رویداد
زنجیره بدهکاری در پروژه تندر-۹۰
خبرگزاری موج - سی و سومین جلسه راهبردی پروژه تندر-۹۰ چندی پیش در حالی برگزار شد که برنامههای تولید تندر-۹۰، قیمت این محصول و همچنین بدهیهای خودروسازان به رنوپارس، جزو محورهای اصلی این جلسه به حساب میآید. در این جلسه، ابتدا آماری از وضع تولید تندر-۹۰ طی سه سال اخیر ارائه و طی آن مشخص شد که در سال ۲۰۰۷ میلادی، مجموعا ۱۵هزار و ۵۲۸ دستگاه تندر-۹۰ در ایران به تولید رسیده و این رقم در سال ۲۰۰۸ میلادی ۶۵هزار و ۵۲۲ دستگاه بوده است.
این در شرایطی است که خودروسازان داخلی از ابتدای سالجاری میلادی تا ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) فقط ۱۶هزار و ۲۳۴ دستگاه تندر-۹۰ را به تولید رساندهاند.
رکورد تولید هفتگی این محصول در سال ۲۰۰۹ نیز در سی و ششمین هفته این سال به میزان ۷۹۴ دستگاه رقم خورده است.
همچنین کل آمار تولید تندر-۹۰ در ایران، از آغاز تا لحظه تهیه گزارش، ۸۸هزار و ۲۸۴ دستگاه اعلام شده که ۴۴هزار و ۵۱۶ دستگاه آن در پارس خودرو و مابقی نیز در ایرانخودرو به تولید رسیده است.در این جلسه مسوولان امر مقرر کردهاند تا پایان سالجاری، ۲۵ هزار دستگاه تندر-۹۰ دیگر (با شرط یورو ۱۴هزار ریالی) به تولید رسیده و این رقم در سال ۸۹ به ۹۰هزار دستگاه برسد.این برنامهریزی در حالی صورت گرفته که طبق گزارش اعلام شده در جلسه مذکور، ایرانخودرو تا لحظه تهیه گزارش بابت ارسال مجموعه قطعات تندر-۹۰، مبلغ ۶۵۴میلیارد ریال به رنوپارس بدهکار بوده و پارس خودرو نیز هر چند در این زمینه بدهی ندارد، اما ۳۳میلیارد بابت حق رویالتی و ۳۰۶ میلیارد بابت صورت حسابهای تکمیلی به رنوپارس بدهکار است.ایرانخودرو نیز در این دو زمینه مجموعا ۴۱۶میلیارد ریال باید به رنوپارس بپردازد.
در این گزارش همچنین بدهی رنوپارس به شرکت رنو بابت ارسال قطعات ckd، یکهزار و ۲۷۳میلیارد ریال و بدهی رنو به قطعه سازان ایرانی نیز ۱۴۳میلیارد ریال عنوان شده است.
اما در ادامه این جلسه، حاضران به مباحث مربوط به آخرین وضع سرمایهگذاری در زمینه تولید گیربکس نیز پرداختهاند.
به نحوی که مقرر شده تا موضع سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مبنیبر لزوم فعال شدن پروژه گیربکس و نارضایتی این سازمان از رویکرد رنوپارس در این زمینه به اطلاع مسوولان این شرکت برسد.
طبق اعلام یکی از مسوولان جلسه، تاکنون شرکت چرخشگر، ۸/۱میلیون یورو و رنوپارس نیز ۲/۱یورو بابت انجام پروژه تولید گیربکس، سرمایهگذاری کردهاند، این در حالی است که رنوپارس باید در این زمینه ۷۰۰ هزار یوروی دیگر نیز سرمایهگذاری کند.
ارسال نظر