در تازهترین ردهبندی سطح کیفی خودروهای سواری تولید داخل مشخص شد:
صداهای غیرعادی بنز، بیشتر از پراید
تازهترین ردهبندی سطح کیفی خودروهای سواری تولید داخل در حالی اعلام شد که مرسدس بنز با بازگشت دوباره به جمع خودروهای تحت ارزیابی، به صدر رفت و سایپا ۱۴۱ نیز جایگاه خود را در قعر جدول حفظ کرد.
تازهترین ردهبندی سطح کیفی خودروهای سواری تولید داخل در حالی اعلام شد که مرسدس بنز با بازگشت دوباره به جمع خودروهای تحت ارزیابی، به صدر رفت و سایپا ۱۴۱ نیز جایگاه خود را در قعر جدول حفظ کرد.
در این ردهبندی که توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اعلام و به خرداد ماه مربوط است، تنها 18 خودرو تولید داخل مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته و با توجه به نمرات منفی که کسب کردهاند در 4 گروه خیلی خوب، خوب، حداقل قابل قبول و قابل قبول دستهبندی شدهاند. در این ردهبندی نیز مانند ماههای گذشته، خودروها در 9 معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیر عادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ تحت ارزیابی کیفی قرار گرفته اند و آنهایی که نمره منفی شان بین صفر تا 120 بوده در گروه خیلی خوب، بین 120 تا 200 در دسته خوب، بین 200 تا 277 در سبد قابل قبولها و بین 277 تا 410 نیز در گروه حداقل قابل قبولها جای گرفتند. در این نوع ردهبندیها البته خودروهایی که نمره منفی آنها بالاتر از 410 باشد، غیرقابل قبول به حساب آمده و اجازه تولید نخواهند داشت. این در حالی است که طی ردهبندی کیفی سومین ماه بهار، هیچ یک از 16 خودرو سواری تحت ارزیابی کیفی، نمره منفی بیشتر از 410 بهدست نیاوردند.
از نکات جالب ردهبندی کیفی خرداد ماه، اینکه خودروهای شاخصی نظیر پژو ۲۰۶ صندوقدار، پراید نسیم، زانتیا و گرند ویتارا در آن حضور ندارند. دلیل غیبت خودروهای مذکور احتمالا با تیراژ اندک آنها طی سومین ماه بهار در ارتباط است و جالب تر آنکه نمره منفی بنز E۲۰۰ مونتاژی ایران خودرو از محصولاتی مانند پراید و پژو روآ نیز بیشتر شده است.
پیچیدن صداهای غیرعادی در بنز
بنز E۲۰۰ هر چند که تیراژ مونتاژ بالایی در ایران خودرو ندارد اما با این حال طی ارزیابی کیفی خرداد ماه، نمره منفی عجیبی را در معیار صداهای غیرعادی کسب کرده و از این حیث، رکورددار در بین ۱۶ خودرو تحت ارزیابی کیفی این ماه محسوب میشود.
این محصول که معمولا یک ماه در میان به جمع خودروهای تحت ارزیابی کیفی کشور میپیوندد، با حضور دوباره خود در ردهبندی خرداد، صدر جدول را از ماکسیما صدرنشین ردهبندی اردیبهشتماه، پس گرفت.
بنز E۲۰۰ در ردهبندی خرداد، ۳۵ امتیاز منفی کسب کرده و بالاترین نمره منفی آن به معیار صداهای غیرعادی مربوط است. این میهمان لوکس آلمانی علاوه بر صداهای غیرعادی در تزئینات داخلی و خارجی، بدنه و رنگ نیز امتیاز منفی دارد. این خودرو کمترین امتیاز منفی را در تزئینات داخلی و خارجی، رنگ و بدنه بین تمام خودروهای تحت ارزیابی خرداد ماه دارا است.
ایران خودرو به جز E200، دو مدل دیگر از بنز را نیز با نام E350 و E280 به مونتاژ میرساند.
اما رده دوم رتبهبندی خردادماه در حالی به ماکسیما اختصاص یافته که این چشم بادامی ژاپنی تنها در ۳ معیار تزئینات داخلی و خارجی، بدنه و رنگ نمره منفی بهدست آورده است. بالاترین امتیاز منفی این محصول به معیار بدنه آن مربوط میشود که در نوع خود موضوعی عجیب به نظر میرسد. ماکسیما در این معیار، نمره منفی ۷/۳۰ را بهدست آورده است.
