رویداد
اولویت مدیران صنعت خودرو، تیم فوتبال است، نه سرمایههای انسانی کشور
ایسنا - غیبت مسوولان صنعتی و مدیران صنایع خودروسازی کشور در اختتامیه مسابقات ملی دانشجویی خودروهای الکتریکی بهانهای شد تا رییس دانشگاه صنعتی شریف با تکرار گلایهها و انتقادات خود از بیتوجهی صنایع خودروسازی کشور به این قبیل حرکتهای علمی دانشگاهی که مستقیما در خدمت صنعت خودرو کشور است از آنها بخواهد در کنار سرمایهگذاری و توجه به فوتبال به مساله تربیت نیروی انسانی به عنوان سرمایه کشور نیز توجه کنند.
سعید سهرابپور، رییس دانشگاه صنعتی شریف در اختتامیه دومین دوره مسابقات ملی طراحی و ساخت ماشین (خودروهای الکتریکی و هیبرید) با بیان اینکه سابقه برگزاری این مسابقات به سال ۸۵ بر میگردد گفت: البته زمانی که انجمن مکانیک را بنیانگذاری کردیم همیشه آرزوی برگزاری مسابقات را داشتیم؛ چرا که در تمامی دنیا این مسابقات برگزار شده و هر سال نیز موضوعات آن متغیر میباشد.
وی با بیان اینکه صنعت خودرو صنعت بزرگ و با اهمیتی به شمار میرود، تصریح کرد: بار اول موضوع مسابقات خودروهای الکتریکی یک نفره بود که در دومین دوره مسابقات، طراحی و ساخت خودروهای الکتریکی دو نفره موضوع اصلی قرار گرفت.
رییس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: فعالیت در حوزه صنعت خودروسازی جزو سرمایهگذاریهای کشور محسوب میشود و چارهای جز تشویق دانشجویان برای شرکت در این مسابقات و کار در این حوزه نداریم.
وی با گله از صنایع خودروسازی به دلیل عدم حمایت آنها از این قبیل مسابقات گفت: همه انتظار دارند صنعت خودروسازی حمایت بیشتری از این مسابقات داشته باشد اما عزیزان اولویتشان فوتبال است و به نظر میرسد تیم فوتبال اهمیتش بیشتر از تربیت نیروی انسانی به عنوان سرمایه کشور محسوب میشود.
وی تصریح کرد: همه متفقالقولند که تربیت نیروی انسانی مهمترین بخش صنعت محسوب میشود. ما فعالیت در زمینه خودروسازی را همزمان با کشور کره آغاز کردیم و حالا میبینیم که خودروهای کرهای چگونه بازار ما را تسخیر کردهاند.
سهرابپور با بیان اینکه باید به سمت خودروهای هیبریدی با طراحیهای بهتر برویم خاطرنشان کرد: البته در این حوزه باید در طراحی باتریهای هوشمند نیز فعال باشیم چرا که باتریهای فعلی مربوط به سالهای جنگ جهانی اول است.
همچنین در ادامه این مراسم مدیر عامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت تاکید کرد که دولت با اختصاص یارانه، خودروسازان را به تولید خودروهای الکتریکی ترغیب کند.
کاظمی با اشاره به بهرهوری بسیار پایین انرژی در کشور گفت: با اعمال مالیات بر سوختهای فسیلی از سوی مجلس و اختصاص یارانه به خودروهای الکتریکی، صنعتگران مجاب میشوند که دنبال خودروهای الکتریکی بیایند.
وی با بیان اینکه برنامه پنج ساله پنجم توسعه باید راه وسیعی را برای خودروهای الکتریکی در نظر بگیرد، گفت: این مساله با اعمال یارانه و اعمال مالیاتهای مضاعف بر ماشینهای پیستونی محقق خواهد شد. همچنین برای این که بخواهیم انرژی خود را ذخیره کنیم، باید توسعه سوختهای تجدید پذیر و ارتقای راندمان جزو برنامههای کشور قرار گیرد.
وی تصریح کرد: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته در سال ۲۰۳۰ خودروهای الکتریکی باید ۶۰ درصد فروش خودروهای دنیا را به خود اختصاص دهند.
ارسال نظر