پدیدهای جدید به نام پیشفروش خودروی تولید نشده!
یکی از مشکلات عمده خریداران خودرو در ایران، تاخیر در تحویل آن و عدم تعهدپذیری شرکتهای سازنده است؛ با این وجود هنوز مرجع مشخصی برای رسیدگی به این امر وجود ندارد.
ایسنا - با توجه به اینکه تاخیر نمایندگیهای فروش شرکتهای خودروسازی در تحویل خودرو امری رایج شده، اما هنوز ارگان و مرجع خاصی برای رسیدگی به شکایات مردمی تشکیل نشده است.
یکی از مشکلات عمده خریداران خودرو در ایران، تاخیر در تحویل آن و عدم تعهدپذیری شرکتهای سازنده است؛ با این وجود هنوز مرجع مشخصی برای رسیدگی به این امر وجود ندارد. در این باره میرزایی، یکی از اساتید دانشگاه که از شاکیان تاخیر در تحویل خودرو پیشفروش است، میگوید: هیوندای ورنای ۱۶۰۰ اتوماتیک خود را باید خرداد امسال تحویل میگرفتم، ولی هنوز این امر محقق نشده و این تاخیر ضررهای زیادی به من وارد کرده است.
وی میافزاید: پیش فروش خودرو ورنای ۱۶۰۰ اتوماتیک در سال ۸۵ صورت گرفت، در حالی که تا چندی پیش هنوز خط تولید آن راهاندازی نشده بود.
او با انتقاد از شرکت سازنده این خودرو و نمایندگی فروش آن، ادامه میدهد: مساله دیگری که بسیار آزار دهنده است، دادن اطلاعات ناصحیح و اظهار زمانهای تحویل خودرو به صورت کذب و بازی دادن مشتریان است؛ به طوری که در پی تماسهای تلفنیام بارها گفته شده تحویل خودرو هفته دیگر است و حتی چندین بار گفته شده که خودروها بارگیری شدهاند و این دروغها بیشتر از دیرکرد تحویل، آزاردهنده است. وی توضیح میدهد: طی مکاتباتی که با شرکت داشتم، هیچ جواب و حتی نامهای برای من ارسال نشده و وقتی به نمایندگی مشهد مراجعه کردم، پاسخگو نبودند. از سوی دیگر در تیرماه امسال حدود ۳۰ دعوتنامه از طرف نمایندگی با پیشنهاد تعویض خودرو هیوندای ورنای با آوانته به دست من رسید و با توجه به این که به دلیل وضعیت جسمانیام مجبور به استفاده از خودرو اتوماتیک هستم، لذا این پیشنهاد را قبول کردم و با وجود تفاوت قیمت این دو خودرو، پس از پنج روز ما بهالتفاوت قیمت را واریز کردم، ولی هنوز خبری نشده است.
میرزایی، رعایت نکردن نوبت را یکی دیگر از مشکلات موجود برشمرد.
همچنین افراسیابی، یکی دیگر از خریداران شاکی در این خصوص گفت: با وجود اینکه در تهران ثبت نام کردم، ولی بیش از یک سال تحویل خودرو طول کشید و در انتها مجبور به تعویض هیوندای آوانته با هیوندای ورنای شدم.
وی اذعان کرد: این شرکتها پولها را از مردم گرفته و پس از طی یک سیکل زمانی طولانی، خریدار را مجبور به تعویض خودرو با خودروی دیگری میکنند و متاسفانه مرجعی نیست که به آن مراجعه کنیم و اگر ثبت نام من در تهران نبود، شاید کماکان باید منتظر خودرو میماندم.
وی میافزاید: این شرکتها پول هنگفت مردم را به مدت طولانی نگه داشته و در نهایت بدون عذرخواهی از مردم، با دروغ آنان را بازی داده و مرجعی نیست که به کار این چنین شرکتهایی نظارت داشته باشد.
به گفته وی واسطههای گوناگون و متعدد بر سر راه تحویل خودرو به مشتری وجود دارد که هیچ هماهنگی با هم نداشته و حرفهایشان با هم تناقض دارد.
پاک روان، مسوول نمایندگی شرکت خودروسازان راین در مشهد، با بیان این مطلب که در حال تحویل خودرو هستند، گفت: احتمالا هنوز نوبت این مشتری نشده است که خودروی خود را تحویل نگرفته و اگر تکمیل وجه کرده، باید خودرو خود را دریافت کرده باشد.
وی اظهار کرد: ما فقط مسوول ثبت نام و تحویل خودرو هستیم و نمایندگی تهران باید در این زمینه پاسخگو باشد.
وی با اشاره به اینکه یکسری مشکلات است که برای خودروسازان به وجود آمده و تنها گریبانگیر یک خودروساز نیست، افزود: تمام نمایندگیها با وجود این مشکلات دارای تاخیر هستند و مبحث گمرک، تبصره ۱۳ و بحث پلاکگذاری از مهمترین این مشکلات است.
مسول دفتر مدیرعامل شرکت پرستوی آبی نیز در مورد تاخیر تحویل خودروهای ثبتنامی، به برخی دلایل همچون مشکلات تولید قطعه و مشکلات داخلی این خودرو اشاره و اظهار کرد: از آن جایی که تعدادی از قطعات مونتاژ و تعدادی تولید داخل است، لذا تولید این خودرو با مشکل مواجه شده است.
همچنین یکی از کارمندان دفتر مدیرعامل شرکت خودروسازان راین نیز در این باره اظهار داشت: علت تاخیر در تحویل این خودرو، جدید بودن آن در بازار است.
وی در مورد دلایل تاخیر در پلاکگذاری این خودرو گفت: خودرو باید توسط نهادهایی مثل سازمان حفاظت محیط زیست، شرکت بازرسی و کیفیت، موسسه استاندارد و وزارت صنایع و معادن تایید شود که این کار ۶ تا ۷ ماه طول میکشد.
او در جواب این سوال که بهرغم آگاهی داشتن شرکتها نسبت به این تاخیر، چرا به ثبتنام کنندگان قول تحویل خودرو داده شده است؟ گفت: ما مسوول این دیرکرد نیستیم، زیرا تمام مشکلات تاخیر به عهده نمایندگی این شرکت است و این نمایندگی نباید قول تحویل خودرو را به مردم میداد.
طبق گفته کارشناسان، منتظر نگهداشتن مشتری برای تحویل خودرو پس از واریز وجه از جمله وقایعی است که در کمتر کشوری میتوان شاهد آن بود. امروزه جلب اعتماد مشتری برای خودروسازان در جهان از چنان اهمیتی برخوردار است که ناگفته پیداست درصورت اندکی اهمالکاری و تاخیر در وعده، به راحتی از گوی رقابت در بازار جذاب و متنوع خودرو عقب خواهند افتاد و این یعنی انتظار برای دست و پنجه نرم کردن با بحران مالی و در نهایت ورشکستگی.
موضوعی که در کشور ما به وفور یافت میشود و خودروسازان با توجه به فضای تقریبا انحصاری و فاقد رقابت از یک سو و تقاضای زیاد و عرضه کم از سوی دیگر وقعی بر آن نمینهند و این میان متضرر اصلی کسی نیست جز مصرفکننده محصول. در این شرایط مسوولیت سازمانهای نظارتی و مرتبط با حقوق مصرفکننده بیش از پیش سنگینتر میشود.
ارسال نظر