از ماکسیما که بگذریم، در رده سوم جدول ردهبندی کیفی خودروهای تولید داخل به مونتاژی گروه بهمن یعنی مزدا 3 میرسیم. محصولی که هر گاه بنز و ماکسیما در ارزیابی کیفی، غایب باشند از فرصت استفاده کرده و به صدر جدول میرود و با بازگشت این دو، جایگاه خود را از دست میدهد. مزدا3 طی ردهبندی خرداد ماه تنها در 3 معیار تزئینات داخلی و خارجی، بدنه و رنگ امتیاز منفی کسب کرده و بالاترین آن به بخش رنگ مربوط است.
پس از مزدا۳ در حالی پژو ۲۰۶ هاچ بک در مکان چهارم جدول قرار گرفته که تنها در ۲ معیار صداهای غیرعادی و نفوذ آب امتیاز منفی بهدست نیاورده است. بالاترین نمره منفی این محصول محبوب ایران خودرو به معیار تزئینات داخلی و خارجی مربوط میشود. نمره منفی صداهای غیرعادی در ۲۰۶، بالا به نظر میرسد.
تندر، خیلی خوب، خیلی بد
هر چند تندر-۹۰ از لحاظ تیراژ، وضعیت مناسبی نداشته و اوضاع آن بحرانی به نظر میرسد اما طبق آمار کیفی خرداد ماه، نمرات منفی این محصول کاهش یافته است. تندر-۹۰ که در دو شرکت ایران خودرو و پارس خودرو تولید میشود جزو خودروهای خیلی خوب به حساب میآید و این در حالی است که تندر ایران خودرو با ۱/۸۷ امتیاز منفی، بالاتر از همتای پارس خودرویی خود که ۸۹ امتیاز منفی کسب کرده، قرار دارد. تندر ایران خودرو در معیارهای تزئینات داخلی و خارجی، بدنه، صداهای غیرعادی و رنگ، نمره منفی بهدست آورده و بالاترین آن به بخش بدنه مربوط است. این در شرایطی است که تندر پارس خودرو علاوه بر ۴ معیار بالا، در بخش سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان نیز حائز نمره منفی شده است.
کیفیت مناسب تندر-90 و قرار گرفتن آن در جمع خودروهای خیلی خوب در حالی است که این محصول هم اکنون تحت نظارت مستقیم رنو به تولید میرسد و خودروسازان داخلی به دنبال حذف این نظارت مستقیم هستند . موضوعی که اگر عملی شود با توجه به تجربههای قبلی قطعا روی کیفیت تندر-90 تاثیر منفی خواهد گذاشت.
این محصول در حال حاضر به دلیل کمبود قطعه ناشی از مشکلات مالی، اوضاع خیلی بدی را در تولید به خود میبیند.
فیات، ایتالیایی خیلی خوب
رده هفتم جدول ردهبندی کیفی خودروهای داخلی در خرداد، در حالی به ریو اختصاص یافته که این کرهای مونتاژی سایپا به جز معیارهای سیستم تعلیق، ترمز و نفوذ آب در سایر بخشها حائز نمره منفی شده است. بالاترین نمره منفی ریو به معیار تزئینات داخلی و خارجی مربوط میشود. این خودرو البته در معیار سیستم موتور و انتقال قدرت نیز امتیاز منفی بالایی دارد پس از ریو، یک میهمان ایتالیایی با نام سی ینا جایگاه هشتم جدول را به خود اختصاص داده است. این محصول که تحت برند فیات در شرکت خصوصی بن رو مونتاژ میشود در معیارهای ترمز، تزئینات داخلی و خارجی، بدنه و رنگ نمره منفی کسب کرده و بالاترین آن به بخش بدنه مربوط است. سی ینا البته هنوز حضور پررنگی در خیابانهای ایران ندارد.
