بذر ادغام بار دیگر پاشیده شد

گروه خودرو - روز گذشته مراسم افتتاح اولین طرح مشترک امداد نوروزی سال ۸۷ با مشارکت دو خودروساز بزرگ کشورمان در حالی برگزار شد که دو مدیر عامل شرکت‌های رقیب برای اولین بار در کنار یکدیگر ایستادند و از مزایای طرح مشترکی سخن گفتند که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، سیر تدریجی برای تحقق طرح ادغام خودروسازها تعبیر می‌شود. طرح ادغام خودروسازها هر چند به طور جدی برای اولین بار از زبان مهرداد بذرپاش مدیرعامل فعلی شرکت سایپا شنیده شد، اما طرح وی از ابتدا با واکنش منفی از سوی خودروسازها روبه‌رو و در نهایت نیز با آخرین اظهارنظر محرابیان وزیر صنایع و معادن که از وی خواست طرح مذکور را فراموش کند، خاتمه یافت.

ایده ادغام، به تعبیر بسیاری از خودروسازهای بزرگ دنیا مسیری شناخته شده برای کاهش هزینه‌های خودروسازی است که می‌خواهد جهانی شود. حال به‌رغم مخالفت‌هایی که با طرح مذکور ‌صورت گرفت، روز گذشته بسیاری از دست‌اندرکاران صنعتی کشور از جمله خودروسازها به تعریف و تمجید اولین طرح مشترکی پرداختند که این بار در قالب طرح مشترک امدادی شکل گرفته بود.

حتی محرابیان وزیر صنایع و معادن نیز که به طور غیرمستقیم به بذرپاش تاکید کرده بود که دیگر اظهار نظر و سخنی از طرح ادغام نکند، روز گذشته در مراسم مذکور این نکته را مورد تاکید قرار داد که «جمع شدن توان دو خودروساز بزرگ کشور می‌تواند منجر به رضایت‌مندی بیشتر مشتریان شود». حال مسوولان صنعتی کشور ظاهرا با طرحی به مخالفت پرداخته‌اند که ناخواسته در آن قدم گذاشته و به سوی آن کشیده شده‌اند.

لبخند رضایت

در مراسم روز گذشته بسیاری از دست‌اندرکاران صنعت خودرو حضور داشتند.

از معاونین و مدیران ایران‌خودرو گرفته تا مسوولان شرکت سایپا و سردار رویانیان رییس پلیس راهنمایی و رانندگی و البته رحیم مشایی، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری.

قرار گرفتن مدیران و مسوولان دو شرکت در کنار یکدیگر آن هم برای معرفی طرحی مشترک را می‌توان رویکردی جدید برای آشتی دو شرکت رقیب تعبیر کرد، حال آنکه تمامی برنامه‌ها با هماهنگی دو شرکت اجرا و انصافا همکاری و همدلی رقیبان برای برگزاری مراسم مذکور قابل تحسین بود، الا این که شرکت سایپا ساعت برگزاری این مراسم را ۹ صبح و ایران‌خودرو با یک ساعت اختلاف ۱۰ صبح اعلام کرده بود. در هر صورت اولین سخنران این نشست، اسفندیار رحیم مشایی، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود که در باب مزایای سفر البته با فاکتور گرفتن از بنزین سهمیه‌بندی و افزایش ۲۵ درصدی قیمت هتل‌ها به فراوان سخن گفت. سخنران بعدی این مراسم سردار رویانیان، رییس راهور بود که امسال را سال بلوغ امدادخودروی کشور خواند. وی کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده‌ای در کشور را ۵/۱۵ درصد خواند و آن را رکوردی جدید در دنیا تعبیر کرد. سردار رویانیان همچنین طی سخنانی به این نکته اشاره کرد که طی دو سال گذشته در کشور ۳۰ درصد بهبود رفتار ترافیکی اتفاق افتاده است. وی همچنین تاکید کرد که بیش از ۵۰ درصد تلفن‌های مردمی در ایام نوروز تقاضا برای امداد خودرو بود. اما بذرپاش، مدیرعامل شرکت سایپا نیز در این مراسم از ایجاد بزرگ‌ترین شبکه خدمات پس از فروش خودرو در کشور با ادغام شبکه خدمات پس از فروش سایپا و پارس‌خودرو خبر داد.

بذرپاش اظهار داشت که از ابتدای سال آینده و با ادغام شبکه خدمات پس از فروش سایپا و پارس‌خودرو، گروه سایپا با داشتن بیش از ۲۵۰۰ نمایندگی مجاز، عاملیت تعمیراتی و عاملیت مجاز قطعات، دارای بزرگ‌ترین شبکه خدمات پس از فروش در کشور خواهد شد. به گفته بذرپاش، این شبکه متشکل از حدود ۶۵۰ نمایندگی مجاز در سراسر کشور ۱۲۰۰ عاملیت مجاز تعمیراتی و ۷۰۰ فروشگاه مجاز قطعات خواهد بود.

منطقی، مدیرعامل ایران‌خودرو نیز در ادامه به اهمیت صنعت، ارزش افزوده صنعت خودرو در اقتصاد و همچنین خدمات پس از فروش پرداخت. مدیرعامل ایران‌خودرو به این نکته اشاره کرد که دو شرکت ایران‌خودرو سایپا فعالیت تعمیراتی سه خودرو زانتیا، تندر-۹۰ و پارس ELX را در برنامه کاری خود خواهند داشت.

شورای سیاستگذاری خودرو تشکیل شد

محرابیان، وزیر صنایع و معادن نیز در مراسم روز گذشته از تشکیل اولین جلسه شورای سیاستگذاری صنعت خودرو خبر داد و تاکید کرد که سال ۸۷ به عنوان خدمات‌رسانی و توسعه خدمات پس از فروش نامگذاری شده است. وی ضمن بیان این مطلب که مردم از خدمات پس از فروش رضایتمندی نسبی دارند، اظهار داشت که اگر کشور ما بخواهد صنعتی پایدار و رو به توسعه داشته باشد، ناگزیر به توسعه خدمات پس از فروش است. وی در ادامه طرح مشترک امدادی ایران‌خودرو و سایپا را طرحی مبتکرانه خواند و حمایت قاطع وزارت صنایع از طرح مذکور را اعلام کرد. وی در پایان به ذکر این نکته پرداخت که اگر توان دو خودروساز با یکدیگر جمع شود رضایتمندی بیشتری حاصل خواهد شد.