ایسنا- قیمت مواد اولیه قطعات و مجموعه‌های خودرو بعد از اسفند سال گذشته افزایش ۶۰‌درصدی یافته و قطعه‌سازان را به مرز تعطیلی واحدهایشان رسانده است. محمدرضا نجفی‌منش‌، دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو، ضمن بیان این مطلب افزود: این افزایش در قیمت مواد اولیه داخلی و وارداتی بوده است؛ به طوری که پس از اسفندماه و در مقایسه با سال ۱۳۸۵ متوسط قیمت‌ها ۵/۵۷‌درصد، قیمت فولاد ۵۶‌درصد، قیمت رنگ پودری ۲۰‌درصد، قیمت مواد شات ۲۰‌درصد، نایلون ۵۵‌درصد، مواد فسفاته ۶۱‌درصد و کارتن ۴۲‌درصد افزایش داشته‌اند.

نجفی‌منش تصریح کرد: در حالی این افزایش روی می‌دهد که اکثر قطعه‌سازان قراردادهای خود را در سال ۱۳۸۵ امضا کرده‌اند و اگر وضعیت بدین شکل ادامه یابد شرکت‌ها ورشکسته می‌شوند. وی افزود: حتی در مورد اعتباراتی که گشایش‌ نیز شده‌اند، شرکت‌های تامین کننده بین‌المللی از حمل کالا تا پرداخت مابه‌التفاوت قیمت‌های افزایش یافته خودداری می‌کنند.

او در خصوص این‌که آیا افزایش اخیر قیمت خودرو به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه بوده است، گفت: دلیل این افزایش را نمی‌دانم؛ ولی چیزی که مشخص است این که هزینه قطعه‌سازان مختلف بین ۳۰ تا ۶۰‌درصد افزایش داشته و این در حالی است که این مساله در سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است. دبیر انجمن خودروسازان افزود: در حال حاضر قطعه‌سازان در خصوص ارزش قراردادهای امضا شده با خودروسازان در حال مذاکره هستند و اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد، آنها قادر به تامین قطعه نیز نخواهند بود و تا اردیبهشت ماه باید واحدهای خود را تعطیل کنند.

وی با اشاره به این‌که خوشبختانه در قراردادهای بلند مدت قطعه‌سازان بندی درباره افزایش قیمت ناگهانی مواد اولیه پیش‌بینی شده است، گفت: در حال حاضر با وجود افزایش قیمت، تولیدات مواد اولیه داخلی نیز در حد نیاز ما نیست. در شرایط فعلی تنها راه خروج از بحران، تعدیل قیمت‌ها است.