تجهیزات الکتریکی بد سمند
تقریبا تبدیل به عادت شده که کمرکش جدول ردهبندی سطح کیفی خودروهای تولید داخل در قلمرو بزرگان خاندان پژو در ایران قرار گیرد. به نحوی که طی ردهبندی خرداد ماه نیز با توجه به تعداد خودروهای تحت ارزیابی، رتبههای نهم تا سیزدهم جدول به قدیمیهای این خانواده اختصاص یافته است. در این بین هر چند پژو پارس خراسان شرایط کیفی بهتری کسب کرده، اما تنها در معیارهای ترمز و نفوذ آب امتیاز منفی بهدست نیاورده و بالاترین نمره منفی آن نیز به بخش بدنه مربوط میشود. پس از این محصول، همتای تهرانی آن قرار دارد که در تمام معیارها حائز نمره منفی شده است. بالاترین امتیاز منفی پژو پارس تولید مرکز به معیار تزئینات داخلی و خارجی مربوط میشود.
اما از پارس که بگذریم به سمند در جایگاه یازدهم جدول میرسیم. این محصول در تمام معیارها نمره منفی کسب کرده و بیشترین آن با بخش تزئینات داخلی و خارجی در ارتباط است. سمند البته در معیار سیستم تعلیق نیز نمره منفی بالایی دارد. این محصول حائز بیشترین امتیاز منفی در معیار تجهیزات الکتریکی بین خودروهای تحت ارزیابی خرداد شده است. پس از این محصول، پژو 405 خراسان در حالی جایگاه دوازدهم جدول را به خود اختصاص داده که به جز نفوذ آب در سایر معیارها نمره منفی کسب کرده است.
پژو ۴۰۵ تولید مرکز هم که در رده بعدی قرار گرفته، در تمام معیارها نمره منفی دارد. این خودرو رکورد دار امتیاز منفی در معیار سیستم تعلیق بین کل خودروهای تحت ارزیابی کیفی
خرداد ماه به حساب میآید. بالاترین نمره منفی پژو 405 تولید مرکز، مربوط به معیار بدنه است.
سایپا ۱۳۲ باز هم بدترین در رنگ
پراید صبا که جایگاه چهاردهم جدول را به خود اختصاص داده، در تمام معیارها نمره منفی بهدست آورده و بالاترین امتیاز منفی آن نیز به بخش بدنه مربوط میشود.
پس از صبا، پراید پارس خودرو در حالی در جایگاه پانزدهم قرار گرفته که در تمامی معیارها حائز نمره منفی شده است. بالاترین نمره منفی این محصول به معیار بدنه مربوط میشود. اما سایپا ۱۳۲ نیز که با کسب امتیاز منفی در تمام معیارها، جایگاه شانزدهم جدول را به خود اختصاص داده، مانند ماههای پیش، رکورددار امتیاز منفی در معیار رنگ بین کل خودروهای تحت ارزیابی خرداد ماه به حساب میآید. بالاترین نمره منفی این خودرو با معیار تزئینات داخلی و خارجی در ارتباط است.
روآ، بدترین در موتور و بدنه
رکورد کسب امتیاز منفی طی ارزیابی سطح کیفی خودروهای داخلی، در ۲ معیار سیستم موتور و بدنه، در حالی به پژو روآ اختصاص یافته که این محصول کم اقبال ایران خودرو طی این ارزیابی، در تمام معیارها، نمره منفی بهدست آورده و هفدهم شده است. بالاترین امتیاز منفی روآ به معیار بدنه آن مربوط میشود.
از سوی دیگر نه سایپا 141 ول کن قعر جدول ردهبندی سطح کیفی خودروهای تولید داخل است و نه جدول، ول کن سایپا 141؛ این محصول کم کیفیت طی ارزیابی کیفی خرداد ماه، علاوه بر اینکه در تمام معیارها نمره منفی کسب کرده، در 3 معیار تزئینات داخلی و خارجی، ترمز و نفوذ آب رکورددار امتیاز منفی بین خودروهای تحت ارزیابی کیفی این ماه به حساب میآید. بالاترین نمره منفی این خودرو با بخش تزئینات داخلی و خارجی در ارتباط است. سایپا 141 تنها عضو گروه خودروهای حداقل قابل قبول در رتبهبندی کیفی سومین ماه بهار به حساب میآید.
ارسال نظر