ایسنا- سیاست‌های گذشته خودروسازان که موجب شکل‌گیری واحدهای قطعه‌سازی کوچک و متعدد شده، از دلایل رویکرد قطعه‌سازان داخلی به واردات قطعه از چین است.

اوستا گودرزی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت با بیان این مطلب افزود: وضعیت فعلی اقتصاد کشور، پایین بودن نرخ ارز، بالا بودن قیمت تمام شده تولید قطعات در ایران و سیاست‌های گذشته قطعه‌سازان از دلایل رویکرد قطعه‌سازان به مقوله واردات است.

وی با بیان این‌که هزینه‌های تولید قطعه در چین به اضافه هزینه حمل‌و‌نقل و پرداخت عوارض واردات باز کمتر از هزینه‌های تولید قطعه در داخل کشور است، خاطرنشان کرد: قطعه‌سازان داخلی با سفارش دادن تولید قطعه به شرکت‌های چینی و واردات آن، هزینه‌های سرباری مانند هزینه‌های نگهداری کارگر، حق بیمه و امثال آن را نیز نخواهند داشت.

او تصریح کرد: سیاست‌های خودروسازان در ایجاد قطعه‌سازان کوچک و متعدد و ایجاد رقیبان مختلف در واحدهای قطعه‌ساز موجب شده که قطعه‌سازان کوچک به دلیل عدم صرفه اقتصادی تولید با تیتراژ پایین، به واردات روی آورند.

وی با بیان این‌که در صورت عملکرد درست خودروسازان و کمک آن‌ها به ادغام واحدهای قطعه‌ساز، وضعیت فعلی اتفاق نمی‌افتد، تصریح کرد: به هر حال مجموع این شرایط موجب شده که برخی از شرکت‌های قطعه‌ساز به تجارت و واردات قطعه روی آورده و تنها اسم قطعه‌ساز را یدک بکشند.

گودرزی ادامه داد: در صورت ادامه شرایط فعلی، با توجه به تورم موجود و تثبیت نرخ ارز، تمایل قطعه‌سازان به واردات به جای تولید داخل نیز به تدریج افزایش خواهد یافت.

او با بیان این‌که این مساله به افزایش بیکاری و کاهش سطح تکنولوژی صنعت قطعه‌سازی داخلی منجر خواهد شد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در گذشته از قطعه‌سازان انتظار داشتیم که به تدریج رشد یافته و با فعال کردن واحدهای تحقیق و توسعه، سطح تکنولوژی صنعت قطعه‌سازی داخلی را ارتقا دهند.

وی افزود: خودروسازان و قطعه‌سازان باید برای جلوگیری از ادامه روند فعلی هر چه سریع‌تر برای ادغام قطعه‌سازان و ایجاد شرکت‌های قطعه‌ساز بزرگ اقدام کنند. با ایجاد شرکت‌های قطعه‌ساز بزرگ، تیراژ تولید قطعات افزایش و قیمت تمام شده کاهش می‌یابد در آن صورت دیگر نیازی به تولید قطعات در چین به جای ایران نخواهد بود.

تسویه کامل پارس‌خودرو با رنوپارس

روابط‌عمومی شرکت پارس‌خودرو- مدیرعامل پارس‌خودرو گفت: بدهی مالی شرکت پارس‌خودرو به رنوپارس به صفر رسید.

مسیح مشهدی تفرشی اظهار داشت: با برنامه‌ریزی‌های دقیق انجام شده، هر گونه پرداخت به رنوپارس و سایر قطعه‌سازان تندر-۹۰ به روال عادی برگشته و انتظار داریم با تامین قطعه، تولید این خودرو از روزانه ۱۷۰ دستگاه در حال حاضر به بیش از ۲۰۰ دستگاه در روز افزایش یافته و تا پایان سال به بیش از ۲۲۰ دستگاه در روز برسد و در صورت تامین مناسب و به موقع قطعه از سوی قطعه‌سازان داخلی و خارجی، ظرفیت تولید این خودرو در خطوط تولید پیشرفته شرکت پارس‌خودرو در حدود روزی ۶۰۰ دستگاه است.

مدیرعامل پارس‌خودرو با اشاره به اهمیت رشد تولید این خودرو باکیفیت در سطح کشور افزود: هماهنگی‌های لازم با شرکت رنوپارس و سایر تولیدکنندگان قطعات برای رشد تولید انجام شده و این در حالی است که کلیه زیرساخت‌ها و ظرفیت‌سازی‌های لازم برای این کار از سال‌ها پیش در شرکت پارس‌خودرو وجود دارد.

تفرشی با اشاره به اهمیت توجه به مباحث کیفی در تولید محصولات پارس‌خودرو گفت: موضوع کیفیت در کلیه لایه‌های این شرکت پیاده‌سازی شده و اصولا پارس‌خودرو یادگیری سازمانی‌اش را بر اساس تولید خودروهای باکیفیت از جمله تندر-۹۰ قرار داده است.

وی در مورد بحث تمرکز تولید خودرو تندر-۹۰ در یکی از کارخانه‌های پارس‌خودرو یا ایران‌خودرو گفت: طرح پیشنهادی تمرکز تولید در یکی از این کارخانه‌ها که توسط هر دو شرکت پارس‌خودرو و ایران‌خودرو به امضا رسیده است، رد نشده و در حال پیگیری است و با روی کار آمدن مدیریت جدید ایدرو منتظر تصمیمات و نظر جدید این سازمان هستیم.

وی با بیان اینکه تاکنون خبر رد شدن پیشنهاد تمرکز تولید تندر-۹۰ را نشنیده‌ام، افزود: تمرکز تولید این خودرو تنها یک پیشنهاد جانبی از پیشنهاد اولیه برای بهبود وضعیت تولید آن در کشور بوده است، اصل این پیشنهاد از طرف شرکت ایران‌خودرو تنظیم شده بود که با کارشناسی‌های ما تعدیل شد.