دنیای اقتصاد- اگر چه رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و مصرف سوخت، هفته گذشته خودروسازان داخلی را تهدید کرد که اگر محصول هیبریدی به تولید نرسانند، ستاد با کاهش عوارض گمرکی، راه ورود این نوع خودروها را به کشور هموار خواهد کرد، اما ظاهرا تهدیدات محمد رویانیان، خیلی زودتر از آنچه که خودروسازان فکرش را بکنند عملی خواهد شد، زیرا وی روز گذشته، عنوان کرد که با ارائه تخفیف‌های گمرکی، خودروهای هیبریدی، آن هم از نوع ارزان وارد بازار ایران خواهد شد. خودروی هیبریدی‌ وارد می‌کنیم

گروه خودرو- طی سال‌های گذشته، صعود سرسام‌آور مصرف بنزین در کشور، دولت را بر آن داشت تا با جایگزینی سوختی با نام گاز (CNG) به خودروها، از عادت بنزینی ایرانی‌ها کاسته و مصرف این سوخت را کاهش دهد، این در حالی است که این روزها دولتی‌ها از هیبرید به عنوان دارویی دیگر برای درمان درد کهنه بنزین یاد می‌کنند.

رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و مصرف سوخت، هفته گذشته خودروسازان داخلی را تهدید کرد که اگر محصول هیبریدی به تولید نرسانند، ستاد با کاهش عوارض گمرکی، راه ورود این نوع خودروها را به کشور هموار می‌کند، این در شرایطی است که ظاهرا تهدیدات محمد رویانیان، خیلی زودتر از آنچه که خودروسازان فکرش را بکنند عملی خواهد شد، زیرا وی روز گذشته، در گفت‌وگو با مهر، عنوان کرده که با ارائه تخفیف‌های گمرکی، خودروهای هیبریدی، آن هم از نوع ارزان قیمت وارد بازار ایران خواهد شد.

قطعا در اینکه، مصرف بنزین در کشور بالاتر از حد معمول و چند برابر کشورهای اروپایی است شکی نیست و در این زمینه که ارائه سوخت‌های جایگزین، راهکاری بین‌المللی برای کاهش مصرف بنزین به حساب می‌آید نیز نباید تردید داشت، اما این نکته را نیز نباید فراموش کرد که استفاده از خودروهای هیبریدی در ایران، فرهنگ‌سازی خاص خود را می‌طلبد.

در حال حاضر آنچه که از هیبریدی‌ها در ذهن مشتریان ایرانی نقش بسته، خودروهایی بسیار گران، کم‌سرعت، کم‌شتاب و همچنین با محدودیت‌های تردد در جاده‌های شیب دار است، این در شرایطی است که به گفته کارشناسان، فول هیبریدی‌ها با کاهش سرعت و شتاب روبه‌رو نبوده و شیب جاده‌ها نیز تاثیری در قدرت موتور آنها نخواهد گذاشت.

همچنین آن‌طور که کارشناسان عنوان می‌کنند، هیبریدی‌ها در مقایسه با خودروهای معمولی، ۵/۲ الی ۴هزار دلار گران‌تر هستند. در این زمینه البته رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و مصرف سوخت عنوان کرده که با کاهش عوارض گمرکی، خودروهای هیبریدی با قیمتی ارزان وارد کشور خواهند شد.

در حال حاضر خودروهای وارداتی که کمتر از شش لیتر می‌سوزانند، به ازای هر بیست و پنج صدم لیتر کاهش مصرف بنزین، پنج واحد از تعرفه واردات آنها کم می‌شود.

با توجه به اینکه رویانیان از مصرف سوخت ۵/۲ لیتری هیبریدی‌ها خبر داده، بنابراین باید عنوان کرد که این نوع خودروها، همین حالا از تخفیفی ۷۰درصدی برخوردار و تعرفه آنها به ۲۰درصد می‌رسد و حال که ستاد مدیریت قصد ارائه تسهیلات جدید به هیبریدی‌ها را دارد، احتمالا تعرفه واردات آنها به حداقل ممکن خواهد رسید.

هر چند رویانیان دقیقا به این موضوع که چه نوع خودرو هیبریدی قرار است وارد کشور شود، اشاره‌ای نداشته، اما با توجه به اینکه وی مصرف سوخت این نوع خودروها را ۵/۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سیکل ترکیبی عنوان کرده است، ظاهرا خودروهای فول هیبرید میهمان آینده بازار ایران خواهند بود. خودروهایی که از دو منبع سوخت یعنی برق و بنزین بهره برده و بنزین مصرفی، به مثابه ژنراتور، بخش الکتریکی موتور را شارژ می‌کند.