
وزارت صنایع نیز این جدول را تهیه و برای نیروی انتظامی ارسال کرده است، اما جدول مذکور حکایت از آن دارد که خودروسازها تصمیم دارند بیشتر خودروهای خود را تا پایان سال ۸۸ و ۸۹ مجهز به سیستم مذکور کنند. جدول زمانبندی خودروسازها با واکنش و انتقاد شدید سردار اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده ناجا روبهرو شد.
حال نیروی انتظامی به هشداری که به خودروسازها داده بود عمل کرد. هشداری مبنی برتوقف شمارهگذاری خودروهای فاقد ترمز ضدقفل .
سرار مومنی روز گذشته با اشاره به اینکه تعدادی از خودروسازان خود را با برنامه نصب سیستم مذکور تطبیق دادهاند عنوان کرد که بر اساس توافقات صورت گرفته، تمامی خودروسازان مکلفند حداکثر تا پایان سال جاری بر روی ۴۰درصد محصولات خود ترمز ضدقفل نصب کرده و تا پایان خرداد ماه سال آینده نیز تمامی خودروهای تولیدی داخل مجهز به این ترمز شوند.
رییس پلیس راهور ناجا با تاکید بر اینکه برخی خودروسازان تمام تلاش خود را برای تحقق این امر انجام داده و حتی در پیشفروشهای خود نیز این مساله را لحاظ کردهاند، گفت: متاسفانه برخی خودروسازان این زمانبندی را نپذیرفتند که براین اساس، راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی شمارهگذاری خودرو پژو ۴۰۵ را مسدود کرده است.
سردار مومنی همچنین از دو خودرو دیگر نیز که از روز گذشته شمارهگذاری آنها متوقف شدهاند نام برد.
وی با اشاره به اینکه شمارهگذاری خودروهای روآ و مدل E۰ خودروی ال ۹۰ نیز به دلیل عدم نصب ترمز ABS متوقف شده است تصریح کرد: در خصوص خودروهایی که امکان نصب این ترمز در آنها وجود ندارد همانند پیکان وانت، خودروسازان موظفند هرچه سریعتر زمان توقف تولید آنها را اعلام کنند؛ چراکه در غیر این صورت راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی از شمارهگذاری این دسته از خودروها نیز جلوگیری میکند.
کاهش تصادفات جادهای با ترمز ضدقفل
دبیر انجمن خودروسازها در گفتو گو با خبرنگار ما عنوان میکند که در۹۰ درصد تصادفات جادهای خودرو سهمی ندارد و تنها ۱۰درصد خودروهای تولیدی عامل تصادفات هستند.
گفتههای نعمتبخش در حالی است که شرکت بازرسی و استاندارد کیفیت ایران نیز در پاسخ به فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرده بود که طبق آخرین استانداردهای مصوب اتحادیه اروپا تا به حال هیچ گونه الزامی برای استفاده از ترمز ضدقفل در شرکتهای خودروسازی دیده نشده است.
اما رییس پلیس راهور ناجا از الزام نصب سیستم مذکور حکایت دیگری دارد. وی با تاکید بر اینکه ترمز ضدقفل (ABS) تکنولوژی ۳۰ سال قبل اروپا است و هماکنون سیستمهای ترمز هوشمند EBD جایگزین آن شده است، خاطرنشان کرد: بررسیهای انجام شده نشان میدهد استفاده از ترمز ABS در کشورهای اروپایی تا ۳۰ درصد موجب کاهش تلفات و تصادفات رانندگی شده است که این رقم در کشور ما به دلیل عجله و شتاب در رانندگی و عدم حفظ فاصله طولی حتما بیشتر از این رقمها خواهد بود.
وی تاکید کرد: با اجباری شدن این ترمز پیشبینی میشود سالانه چهار هزار و ۵۰۰ کشته، ۵۰ هزار مجروح و ۲۰۰ هزار تصادف در کشور کاهش یابد.
خودروسازها درخواست مهلت نکنند
رییس پلیس راهور ناجا با تاکید بر اینکه نیروی انتظامی به هیچ وجه در خصوص ایمنی رانندگان کوتاه نمیآید به مصوبه الزام خودروسازان برای نصب کیسه هوا روی خودروها اشاره کرد و گفت: بهتر است خودروسازان تا زمانی که برای آنها مهلت تعیین شده نسبت به این موضوع اقدام کنند و موضوع را به روزهای آخر نیندازند و درخواست مهلت نکنند، چرا که راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در این خصوص همانند ترمز ضدقفل عمل خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه هماکنون جهان از ترمز ABS عبور کرده و تجهیزات جدیدتری را به کار گرفته است گفت: متاسفانه شاهدیم که آقایان خودروساز چانه میزنند که ترمز ضدقفل اختیاری شود. از سوی دیگر از مردم نیز تقاضا میکنیم بهرغم داشتن انتخابهای محدود، از خرید خودروهای فاقد ترمز ضدقفل خودداری کنند.
رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه میتوان از بسیاری از واژگونیها و انحرافات در جادهها با کمک ترمز ضدقفل پیشگیری کرد افزود: به طور مثال ماه گذشته بر اثر سرخوردگی و انحراف یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ نه تن کشته و پنج تن مجروح شدند این در حالی است که بررسیهای کارشناسی نشان داد در صورتی که این خودرو به ترمز ضدقفل مجهز بود چنین حادثهای رخ نمیداد.
وی هزینه هر نفر فوتی را ۱۸۰ میلیون تومان و هر نفر معلول را ۲۸۰ میلیون تومان در کشور عنوان کرد و گفت: بررسیها نشان میدهد هزینه متوسط یک تصادف فوتی جادهای ۷/۱ میلیارد تومان، یک تصادف جرحی جادهای ۴۵ میلیون تومان و یک فقره تصادف خسارتی جادهای ۸/۱ میلیون تومان است. رییس پلیس راهور ناجا به آمار تلفات رانندگی در کشور و بالا بودن آن اشاره کرد و گفت: متاسفانه هر سال بیش از ۲۳ هزار نفر در تصادفات رانندگی کشته و ۲۸۰ هزار نفر مجروح میشوند.
وی با اشاره به آخرین آمار جمعآوری شده در خصوص تصادفات در جهان گفت: بر اساس آمار سال ۲۰۰۶ میلادی در دنیا به ازای هر ۱۰ هزار خودرو ۲/۹ نفر کشته میشوند که این رقم در اتحادیه اروپا ۱۳ نفر و ایران ۵/۳۶ نفر است. از سوی دیگر در جهان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۷ نفر در تصادفات رانندگی جان میبازند که این رقم در اتحادیه اروپا ۱۸ نفر، قاره آسیا ۱۴ نفر و در ایران ۶/۳۹ نفر است.
رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه در ایران ۷۰ میلیونی با ۱۲ میلیون خودرو، ۲۳ هزار کشته تصادفات در سال داریم تاکید کرد: این در حالی است که کشورهایی با ۸۰ میلیون جمعیت و ۴۰ میلیون خودرو سالانه حدود ۳ هزار کشته در تصادفات رانندگی دارند!
خودرو در کشور گران است
رییس پلیس راهور ناجا به ناایمنی و گران بودن قیمت خودروهای داخلی در مقایسه با سایر کشورهای جهان اشاره و تصریح کرد: زمانی که خودرو گران است تبدیل به سرمایه میشود و همین امر موجب شده تا از خودرو حداکثر استفاده صورت گیرد. وی با طرح این سوال که همین خودروهای تولید داخل در خارج از کشور با چه قیمتی فروخته میشوند گفت: تلاش ما این است که ایمنی خودروها افزایش یابد اما اگر قرار باشد هزینههای خودرو به دلیل نصب تجهیزات ایمنی افزایش یابد قیمت فروش همین خودروها را در خارج از کشور اعلام خواهیم کرد. رییس پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: ایرانخودرو نیز مانند سایر خودروسازان باید از قانون تمکین کند.
وی گفت: بر اساس ابلاغیه صورت گرفته افسران پلیس موظفند برای رسم کروکی تصادفات سهم بقیه دستگاهها خصوصا در صورت نقص ترمز، سهم تولیدکننده خودرو را در کروکی درج کنند.
تهدید نکنید
اما عدم شمارهگذاری خودروهای ایرانخودرو که روز گذشته به وقوع پیوست، واکنش ایران خودروییها را در برداشت به طوری که نماینده مدیرعامل ایرانخودرو در اخذ گواهینامه استانداردهای خودرویی در مصاحبهای با ایسنا عنوان کرد که هیچ گونه اجبار و تهدیدی در امور فنی همچون نصب سیستم ترمز ABS بر خودروسازان کارساز نخواهد بود.
وی تاکید کرد که با توجه به آنکه در طراحی خودروهایی همچون پژو۴۰۵ سیستم ترمز ABS پیشبینی نشده، تجهیز خودروها به این سیستم زمانبر خواهد بود.
وی با بیان اینکه چندی پیش از طریق وزارت صنایع و معادن برنامه زمانبندی تجهیز خودروها به سیستم ABS را به پلیس اعلام کرده و آنها نیز آن را پذیرفته بودند، خاطرنشان کرد: اما اجبار و تهدید در این زمینه کارساز نبوده و توقف شمارهگذاری تاثیری در طی شدن روند فنی مربوطه نخواهد داشت.
او خاطرنشان کرد: اگرچه از سوی سازمان استاندارد هیچ گونه ابلاغیهای در خصوص اجباری بودن نصب سیستم ترمز ABS وجود ندارد، اما ایرانخودرو به احترام بخشنامه اردیبهشت ماه نیروی انتظامی، روند نصب سیستم ABS روی خودروها را تسریع کرده است.
ارسال نظر