ایسنا - با گذشت چند هفته از دریافت رای اعتماد وزیر صنایع و معادن دولت دهم از مجلس، هنوز سرنوشت نهایی آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو در کارگروه تخصصی حمایت از تولید مشخص نشده است.

اوایل شهریور ماه سال جاری عزت‌الله زارعی دبیر کارگروه حمایت از تولید عنوان کرد، که کار بررسی آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو در کارگروه تخصصی حمایت از تولید به اتمام رسیده و به زودی در کارگروه اصلی نهایی و برای اجرا ابلاغ می‌شود.

وی در آن زمان عنوان کرده بود که احتمالا پس از تکمیل کابینه دولت دهم و پیش از اتمام ماه رمضان کار بررسی آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو در کارگروه اصلی حمایت از تولید نهایی شود.

زارعی در عین حال خاطرنشان کرده بود که پیش‌بینی می‌شود در کارگروه اصلی ظرف یک جلسه کار بررسی آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو نهایی شود.

با این وجود و بعد از گذشت حدود دو ماه هنوز سرنوشت نهایی آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو مشخص نشده است. البته به گفته دبیرکار گروه حمایت از تولید، قرار است وزیر صنایع و معادن درباره وضعیت نهایی این آیین‌نامه اظهارنظر کند.

با این وجود هنوز وزیر صنایع و معادن نیز درباره آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو اظهارنظری نکرده است. آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو شامل مواردی مانند چگونگی پرداخت هزینه خواب خودرو، نحوه ایجاد نمایندگی‌های مجاز خدمات پس از فروش، پراکندگی جغرافیایی نمایندگی‌های خدمات پس از فروش، نحوه ارائه خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی، نحوه اطلاع‌رسانی به مالکان خودروها و همچنین مدت زمان گارانتی خودرو می‌شود.

در حالی که شورای سیاست‌گذاری خودرو نیز می‌توانست وظیفه تدوین این آیین‌نامه را بر عهده داشته باشد، اما دولت اختیار خود را در زمینه تدوین این آیین‌نامه به کارگروه حمایت از تولید تفویض کرده و تصویب آیین‌نامه یادشده در کارگروه حمایت از تولید به معنای تصویب آن در هیات دولت است.

در همین حال محرابیان، وزیر صنایع و معادن، در آخرین روزهای تیرماه سال جاری از اجرایی شدن آیین‌نامه حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو تا دو ماه آینده خبر داده بود که این وعده نیز تاکنون محقق نشده است.

اجرا نشدن آیین‌نامه حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو در حالی رخ داده که هم‌اکنون بسیاری از مالکان خودرو در ایران از وضعیت نامناسب ارائه خدمات پس از فروش از سوی خودروسازان شاکی هستند. در شرایطی که بالا بودن تعرفه واردات و انحصاری شدن بازار داخلی خودرو شرایط نابرابری را برای مصرف‌کنندگان ایرانی ایجاد کرده و آن‌ها را از سوار شدن بر خودروهای کم‌مصرف و در برخی موارد ارزان‌قیمت خارجی محروم کرده، به نظر می‌رسد بهره‌مندی از خدمات پس از فروش مناسب کمترین حقی است که مصرف‌کنندگان ایرانی داشته باشند که شرایط موجود نشان می‌دهد مصرف‌کنندگان هم‌اکنون از همین حق اندک نیز محرومند.