تعدیل نیرو در بدنه اروپایی GM
شرکت خودروسازی جنرال موتورز آمریکا اعلام کرد ظرفیت تولید کارخانههای بدنه اروپایی خود را بین ۲۰ تا ۲۵درصد کاهش خواهد داد.
مونا مشهدی رجبی
شرکت خودروسازی جنرال موتورز آمریکا اعلام کرد ظرفیت تولید کارخانههای بدنه اروپایی خود را بین ۲۰ تا ۲۵درصد کاهش خواهد داد. این کاهش ظرفیت تولید مستلزم تعدیل نیرو در شماری از کارخانههای اوپل و واکسهال در اروپا خواهد بود، اجرایاین طرح برای هماهنگ کردن عرضه با تقاضای خودرو در بازار ضرورت دارد. GM در گزارشی شمار کارگرانی که بیکار میشوند را بین ۹ تا ۱۰هزار نفر اعلام کرده است. بدون شکاین تعدیل نیرو میتواند آسیب زیادی به بازار کار اروپا وارد کند و ممکن است با مخالفت دولتهای اروپایی نیز مواجه شود. یکی از تحلیل گران خودرو با اشاره بهاینکه GM پیشنهاد دولتهای اروپایی به خصوص آلمان برای دریافت کمک مالی را نپذیرفته است، گفت: به نظر میرسد تنش بزرگی در اروپا در راه است، زیرا رشد بیکاری ناشی ازاین تعدیل نیرو میتواند زمینه ساز افزایش اختلاف میان GM (که یک شرکت دولتی امریکایی است) وکشورهای اروپایی شود. نیک رایلی، مدیر عامل شرکت اوپل و رییس بخش بازارهای بینالمللی GM میگوید: ما امیدواریم که تا سه هفتهآینده موفق به دریافت ضمانت نامهها و منابع مالی و اعتباری مورد نیاز خود از دولتهای اروپایی و آمریکایی شویم، در صورتی که نتوانیماین منابع مالی را تامین کنیم تا انتهای سال ۲۰۰۹ میلادی طرح تعدیل نیرو در کارخانههای کشور اسپانیا، انگلیس و آلمان و دیگر کشورهای اروپایی اجرا میشود. وی ادامه داد: تقاضای خودرو در دنیا تقلیل پیدا کرده است و باید بازار عرضه نیز متناسب با آن حرکت کند. اگر ما عرضه را کاهش ندهیم نخواهیم توانست قیمت مناسبی برای محصولات خود تعیین کرده و محصولاتمان را با قیمت مذکور به بازار عرضه کنیم.هم اکنون تمامی شرکتهای خودروسازی اقدام به کاهش تولید و تعدیل نیرو کرده اند و جنرال موتورز نیز همین طرح را در آمریکا اجرا کرده است. بدون شک برای ثمر بخش شدناین طرح باید در اروپا نیز طرح مشابهی اجرا شود.
شرکت جنرال موتورز برای اصلاح ساختار شرکتهای اوپل و واکسهال به ۹۸/۴میلیارد دلار نیاز دارد و امیدوار استاین مبلغ را بتواند از تمامی دولتهای اروپایی که کارخانههای اوپل و واکسهال در آنها مشغول به کار هستند دریافت کنند. رایلی ادامه داد: تنها دولتی که به درخواست ما جواب مثبت داد دولت آلمان بود ولی بدوناینکه دولتهای دیگر نیز دراین طرح با ما همراه نشوند، نمیتوانیم به موفقیت برسیم. وی ادامه داد نمایندگان جنرال موتورز در یک هفته گذشته با مقامات اقتصادی و مالی کشورهای بلژیک، انگلیس، لهستان و دیگر کشورها مذاکراتی انجام داده اند که برخی از آنها امیدوار کننده و برخی بیثمر بوده است. ولی طی سه هفتهای که برایاین طرح در نظر گرفتهایم به مذاکرات خود ادامه خواهیم داد.
رایلی در پاسخ به سوال خبرنگار فایننشال تایمز مبنی براینکه اگر یک یا دو کشور با طرح همکاری نکنند چه اتفاقی خواهد افتاد گفت: البته در این مورد هنوز تصمیم قطعی اتخاذ نشده است ولی بدون شک اگر یک کشور با ما همکاری نکند جنرال موتورز طرح تعدیلی خود را در آن کشور اجرا خواهد کرد یا اکثر افراد تعدیل شده و کارخانههایی که قرار است از چرخه فعالیت اقتصادی خارج شوند در آن کشور خواهد بود. در اینکه تعدیل نیرو اجرا میشود شکی نیست، ولی در مورد چگونگی تقسیمبندی افرادی که کار خود را از دست میدهند و کارخانههایی که تعطیل خواهند شد میتوان مذاکره کرد.
رایلی در مورد اینکه طرح تعدیل نیرو در کدام کارخانهها و با چه نسبتی اجرا خواهد شد سخنی نگفت و تنها تاکید کرد کهاین طرح به منظور هماهنگ کردن عرضه و تقاضا بازار اجرا میشود. پیش ازاین در زمانی که مذاکرات گستردهای برای واگذاری بدنه اروپایی جنرال موتورز به کنسرسیوم کانادایی - روسی مگنا بر سر بانک انجام میشد، آمار تفکیکی دقیقی در مورد چگونگی تعدیل نیرو در کارخانههای مخالف ارائه شد و همین آمار سبب شد تا مخالفت دولتهای اروپایی با این واگذاری سنگ بنای نادیده گرفتن تلاشهای چندین ماهه و توقف آن را بگذارد. به نظر میرسد جنرال موتورز در نظر ندارد اشتباه مگنا را تکرار کند و در تمامیمصاحبهها همواره از عملکرد کارخانههای مختلف ابراز خرسندی میکند. به تعبیر بهتر تا زمانی که این طرح اجرا نشود هیچ کس نمیتواند در مورد چگونگی اجرای آن سخن بگوید.
ارسال نظر