جنرال موتورز به آرامش رسید
بیبیسی - کارخانه خودروسازی جنرال موتورز گفته است که بدهی خود را به دولت آمریکا زودتر از موعد پرداخت خواهد کرد.
با این حال این کمپانی همچنین اعلام کرده است که بین ماه ژوئیه تا سپتامبر ۲/۱میلیارد دلار ضرر کرده است.
جنرال موتورز اعلام کرده به «دلایل موجه حسابداری» نمیتواند درآمد سه ماهه سوم امسال را اعلام کند. به همین دلیل و به دلایل دیگر مقایسه وضعیت مالی این شرکت با دورههای مشابه قبلی امکان ندارد و تحلیل وضعیت شرکت مشکل است.
این شرکت از سال ۲۰۰۵ تا زمانی که در سال گذشته اعلام ورشکستگی کرد، ۸۸ میلیارد دلار ضرر کرده بود که بعد از اعلام ورشکستگی، این شرکت تحت حمایت دولت آمریکا قرار گرفت.
مالیات دهندگان آمریکایی این شرکت را نجات دادند و اکنون مالک ۶۱درصد از این کمپانی هستند. اکنون جنرال موتورز اعلام کرده که بازپرداخت وامی را که مالیات دهندگان آمریکایی و دولت به این شرکت پرداخت کرده آغاز کرده است. قرار بود تا بازپرداخت این وام حداکثراز سال ۲۰۱۵ میلادی شروع شود.
این کمپانی همچنین اعلام کرده که یک و نیم میلیارد دلار از وامی را که دولت آلمان به این شرکت داده بود هم به دولت آلمان پس میدهد.
این وام برای این به جنرال موتورز داده شد تا جریان فروش بخش اروپایی این شرکت سریعتر انجام شود.
سال گذشته، هنگامی که بحران مالی جنرال موتورز به اوج خود رسید، قرار شد مگنا، شرکت کانادایی تولیدکننده قطعات خودرو همراه با یک بانک روسی به نام اسپر بنک، بخش اروپایی جنرال موتورز را که مرکز آن در آلمان است، بخرد.
آن زمان دولت آمریکا قول داد تا بخش آمریکایی جنرال موتورز را حمایت کند اما لازم بود تا بخش اروپایی این شرکت برای نجات خود منابع مالی را از جای دیگری تامین کند.
برنامه دولت آمریکا برای وام به افرادی که میخواستند خودروهای قدیمی خود را تبدیل به احسن کنند باعث افزایش فروش جنرال موتورز شده و این شرکت توانسته به لطف این افزایش درآمد با آرامش بیشتری متوجه شود که اولا ماشینهای جدیدی که این شرکت در اروپا به بازار عرضه کرده است میتواند پشتوانه موفقیت این شرکت در آینده باشد و ثانیا اگر جنرال موتورز بازوی قوی خود در اروپا را از دست بدهد هرگز قادر نخواهد بود به عنوان یک خودروساز جهانی در این صنعت حاضر باشد.
به همین خاطر جنرال موتورز از فروش بخش اروپایی این شرکت منصرف شد.
بنابراین اکنون پول مالیات دهندگان آمریکایی که سال پیش قرار نبود برای نجات کارخانههای جنرال موتورز در خارج از این کشور هزینه شود، خرجترکیبی از بخش آمریکایی و اروپایی جنرال موتورز میشود و جنرال موتورز امیدوار است تا با این کار بتواند حضور و اعتبار جهانی خود را دوباره به دست آورد.
جنرال موتورز اول ماه ژوئن ۲۰۰۹ رسما اعلام ورشکستگی کرد و خواهان صدور رای دادگاه برای حمایت از اموال این کمپانی شد.
ورشکستگی جنرال موتورز که زمانی بزرگترین کارخانه خودروسازی سازی دنیا بود، بزرگترین ورشکستگی یک فعالیت صنعتی در تاریخ آمریکا محسوب میشود.
ارسال نظر